A new type of brain cell has been discovered

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 6 november 2014
- NewsVoice redaktion

axonSciene Alert. Researchers have described a never-before-seen brain cell shape, which appears to have evolved to transmit signals more effectively.

Text: Fiona MacDonald | Image: Alexei V. Egorov, 2014. An axon (green) is originating at the dendrite (red).

A strange new type of nerve cell, or neuron, has been observed in the brain that transmits information without involving the cell body – and, incredibly, it appears to be better at transmitting information than regular brain cells.

Read more

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: axonbrain