Mats Sederholm: Demokratins pris

  2

  politikerDet påminner nästan om när Palme blev skjuten, en del av den svenska oskulden har förlorats. Detta fina gamla svenska samarbetsklimat – där centerpartister, folkpartister, socialdemokrater med flera i historien funnit ett samförstånd över gränserna och för landets bästa – är inte längre gångbart , skriver Mats aedefholm.

  Sverige har även den här gången tvingats närma sig omvärlden.

  Fortfarande slapp vi undan de värsta verkningarna av finanskrisen 2008 och fortfarande är det glest med protester på gator och torg mot alla olika systemproblem. Men vi kommer att dras in i, eller rättare sagt vi kommer att dras ut och med i övriga Europa och världens politiska och sociala trender.

  Läs mer

  Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  Prenumerera
  Notify of
  guest

  2 Kommentarer
  Nyast
  Äldst Mest röstad
  Inline Feedbacks
  Se alla kommentarer
  anders
  anders
  Gäst
  21 december 2014 kl 20:13

  Samarbetet haltar därför att köttgrytan av idag är mindre. Skuldmättnad, den totala låneskulden i samhället har nått nivån när räntan måste gå mot noll för att samhället som helhet skall undvika konkurs, innebär att utrymmet för olika saker hela tiden krymper. Systemet som bankerna lever i kräver tillväxt för att över huvud taget kunna fortleva. Eftersom ekonomin styr politiken är detta en logisk slutsats. För djupare analys, se positiva pengar.

  Lundström
  Lundström
  Gäst
  19 december 2014 kl 19:35

  KLARSYNT!