Irakveteranen David Crowley och hans familj hittades döda – Gjorde film om militäriseringen av USA

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 21 januari 2015
- Torbjörn Sassersson red.

David Crowley Irakveteran och oberoende filmmakare har hittats död tillsammans med sin familj rapporterar flera medier i USA. Polisen befarar självmord, men väljer ändå att betrakta dödsfallen som misstänkta brott.

Crowley hade nyligen fått en stor finansiering för sin dokumentär “Gray State” som handlar om militäriseringen av USA. Trailern till filmen var redan klar och den är magstark. Grannar och anhöriga anser att det är otänkbart att David Crowley skulle skjuta sin fru, sitt barn och sedan sig själv.

David Crowleys egna ord om “Gray State”:

“The world reels with the turmoil of war, geological disaster, and economic collapse, while Americans continue to submerge themselves in illusions of safety and immunity. While rights are sold for security, the federal government, swollen with power, begins a systematic takeover of liberty in order to bring about a New World Order.

Americans, quarantined to militarized districts, become a population ripe for tyrannical control.

Fearmongering, terrorism, police state, martial law, war, arrest, internment, hunger, oppression, violence, resistance — these are the new terms by which Americans define their existence. Neighbor is turned against neighbor as the value of the dollar plunges to zero, food supplies are depleted, and everyone is a terror suspect. There are arrests. Disappearances. Bio attacks. Public executions of those even suspected of dissent. Even rumors of concentration camps on American soil.

This is the backdrop to an unfolding story of resistance. American militias prepare for guerilla warfare. There are mass defections from the military as true Patriots attempt to rally around the Constitution and defend liberty, preparing a national insurgency against federal forces, knowing full well this will be the last time in history the oppressed will be capable of organized resistance.

It is a time of transition, of shifting alliance, of mass awakening and mass execution. It is an impending storm, an iron-gray morning that puts into effect decades of over-comfort and complacency, and Americans wake up to an occupied homeland. It is a time of lists — black list, white list, and those still caught in the middle, those who risk physical death for their free will and those who sell their souls to maintain their idle thoughts and easy comforts. It is in this Gray State that the perpetuation of human freedom will be contested, or crushed.

Is it the near future, or is it the present? The Gray State is coming – by consent or conquest. This is battlefield USA.”

A documentary about the mysterious death of filmmaker David Crowley, who was found dead alongside members of his family in 2015.

Text: Torbjörn Sassersson

 


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • stoppa alla reformer. Särskilt den kommunistiska att ge alla rätt till sjukvård.

  Det är en besvikelse att Guantanamo inte stängts. Det är en besvikelse att inte Det är beklagligt och en skandal att Guantanamo inte stängts. Det är mycket beklagligt freden inte behållits eller styrkts. Å andra sidan måtte det ha sett ut som en utmaning bland vildhjärnorna att tvinga denne motvillige och fredspristagare till krig. Att ha förnedring som sitt grundläggande argument kan bara kännas naturligt i en sfär som sällan eller aldrig söker samförstånd och acceptans. US är definitivt i ett läge de skapat alla förutsättningar för själva. Att erkänna hur fel det blev gör ju aldrig dessa. Girighet är och förblir en synd.

  Att gå emot krigsivrarna vet varenda President hur det slutar.

  Roosevelt trodde han bombade en militär anläggning. Nu för tiden har jag hört att de helst klipper bort de sista orden. Det ska ju ingen veta eller förstå att krigshetsarna förde sin egen president bakom ljuset.. Inget nytt under frihetsgudinnans kjolar. Samma skumma figurer i skuggorna..

  Diktaturernas egen gynnare och skapare träder fram ur den otäcka garderoben med alla sina skelett groteskt leende..

 • Den grå vardagen kommer överrumpla svensken också. Polisen har utvecklat och kompletterat arsenalen för ett friare och lyckligare samhälle med kravallfordon av bästa metall. Tron på att vinstintressena ska kunna dölja sin avveckling av välfärden bakom sd’s tjocka rökridå av rasism är ett fyrverkeri fler förunnat än de blåögda nyårsfirarna…

  • Även de rika “rustar” upp och beställer skottsäkra lyxbilar. Bentley ska bl a producera 18 000 bilar i år.

   Trailern för “Graystate” är mycket magstark och tyvärr inte science fiction. Visst kommer svenska soffliggare att bli lite snopna en dag, inte allt för långt fram i tiden. Själv är jag inte så chockad av filmen då jag läst “preludier” om utvecklingen av en polisstat/totalitärt samhälle i alternativa amerikanska nyhetsbrev sedan några år tillbaka.

   Har också läst en rapport som US Dept of Defence skrev för några år sedan rörande kartläggning av extremistiska element som de behöver ha koll på. Hoppsan, insåg att jag tillhör denna grupp av “farliga extremister” då jag odlar både organiskt och har åsikter om en bättre värld. Har de kanske redan börjat skapa listor även i Sverige utöver de om romer?

   • Om gråsossen var något av det mest ointressanta i vår tillvaro, så kommer verklighetens variant av “50 shades of Grey” helt utan kittling och eller extas onekligen kräva vårt intresse. Vi kommer bli gula och blå inifrån och ut, slagna av både häpnad och i bästa fall batonger..

    De blekaste kommer fortfarande att vara de mest självutnämnda svenskarna av alla. Järnladyns egna små söner och ättlingar med alla sina attribut till hänförelse, synd och straff. Avundsjukan bland rasister på Talibaner är ju slående (?!). Ingen som de förra eller senare vill anklaga, döma och utkräva straff utan inblandning av något annat än godtycket.. Viljan att släppa sådan lösa sitter inte så långt inne. De får fritt spelrum i Ukraina och kan ju sedan anklagas för allehanda brott… Så kan man rättfärdiga sin egen heder..

    Det pågår något konstigt om en sådan som denne veteran inte får uppleva premiären av sin film. Det enda som skulle kasta ljus åt nytt håll är ju om filmen och premiären stoppats. Annars är det ju märkligt att han och familjen inte unnas se hur den togs emot.

    Registren som visats upp i samband med skandalerna tyder ju inte på särskilt mycket annat än en dyster sida av polisens utbildning, förordningar och lagar som de tydligen glömmer rätt snart efter några år i yrket. Här lever tydligen en föreställningsvärld få trodde fanns.. Det ska ju till skyddsåtgärder för att hålla sådan åsikter “levande”..

    Att registrera aktivister om de så protesterar mot avhysningar verkar som man aktivt siktar på åsiktsregistrering med en förvånansvärd bredd..

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *