Berghs blogg: Se över polisbeväpningen

7

Polisen tjänstevapenEn ny onödig dödsskjutning. Pistol som insatsvapen och självskyddsvapen som sista livlinan kan inte ersättas med elpistol. En del dödsskjutningar hade tveklöst kunnat undvikas om polisen haft tillgång till icke dödande vapen. Men elpistoler är inget att hålla i handen i skarpa lägen.

I länder där patrullerande polis är helt obeväpnad så är förstås pepparspray och elpistol bra att ha i bältet. Men svensk polis släpar redan på en massa kilo och prylar. Batong, handfängsel, pistol med mera.

Läs mer på Berghs blogg | Foto och video: Polisen.se

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

7 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Lena Nycopensius
Lena Nycopensius
Gäst
23 oktober 2016 kl 16:39

Hålspetsammunition BÖR förbjudas! Den är AVSEDD att DÖDA en person före domstol. Oavsett hur många som har blivit dödade under åren 2003 till 2016. SLUTA döda folk, i ett fredligt land! Denna ammunition är förbjuden i KRIG, men INTE i fredstidens kungarike SVERIGE. Protestera mot “onödigt” dödande i det Svenska KUNGARIKET!
MVH.
EN LÄKARE MED ANSVAR.
Lena Nycopensius

Rozalinda
Rozalinda
Gäst
3 februari 2015 kl 14:33

I större delen av världen regerar människor och agerar på samma sätt: I skarpt läge så kvider vi arketypiskt på mamma sedan åkallar vi Gud, eller annan symbol för den högre makten som vi präglats på, och sedan så ringer vi, försöker få tag på polisen för att hjälpa, rädda oss. De flesta följer samma mönster, medborgarna i allmänhet, polisen själva, företagsledare, politiker, Hells Angels å andra kriminella. Polisen har det inte lätt, deras uppdrag är dubbelbottnat, skydda medborgarna och hjälpa dem och samtidigt skydda statens representanter och organ mot ett folkligt uppror, vare sig det är befogat eller ej, dvs. på order gå emot de människor de samtidigt i övrigt har order att skydda. De har relativt dålig lön, enligt min mening så har de ett av de mest krävande om inte det svåraste uppdraget och samtidigt så viktigt, det mesta hänger på deras utredningar, försäkringar, domar etc, många av dem arbetar skift, de exponeras för många svåra arbetsuppgifter, trafikolyckor, kropps och likdelar, incest, kvinno och barnmisshandel, de råkar ofta ut för hot mot dem själva och sina egna familjer.Vapen riktas ofta mot dem, ett ständigt flöde av mordutredningar, ett ständigt pågående krig mot tung narkotika, vars ursprung leder upp mot eliten på internationell nivå och deras hantlangare, både krig och fickor berikas via heroinet, därav detta ständiga flöde som det egentligen inte finns ngn. ambition att stoppa. De träffar ofta på söndertrasade ungdomar som hamnat i knarkträsken. Polisen i gemen är inte empatilösa, om även en viss förhärdning med tiden krävs för att inte brytas ned. Även poliser har familjer och måste kunna fungera i normallägen. Polisen är i allmänhet inga dumbommar och förstår orsak och verkan. I somras så råkade de ut för det oerhörda, att de fick order från befäl att inte ingripa när deras egna kollegor i aktiv tjänst utsattes för hot, trakasserier, kränkningar och omringades av en samling uppretade invandrare. Dessa poliser bad om hjälp från sina kollegor, som de inte fick. Inträdeskraven till Polishögskolan har sänkts, vilket inte gynnar ngn överhuvudtaget De tvingas mörka identiteten på de ind. som gör brott om de kommer från andra länder än västländer De förnekas göra ett bra arbete när de söker illegala sk. flygtingar Deras arbetsredskap, bilar bränns, de utsätts för stenkastningar , att folk skjuter mot dem, de knivhotas Nej polisen är inga dumbommar, de om några, som så många av oss andra ser ett… Read more »

anders
anders
Gäst
Reply to  Rozalinda
3 februari 2015 kl 15:06

Så länge folk lyder order utan att reflektera över rätt och fel så kommer inga förbättringar att ske. Det är tyvärr så att detta i grunden bottnar i att kvinnan övergivit rollen som uppfostrare av barn, och lämnat detta till staten. Dogmen där är att skaffa ett jobb, lyda order och dra in lön så att man överlever. Rätt eller fel är något som sällan reflekterar över.

Bättre vore att allmänheten fick beväpna sig, då det i en situation är oklart om det ens finns resurser att komma till undsättning, se finlandsfärjan med våldtäkten där.

Att uppklarningsprocenten inte är högre än 4 % är också ett tecken som mana till eftertanke. Om bara 4 % får hjälp så är det med 96% sannolikhet bättre att ta hand om sitt eget skydd.

Detta måste ses som 100% logiskt.

Jocke
Jocke
Gäst
Reply to  anders
3 februari 2015 kl 16:30

Är det endast kvinnans som ska uppfostra sina barn?
Och vad är mannens roll i familjen och i samhället?

anders
anders
Gäst
Reply to  Jocke
3 februari 2015 kl 17:18

Nej, men traditionellt har kvinnan varit bärare av värderingar/etik/moral, och detta har ersatts med ovanstående. Mannens roll har varit att skydda och agera i skyddande syfte. Hans roll har tagit ifrån honom, likväl som kvinnans tagits ifrån henne.

Rollerna har blandats så att de arketypiska rollerna inte stått att finna mer än i marginalen. På ett mer filosofiskt plan har kvinnans/mannens roll trängts ihop mot “mitten”, mot en mer androgyn tolkning om vad som är vad.

På det sättet finns varken den omvårdande aspekten eller den skyddande aspekten kvar i familjen, på ett undermedvetet plan. Båda de rollerna har övertagits av staten, som spelar på det omvårdande behovet för de som har moders-relaterade frågor bakom sig, och det beskyddande behovet av de som har faders-relaterade frågor bakom sig.

anders
anders
Gäst
Reply to  Rozalinda
3 februari 2015 kl 15:30

Det är även dags att titta över vad polisens kommunikationssystem gör med deras beteende.
Barry Trower har gjort omfattande undersökningar i ämnet.
http://www.es-uk.info/information/46-barry-trower-s-tetra-report-the-dangers-of-em-radiation.html

anders
anders
Gäst
21 januari 2015 kl 14:16

Vore det inte lämpligt att se över varför polis använder hålspetsammunition, och motiven för detta? Det är svårt att förstå varför hålspets är förbjuden i krig men tillåten på civila.

http://sv.wikipedia.org/wiki/H%C3%A5lspetsammunition

Att öka beväpningen ökar inte uppklarningsgraden, som idag tydligen ligger under 5% på totala antalet brott. Det vore i så fall bättre att minska bemanning och medel tills polis visat att man klarar att effektivisera, dvs. klara ut brott.