Enhetschef Per-Åke Sandvold på Läkemedelsverket har polisanmälts för brott mot grundlagen

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 13 december 2014
- NewsVoice redaktion

Per-Åke SandvoldLäkemedelsverkets enhetschef Per-Åke Sandvold har polisanmälts för ett 20-tal brott i tjänsten tex förtal, försök till, förberedelse av, stämpling och medverkan till brott, tjänstefel, brott mot Regeringsformen i Grundlagen samt för brott mot EU-konventionen om skydd för de mänskliga rättigheterna och de grundläggande friheterna.

Faksimil: TV4 Nyhetsmorgon (pixlat för att skydda upphovsrätten)

Polisanmälan har skickats in av styrelseordförande Michael Zazzio och VD:n Anders Sultan på ION Silver AB. Anmälan omfattar nästan 20 brottsliga gärningar, vilka stärks av  bla två inspelade telefonsamtal. Samtliga anmälda brott är angivna till åtal.

Läkemedelsverkets enhetschef Per-Åke Sandvold har uttryckt att företaget ION Silver AB och dess bolagsman Anders Sultan skulle vara brottslig. Ett påstående som yttrats minst tio dagar innan det ens fanns något inregistrerat och diariefört ärende på Läkemedelsverket mot ION Silver.

Den nu polisanmälde enhetschefen, myndighetens generaldirektör samt dess chefsjurist har informerats om att polisanmälan är gjord.

Polisanmälan [PDF] har K-nummer: 1200 K 207583-14 och hos Läkemedelsverket har ärendet diarienummer 6.10.1-2014-092000, allt kopplat till polisanmälan.


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • Äntligen någon som skridet till verket och polisanmäler maktgalna myndighetsutövare vilka verkar tro att de är av Gud given makten att härska över medborgarna likt Caligula.

    Att starta ett tillsynsärende långt efter att Sandvold på detta agressiva sätt hängt ut och på förhand dömt ägarna av Ion Silver strider mot alla regler, inkl grovt tjänstefel (endast om tjänstefelet anses som grovt kan det bli några konsekvenser för Sandvold) men också otillbörig tillvitelse, förtal, osv, osv.

    Om vi alla vilka blir grovt missaktade av myndighetsföreträdare riktar in oss på privatpersonerna och åtalsanmäler konsekvent så kommer rättssystemet att tvingas jobba för högtryck, vilket då aggregerat bygger upp en opinion mot att maktgalna myndighetsutövare kan fortsätta som de gör i dag.

    Hellre en amälan för mycket än tvärtom då rättsrötan gör att åklagare och domstolar gör allt de kan för att skydda myndighetspersonerna.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *