HD och Sydsvenska kommer att anmälas efter Joakim Björcks artiklar om kolloidalt silver

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 1 november 2014
- NewsVoice redaktion
Anders Sultan och Michael Zazzio - Foto: Canal 2nd Opinion (Sultan)

Grovt förtal, lögner och medvetet undanhållande av sanningen för allmänheten.

Anders Sultan och Michael Zazzio - Foto: Canal 2nd Opinion (Sultan)DEBATT. Helsingborgs Dagblad kommer få en hel del att göra i den närmaste framtiden. Jag kommer personligen att stämma dem för grovt förtal, säger Anders Sultan. Ion Silver kommer också inleda en rättsprocess i form av ett skadeståndsmål mot tidningen för smutskastningen av företaget ION Silver AB och produkten Ionosil.

Text: Anders Sultan, Ion Silver AB. Uppd. kl 10:15, 3 nov 2014 | Foto på Sultan: Canal 2nd Opinion, foto på Zazzio: Alir.nu

Tidningen har genom VoF-medlemmen, tillika ”journalisten” Joakim Björck, genom lögner försökt få människor att tro att jag skulle vara brottslig för att jag administrerar en sluten Facebook-grupp. Min roll har i stort varit att administrera gruppen, hjälpa till att svara på frågor, samla in medlemmarnas resultat, kategorisera och katalogisera dessa. Diskussionerna i gruppen har byggt på publicerad forskning i erkänd litteratur och även de erfarenheter medlemmarna fått av kolloidalt silver. Gruppen har närmare 20,000 medlemmar och har samlat in närmare 500 sidor med intressanta berättelser.

Vi lever i ett demokratiskt samhälle där vi alla, i enlighet med europakonventionen om de mänskliga rättigheterna och påstås  åtnjuta yttrandefrihet och åsiktsfrihet. Nu vill alltså en landsortstidning ledd av en antidemokratisk skeptiker införa censur! VoF-aren vill censurera och sätta stopp för både gruppens existens samt människors möjligheter att få använda produkten kolloidalt silver på det sätt som de själva vill.

Kolloidalt silver i den moderna 10 ppm starka elektrokolloidala versionen är helt ofarlig att använda. Silver är ogiftigt för däggdjursceller och påverkar enbart svampar, bakterier, virus och encelliga parasiter. Produkten innehåller enbart 10 mg silver per liter, består till 99,999% av vatten – och inte ens 500 liter per kilo kroppsvikt är giftigt för däggdjursceller. Vatten är minst 2000 gånger farligare än silvret i produkten eftersom det är ett faktum att 8 liter vatten intaget inom en kort period, räcker för att döda en människa. Ska vi då yrka på att vatten förbjuds?

Halten 10 mikrogram arsenik är gränsvärdet för i dricksvatten och arsenik är toxiskt, det är inte kolloidalt silver.

Helsingsborgs-Dagblad-kolloidalt-silverEfter det att Helsingborgs Dagblad (HD) gått ut med sitt synnerligen dåligt underbyggda material, så sammanställde vi ett digert material i form av en dementi/genmäle. Mycket tack vare den anstormning mot tidningen som alla nöjda användare av produkten fick till, så tvingades tidningen att ge oss utrymme i tidningen. Trots att tidningens samlade textmassa översteg 25,000 tecken, så fick vi enbart 2500 tecken till genmälet. Kutym är annars satt man får lika stort utrymme som originalartikeln. Dessutom ska införandedag vara motsvarande som originalartikeln.

När genmälet kom in i tidningen fredagen den 31 oktober, så hade tidningen censurerat och kortat av det – och samtidigt tagit bort den länk till ett längre genmäle, som vi har publicerat på vår hemsida (ion-silver.com). Vi ville ge läsaren, som i HD endast erbjöds 2500 tecken, en möjlighet att läsa alla de uppemot 20 sidor som det längre genmälet utgjordes av, men det ville tydligen inte tidningen. Uppenbarligen för att inte sanningen om påhoppet skulle komma ut. Dessutom så tryckte inte Sydsvenska Dagbladet genmälet, trots att de sagt de skulle göra det.

Trots att vi med vetenskap och länkar till forskning har belyst varje punkt som de har anfört mot oss, vidhåller samtidigt tidningen att vi fortfarande inte har någon forskning att luta oss emot när vi i gruppen diskuterar kolloidalt silver och dess olika användningsområden. Detta är en grov lögn och tyvärr helt i linje med den smutsiga kvällstidningsjournalistik som tidningen har byggt hela angreppet på.

Här kan du läsa hela genmälet

Hjälp gärna till och sprid detta så att fler får upp ögonen för hur Helsingborgs Dagblad på ett ytterst oseriöst vis försöker att stoppa varje individs möjlighet att få informera sig om och använda kolloidalt silver.

Helsingborgs Dagblad bedriver en häxjakt baserad på rena lögner och vill ytterst förstöra människors möjlighet att få tag på och få använda kolloidalt silver.

En tidning som bör vara den som försvarar demokratiska principer som åsiktsfrihet och yttrandefrihet, lägger nu en massa krut på att göra precis tvärtom. Bakom kulisserna verkar lobbyingorganisationen VoF och läkemedelsindustrin.

Text: Anders Sultan, Ion Silver AB


Relaterat

Folkhälsomyndigheten erkänner att kolloidalt silver fungerar mot virus – inspelat samtal

38 sidor fakta om kolloidalt silver

Allt du behöver veta om kolloidalt silver

En mer balanserad syn på silver

Till och med Dr Oz och hans svärfar – kirurgen Gerald Lemole rekommenderar kolloidalt silver

Fyra (hemliga) bot mot ebola – som fungerar


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Ingen nyhet att läkemedelsindustrin pushar på bakifrån i media. Det enda de företagen vill är att tjäna pengar och de struntar fullständigt i sjuka människor, trots att sjuka människor är just deras hela affärsmodell. Det är tyvärr ett hänsynslöst parasiterande på global nivå där de livnär sig på de utsatta i samhället. Detta är inte första gången jag läser att de eventuellt står bakom media och trycker på för att stoppa tillgången till kolloidalt silver. Anledningen är att de inte kan ta patent på det och då anser de att de förlorar pengar eftersom deras egna, i många fall mindre verksamma mediciner som säljs till ett betydligt högre pris, inte säljs i motsvarande utsträckning. Läkemedelsindustrin borde regleras bättre för den absoluta makt de har inom sitt gebit är destruktiv för den lilla människan.

  De ska finnas till för oss, inte vi för dem.

 • Ingen nyhet att läkemedelsindustrin pushar på bakifrån i media. Det enda de företagen vill är att tjäna pengar och de struntar fullständigt i sjuka människor, trots att sjuka människor är just deras hela affärsmodell. Det är tyvärr ett hänsynslöst parasiterande på global nivå där de livnär sig på de utsatta i samhället. Detta är inte första gången jag läser att de eventuellt står bakom media och trycker på för att stoppa tillgången till kolloidalt silver. Anledningen är att de inte kan ta patent på det och då anser de att de förlorar pengar eftersom deras egna, i många fall mindre verksamma mediciner som säljs till ett betydligt högre pris, inte säljs i motsvarande utsträckning. Läkemedelsindustrin borde regleras bättre för den absoluta makt de har inom sitt gebit är destruktiv för den lilla människan.

  De ska finnas till för oss, inte vi för dem.

 • Hoppas att åtalen mot SvD suger skiten ur dom. Ledningen för tidningen är maktens verktyg och tidningen skriver det dom blir tillsagda att skriva. De här tidningarna som ljuger, vilket omfattar nästan alla våra dagstidningar, borde inte få något press stöd alls. Dessa maktstyrda blaskor som förgiftar den mentala och sociala miljön kommer att gå i graven sakta men säkert. Vi medborgare som har något bakom pannbenet hämtar nyheterna från nätet. RT och AlJazeera ligger bra till som ersättare för den lögnaktiga PK-maffian som indoktrinerar den svenska befolkningen. Snart kommer nästa nedskärning av personal på tidningen och konkursen är nära nu. Skönt !

 • Hoppas att åtalen mot SvD suger skiten ur dom. Ledningen för tidningen är maktens verktyg och tidningen skriver det dom blir tillsagda att skriva. De här tidningarna som ljuger, vilket omfattar nästan alla våra dagstidningar, borde inte få något press stöd alls. Dessa maktstyrda blaskor som förgiftar den mentala och sociala miljön kommer att gå i graven sakta men säkert. Vi medborgare som har något bakom pannbenet hämtar nyheterna från nätet. RT och AlJazeera ligger bra till som ersättare för den lögnaktiga PK-maffian som indoktrinerar den svenska befolkningen. Snart kommer nästa nedskärning av personal på tidningen och konkursen är nära nu. Skönt !

 • Har sedan länge tappat förtroendet för tidningen eftersom den mer och mer är ett redskap för förströelse och nöje, inte det jag förknippar med en nyhetstidning. De senaste artiklarna har inte ändrat min uppfattning.

 • Har sedan länge tappat förtroendet för tidningen eftersom den mer och mer är ett redskap för förströelse och nöje, inte det jag förknippar med en nyhetstidning. De senaste artiklarna har inte ändrat min uppfattning.

 • Det är en maffia som inte vill utsättas för konkurrens så enkelt är det.
  Om silver visar sig i upprepade studier vara effektivare än vacciner, statiner, piller och pulver då är det ett hot.

  Tillämpa ockhams rakkniv här så förstår man. Samt follow the money….

 • Tack underbara människor för att ni står upp för åsiktsfriheten, för den fria och myndiga människans rätt att få bestämma över sin egen kropp och att ni trycker till lobbyisterna i Vof.

  Ett skruvat samhälle där man lagligt kan köpa kosmetiska innehållande cancerogena ämnen (formaldehyd i nagellack, parabener i handkräm, titanoxid i solkräm på Apoteket) men där det ska göras olagligt att använda ett naturligt, potent svampdödande ämne? Jag har använt Ion silver i över 10 år och är mycket nöjd, har alltid en flaska i kylen.

  Tack för att ni gör slut på tramset!

 • Det är en maffia som inte vill utsättas för konkurrens så enkelt är det.
  Om silver visar sig i upprepade studier vara effektivare än vacciner, statiner, piller och pulver då är det ett hot.

  Tillämpa ockhams rakkniv här så förstår man. Samt follow the money….

 • Tack underbara människor för att ni står upp för åsiktsfriheten, för den fria och myndiga människans rätt att få bestämma över sin egen kropp och att ni trycker till lobbyisterna i Vof.

  Ett skruvat samhälle där man lagligt kan köpa kosmetiska innehållande cancerogena ämnen (formaldehyd i nagellack, parabener i handkräm, titanoxid i solkräm på Apoteket) men där det ska göras olagligt att använda ett naturligt, potent svampdödande ämne? Jag har använt Ion silver i över 10 år och är mycket nöjd, har alltid en flaska i kylen.

  Tack för att ni gör slut på tramset!

 • [Denna kommentar raderades här, men återsändes till författaren via e-post. Anledningen var att den var för för lång på 650 ord. Max antal ord ligger på ca 300 ord. / red]

 • [Denna kommentar raderades här, men återsändes till författaren via e-post. Anledningen var att den var för för lång på 650 ord. Max antal ord ligger på ca 300 ord. / red]

 • Läkemedelsbolagens affärsidé är att ta fram en kemisk substans med viss verkan mot en sjukdom eller ett tillstånd hos människan, patentera substansen, få 20 års ensamrätt och börja producera och sälja medlet dyrt med en enorm marknadsföring under 20 år och kamma hem vinsten. Läkemedelsbolagen är fullt medvetna om silvers förträfflighet som medel mot bakterier och virus bland annat. Men silver är ett grundämne och det går inte att ta patent på ett läkemedel baserat på silver. Intresset från läkemedelsbranschen är därför noll och inget för silver och man satsar därför på andra egna substanser.

  Detta innebär samtidigt att skulle intresset för och användningen av silver öka så utgör det ett hot mot läkemedelsbranschen och man tvingas då agera för att på alla sätt stoppa produkten. Detta är precis vad som nu händer.

  Metoderna man använder är de gamla vanliga. Vi har sett det förr och vi kommer att få se det igen.

  Joakim Björk, Helsingborgs Dagblad och Sydsvenska Dagbladet är bara små redskap i i den här organiserade aktionen mot Kolloidalt Silver. Läkemedelsbranschen har bestämt att den här produkten skall bort eftersom den börjar bli för stor och därmed på sikt utgör ett hot.

  Detta handlar inte om huruvida Kolloidalt Silver är verksamt eller inte, farligt eller inte, olagligt eller inte. Den diskussionen är bara dimridåer. Det handlar om pengar och en produkt som kan komma att hota läkemedelsbranschens intäkter i framtiden.

  Produkten skall bort. Kosta vad det kosta vill.

  Enda sättet att stoppa aktionen är att avslöja vem som ligger bakom och varför.

 • Läkemedelsbolagens affärsidé är att ta fram en kemisk substans med viss verkan mot en sjukdom eller ett tillstånd hos människan, patentera substansen, få 20 års ensamrätt och börja producera och sälja medlet dyrt med en enorm marknadsföring under 20 år och kamma hem vinsten. Läkemedelsbolagen är fullt medvetna om silvers förträfflighet som medel mot bakterier och virus bland annat. Men silver är ett grundämne och det går inte att ta patent på ett läkemedel baserat på silver. Intresset från läkemedelsbranschen är därför noll och inget för silver och man satsar därför på andra egna substanser.

  Detta innebär samtidigt att skulle intresset för och användningen av silver öka så utgör det ett hot mot läkemedelsbranschen och man tvingas då agera för att på alla sätt stoppa produkten. Detta är precis vad som nu händer.

  Metoderna man använder är de gamla vanliga. Vi har sett det förr och vi kommer att få se det igen.

  Joakim Björk, Helsingborgs Dagblad och Sydsvenska Dagbladet är bara små redskap i i den här organiserade aktionen mot Kolloidalt Silver. Läkemedelsbranschen har bestämt att den här produkten skall bort eftersom den börjar bli för stor och därmed på sikt utgör ett hot.

  Detta handlar inte om huruvida Kolloidalt Silver är verksamt eller inte, farligt eller inte, olagligt eller inte. Den diskussionen är bara dimridåer. Det handlar om pengar och en produkt som kan komma att hota läkemedelsbranschens intäkter i framtiden.

  Produkten skall bort. Kosta vad det kosta vill.

  Enda sättet att stoppa aktionen är att avslöja vem som ligger bakom och varför.

 • Det mest tragiska som hänt är att ämnet näringslära flyttades ur den akademiska världen ut till företagen. Därmed förlorar vetenskapen sin objektiva roll och den grund den måste stå på om den ska fungera.

  Företagen har sina egna avdelningar för forskning och blir därmed sina egna granskare.”vetenskapen” i denna form blir till ett effektivt medel att legitimera skadliga produkter, och att utöva påtryckningar med, inte sällan mot hela regeringar.
  Föreningar som VoF kan inte se detta, utan de torgför den mycket märkliga uppfattningen att vetenskap inte GÅR att fuska med, att den “rättar sig själv”. Naturligtvis är detta vad företagen vill. Vetenskap är ett verktyg som kan missbrukas. Den blir vad människor gör den till. Hur skulle det kunna vara annorlunda?

 • Jag också kan säga att jag använder Ionosil som jag började använda inte så länge sedan som förebyggande medel och jag bestämde mig för det när jag har läst på ordentligt både på hemsidan och på andra ställe.Jag har förtroende för det och tycker att allt häxjakt och förlöjligande börjar spåra ur som en täcken på diktatur.Diktatur är när ledningen och överklassen/storbolagsägare börjar trycka ner folk som vågar ha annat åsikt och sätter rädsla i vanligt folk.Det är diktaturens tecken.Hoppas att vi blir fler och fler som jobbar aktivt med att sprida dessa artiklar som tar fram sanningen i daxljus.

 • Hej!

  Kan ni göra en utskriftsvänlig löpsedel av denna artikel?

  Tänkte sätta upp på varje anslagstavla jag hittar i A3 format.
  Då vår media ägs av mer eller mindre 2 familjer inte ger utrymme för sådant här pga det involvering.

  The show must go on

 • Jag bor i Helsingborg, och det är många år sedan jag tappade förtroendet för tidningen Helsingborgs Dagblad. Tidningen har blivit ännu sämre nu sedan den införlivats med Bonnier-ägda Sydsvanska Dagbladet.
  När det gäller Joakim Björck så kan man väl konstatera att han helt har sabbat sin trovärdighet som journalist.
  Ion Silvers produkt är utmärkt, jag har bara positiva erfarenheter av att använda den.

 • Det mest tragiska som hänt är att ämnet näringslära flyttades ur den akademiska världen ut till företagen. Därmed förlorar vetenskapen sin objektiva roll och den grund den måste stå på om den ska fungera.

  Företagen har sina egna avdelningar för forskning och blir därmed sina egna granskare.”vetenskapen” i denna form blir till ett effektivt medel att legitimera skadliga produkter, och att utöva påtryckningar med, inte sällan mot hela regeringar.
  Föreningar som VoF kan inte se detta, utan de torgför den mycket märkliga uppfattningen att vetenskap inte GÅR att fuska med, att den “rättar sig själv”. Naturligtvis är detta vad företagen vill. Vetenskap är ett verktyg som kan missbrukas. Den blir vad människor gör den till. Hur skulle det kunna vara annorlunda?

 • Jag också kan säga att jag använder Ionosil som jag började använda inte så länge sedan som förebyggande medel och jag bestämde mig för det när jag har läst på ordentligt både på hemsidan och på andra ställe.Jag har förtroende för det och tycker att allt häxjakt och förlöjligande börjar spåra ur som en täcken på diktatur.Diktatur är när ledningen och överklassen/storbolagsägare börjar trycka ner folk som vågar ha annat åsikt och sätter rädsla i vanligt folk.Det är diktaturens tecken.Hoppas att vi blir fler och fler som jobbar aktivt med att sprida dessa artiklar som tar fram sanningen i daxljus.

 • Hej!

  Kan ni göra en utskriftsvänlig löpsedel av denna artikel?

  Tänkte sätta upp på varje anslagstavla jag hittar i A3 format.
  Då vår media ägs av mer eller mindre 2 familjer inte ger utrymme för sådant här pga det involvering.

  The show must go on

 • Jag bor i Helsingborg, och det är många år sedan jag tappade förtroendet för tidningen Helsingborgs Dagblad. Tidningen har blivit ännu sämre nu sedan den införlivats med Bonnier-ägda Sydsvanska Dagbladet.
  När det gäller Joakim Björck så kan man väl konstatera att han helt har sabbat sin trovärdighet som journalist.
  Ion Silvers produkt är utmärkt, jag har bara positiva erfarenheter av att använda den.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *