Ryskt SU-24 slog elektroniskt ut amerikanskt krigsfartyg och CNN bekräftar att Iran stal drönare

8

Enligt uppgifter fanns den amerikansk jagaren USS Donald Cook i Svarta Havet på ett uppdrag när fartyget överflögs av ett ryskt stridsflygplan av modellen Sukhoi-24 (Su-24) som var helt obeväpnat. Flygplanet var dock utrustat med ett elektroniskt vapen som helt slog ut det amerikanska fartygets vapensystem, radar och kommunikation.

Text: Torbjörn Sassersson, uppd, kl 09:40 den 17 nov 2014

Fartygets besättning ska ha blivit så demoraliserat att 27 besättningsmän ska ha krävt att tas ur aktiv tjänst bla därför att USS Donald Cook anses vara ett av de mest avancerade amerikanska stridsfartygen som finns.

Enligt artikeln: “What frightened the USS Donald Cook so much in the Black Sea?” ska dessutom det ryska flygplanet efter att ha slagit ut fartygets vapensystem simulerat en missilattack för att demonstrera att det ryska planet inte bara kunde dra ned byxorna på amerikanarnas skepp utan även sänka det. Efter incidenten ska USS Donald Cook ha vänt om för att söka hamn.

Vladimir Balybine chef vid ett militärt forskningscenter vid “The Russian Air Force Academy” sa enligt uppgifter att desto mer avancerat ett radioelekroniskt system är ju enklare är det att slå ut.

Incidenten hände i april 2014 enligt uppgifter från flera tidningar och sajter. NewsVoice kan inte bekräfta att historien är sann eller om den utgör ett försök att demoralisera amerikanska soldater överlag.

Iran stal amerikansk mycket avancerad drönare när den var ute och flög

Iran snodde USAs dronareElektronisk krigsföring kan användas på kreativa sätt. Den 4:e december 2011 lyckades “Iranian Armed Forces” med hjälp av hackning utförd av deras “cyberwarfare unit” ta över en amerikansk drönare av modellen Lockheed Martin RQ-170 Sentinel utan att skada den. Drönaren var på flyguppdrag när den plötsligt avvek från sin rutt. Amerikanska militären kunde bara titta på när den flög iväg till Iran och där landade helt oskadad. Obama bad att få tillbaka den, men det gick inte.

Den 12:e may 2014 rapporterarde CNN i artikeln “Iran says it built copy of captured U.S. drone” att Iran påstår att den nu byggt en kopia av drönaren för eget bruk.

CNN skrev:

Later that month, President Barack Obama asked Iran to return the drone to the U.S.

“We’ve asked for it back. We’ll see how the Iranians respond,” Obama said.

“No nation welcomes other countries’ spy drones in its territory, and no one sends back the spying equipment and its information back to the country of origin,” Gen. Hossein Salami, deputy commander of Iran’s military, said at the time, according to the semiofficial Fars News Agency.

Text: Torbjörn Sassersson

Wikipedia om drönarincidenten

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

8 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Bo Sonnsjö
Gäst
27 maj 2015 kl 06:53

Bäste zecharia!

Du har helt rätt!

Vi i Nackskadeförbundet inte endast klagar, utan påtalar för EUkommission och många andra verksamheter hur verkligheten ser ut – oavsett vilka verksamheter det rör sig om!

Vi hjälper drabbade genom att ställa upp i domstolar, informera om var och hur man skall få bästa utredningar och vård!

Vi försöker engagera både politiker och andra patient- organisationer. Via http://www.nackskadeforbundet.se försöker vi informera om hur det faktiskt ser ut i vårt fina Sverige.

Vi saknar ekonomiska resurser . men hoppas att man i slutändan skall kunna väcka ett slumrande svensk folk – om nödvändigheten av att t ex Tjänstemanna-Ansvaret som togs bort på 70-talet – snarast skall återinföras!

Detta eftersom det finns alltför många bevis för att korruptionen hela tiden ökar runt om i vårt samhälle …

En kampanj har nyligen startats – Du kanske t o m kan tänka Dig att skriva på den listan …

LarsJohanJerker
LarsJohanJerker
Gäst
27 maj 2015 kl 06:26

NÄ NU!! Lämna genast tillbaka våran drönare – annars..!! Fatta att vi faktiskt har bestämt att vi har rätt att använda både mördardrönare och spiondrönare närhelst och varhelst det passar oss.
Prissident Barack Obama

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
20 november 2014 kl 10:53
Redhawk
Redhawk
Gäst
18 november 2014 kl 19:11

Apropå att Sukhoi-24 slog ut amerikansk elektronik i krigsfartyg.
Det førefaller sant, då den nye Natochefen Stoltenberg warnade for den “farlige Putin”. Det merklige ær att ingen varnar for den farliga Obama som understødjer Drones, som direkt målsøker mænniskor før att døda. Amerika kan bara gømmer sig bakom skjutvapen efter gammal vild western maner och blir desparat nær man gør dessa skjutvapen verkningsløs.

anders
anders
Gäst
17 november 2014 kl 17:54

Skall vi slå vad: USS Donald Sucks handlar om skalärvågor, om det nu är sant.

Anita
Gäst
17 november 2014 kl 14:59

Utmärkt att dessa felaktiga, och förmodligen i vissa fall inkluderar korruption, beskrivs. Även de fall där gruppvåldtäkter skett borde granskas. Helt nyligen gick fem våldtäktsmän fria och då undrar många om domarna har blivit mutade, eller kanske inte tycker att det är så mycket att tjafsa om, trots att de förstör livet för den utsatta flickan.

Bo Sonnsjö
Gäst
17 november 2014 kl 10:06

Om detta var sant, visar det på att det nog skall gå att i slutändan få system som FRA, NSA och liknande att haverera! Numera tycks avancerad elektronik vara myndigheternas förhoppningar att helt behärska sina medborgare. När ju fler inser att Orwells “1984” håller på att ta över våra liv, med hjälp av nyskrivna eller omtolkade lagar och regler måste medborgarna göra gemensamma ansträngningar att ta tillbaka initiativen från “Makten” som fullständigt försöker att “köra över våra mänskliga rättigheter”. Den som läser på Europarådets hemsida kan där läsa följande om hur illa ställt det är i vårt rättssystem – att svensk domarkår för närvarande granskas med tanke på korruption! Europarådet ger Sverige anvisningar om korruption Publicerad: 12 nov 2013 kl 12:16 Europarådet vill införa en uppförandekod för svenska riksdagsledamöter. Arkivbild.Bild: Melker Dahlstrand ARTIKELN HANDLAR OM SverigeKorruptionEuroparådet Trots att Sverige anses vara ett av de korruptionsfriaste länderna i världen menar Europarådet att mer bör göras. Europarådet radar i en ny rapport upp en rad åtgärder som man önskar att Sverige genomför för att motverka korruption. Bland annat uppmanas Sverige att införa en uppförandekod för riksdagsledamöter. Dessutom föreslås bättre och tydligare regler för intressekonflikter, gåvor och deklaration av tillgångar. Europarådet vill även att domare ska få vägledning om etik och att förebygga korruption och intressekonflikter. Nämndemännens oberoende ska garanteras genom att införa bakgrundkontroller och träning i att bekämpa korruption. Medvetenheten om riskerna med korruption ska enligt Europarådet ha växt i Sverige men menar att denna bör förstärkas ytterligare. Europarådet slår dock fast att Sverige redan är ett av de minst korrumperade länderna och att de åtgärder för att förhindra korruption bland politiker, domare och åklagare som finns ”verkar vara ganska effektiva i praktiken”. ”Det finns en etablerad kultur av öppenhet och tilltillgänglig information som tillhandahåller allmänheten och media med möjligheter att hålla koll på offentlig verksamhet”, heter det i rapporten som publicerades av Europarådets grupp av stater mot korruption på tisdagen. I slutet av april 2015 ska svenska myndigheter återrapportera till Europarådet om de åtgärder som då genomförts. Enligt korruptionsgranskaren Transparency Internationals index var Sverige under 2012 efter Danmark, Finland och Nya Zeeland det minst korrumperade landet i världen. Rapportera fel i artikel Fredrik Haglund Europaportalens korrespondent i Bryssel E-post: Twitter: @Fredrik_Haglund Kommentarer Ditt namn * E-post * Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt. Hemsida Genom att skicka kommentaren godkänner du Europaportalens regler. Bo Sonnsjö… Read more »

zecharia
zecharia
Gäst
Reply to  Bo Sonnsjö
22 november 2014 kl 20:22

Bo, vi behöver inte mer av klagomål på en dysfunktionell struktur, vi behöver en helt ny.
Att klaga hjälper inte som du kanske märkt. Så länge de som har makten använder våld för att upprätthålla den,. har du och dina kommentarer inte en chans.
Gör nåt!!