SVT Nyhetsredaktion är ojämn och brister i trovärdighet

  2

  SVT Börje debattEfter SVTs uppträdande under svininfluensan borde man inte bli förvånad över att dess nyhetsredaktion under nyvalspalavret uppträder både okvalificerat och tendentiöst.

  SVT´s olika agerande under svininfluensan visade att det finns krafter som har stark påverkan på hur man rapporterar och vilka man släpper fram med positivt stöd och vilka man motverkar eller helt enkelt ignorerar. Jo jag vet SVT har hög trovärdighet hos svenska folket men det är oförtjänt när det gäller nyhetsrapportering. Under Svininfluensan visade sig den bakomliggande styrningen även kunna påverka nyckelprogram såsom Debatt, Dr Åsa, Skavlan, Fråga Doktorn. En kampanjliknande strategi vittnar om propagandastrateger möjligen utanför SVT och med så stor makt att man får igenom både innehåll, medverkande och text (påstådda fakta som inte är fakta).

  Läs mer

  Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  Prenumerera
  Notify of
  guest

  2 Kommentarer
  Nyast
  Äldst Mest röstad
  Inline Feedbacks
  Se alla kommentarer
  Anders Tedestrand
  Gäst
  28 december 2014 kl 22:42

  Så är det sannolikt tyvärr. Tror inte det sker på en medveten nivå. Vi är så starkt präglade att tro på “staten”/”vetenskapen” i alla lägen att vi förlorat det kritiska/analytiska tänkandet.

  Det ser likadant ut inom psykologin. Trots visade resultat, referenser och annat för psykologisk orientering http://www.psykologiskorientering.se är ignoransen fullkomlig. Inte pga. av saklighet, utan pga. förslavande tro på “statens” godkännande. Det ginns en övertro som kan liknas vid en “gudstro” som är mycket allvarlig.

  Utveckling kan inte ske om vi tror att allt som sägs och presenteras av socialstyrelse och annat är naturlagar. Det är vilseledande att få människor att tro på något som visat och visar dåliga eller kontraproduktiva resultat under sekler eller efter en åtgärd.

  Media och journalister, kurage och eget tänkande måste återerövras. Det finns inga rättfärdiganden som håller när liv skadas och dödas.

  anders
  anders
  Gäst
  Reply to  Anders Tedestrand
  28 december 2014 kl 23:01

  Precis som du säger så finns det en övertro som gränsar till blind tro i mångas medvetanden.
  https://www.youtube.com/watch?v=N6uVV2Dcqt0
  Det finns en bok utgiven i ämnet som kan laddas ner fritt här:
  http://www.mensenrechten.org/wp-content/uploads/2014/05/the-most-dangerous-superstition-larken-rose-20111.pdf