UK Scientists gather ‘out-of-body’ evidence in ‘largest-ever’ study

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 12 oktober 2014
- NewsVoice redaktion
Mask, psykisk hälsa. Foto: Gerd Altmann. Licens: Pixabay.com

out-of-body-experience, OBERT.com. It seems that scientists have finally offered evidence that consciousness after death really could exist, as the largest-ever study into the issue showed that patients could recall intricate details despite being officially declared clinically dead.

“Researchers based at the UK’s University of Southampton, who were involved in the AWARE (“AWAreness during REsuscitation”) study, published in the journalResuscitation, claim that almost 40 percent of people who survived clinical death described some kind of “awareness” during the time before their hearts were restarted.”

Read more | Image: science.howstuffworks.com


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Bra Åke, den sista meningen är en lysande insikt!
  Livet i den mer omfattande tolkningen innefattar ALLT. Även stenar lever, om än inte lika intellektuellt medvetet som människan på Jorden, men hon saknar å ändra sidan det som kallas “kunskap utan ord”, vilket är en STOR förlust. Jag har till viss del lyckats öva upp den och njuter ibland av den hjälp jag får den vägen, som att välja en annan bilväg än jag brukar göra och därmed undvikit att bli inblandad i krockar, fastnat i trafikolyckeköer mm.

  Alla påstår att minnet finns i hjärnan, att härnan gör tänkandet, men granskar man sakgrunden för detta påstående, finns det inget annat än ett postulat, ett antagande, som grund. Bevis saknas helt.

  Man gör den felaktiga slutsatsen att eftersom man kan se elektronerna i ett minne, så är det minnet som har skrivit programmet…. fniss…

  Det brister visst lite i hjärnvindlingarna.

 • Frågan är egentligen fel ställd. Livet finns hela tiden både före och efter en kroppslig födsel och död, med ett kroppsliv som en mellanliggande händelse. Detta var troligen allmänt känt fram till Darwin och socialismen. En ande/själ kan inte dö eftersom den endast finns. Detta är inget konstigt för en buddist och hos vissa naturfolk t.ex.
  Men för att bryta en medvetenhet om ett mentalt kontinuum måste denna själ hanteras och det enda medel som finns till buds är att få denna enhet att glömma.
  Här kommer kemiindustrin/dogmer in i bilden. Förgifta kroppen, och själen får ett ämne att kämpa med i mentala dimmor. Om en själ kommer ihåg sina tidigare vedersakare kommer hela den sociala kontrollapparaten haverera. Samma gäller för fundamentalistiska religioner och då blir verktygen hypnos..
  Tar man upp detta med humanister (min erfarenhet) så får man mothugg, men ingenjörer lyssnar åtminstonne. En bra ingång kan vara i strängteoretisk ideevärld med frågan “vem skapar strängar?”
  Hela resonemanget om att hjärnan styr livet faller på frågan “hur vet du att hjärnan styr ditt liv”. Bara påståendet att “min hjärna säger ditt och vill datt” avslöjar att någon har ett ägarförhållande till denna hjärna. Hur kan en hjärna vara medveten om sig själv när ett medvetande kräver ett avstånd till det som betraktas?

 • För länge sedan (1967) kunde jag bevisa utanför-kroppen upplevelser. Sedan dess har jag vid ett tiotal tillfällen kunnat göra samma sak.
  Nackdelen är att ingen vill veta av dessa bevis, man blundar helt enkelt. Alltså finns det inte.
  Svensken i gemen är otroligt rädd för att sticka ut. Dvs, utanför det tillåtna staketet. Man stannar lydigt innanför det. Däremot har man inget emot att vara super-egoist, att förstöra allt som kommer i ens väg.
  När jag påvisat att healing fungerar, via en studie på KI, då vill ingen veta av det heller.
  Slutsatsen måste bli att rädslan hos de flesta är så kompakt, att även Gudarna förtvivlar av svensken monumentala dumhet och inskränkthet.
  Sen har vi de som vill tjäna pengar på dessa saker, utan att själva varken tro på det eller ta ställning. Det räcker för dem att göra kosing på det.

 • Ett intressant föredrag om extra body upplevelser, men först om världens osynliga regering och lite om fri Tesla energi. Lite om våglängder i medvetandet och ET:s, och varför det är så viktigt för eliten att man vidmakthåller rädsla för att introvertera oss.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *