Israel välkomnade inte Wallström

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 15 januari 2015
- NewsVoice redaktion

Margot Wallstrom | Foto: Wikimedia Commons“Utrikesminister Margot Wallström sköt förra veckan upp en resa till Israel. Svenska UD angav ”kalenderskäl”, men Ekot i Sveriges Radio erfar att det snarare beror på att hon inte var välkommen att göra ett officiellt besök i landet”, skriver SvD.

Läs mer | Foto: Wikimedia Commons

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Det är inte första gången som man ser personer med judisk bakgrund stå sida vid sida med extremhögern. Exakt samma fenomen har vi sett i Ukraina när Klitschko stod bredvid Svoboda (nazister) på podiet på Maidantorget firandes segern över den gamla regimen.

  • Israel har en konstig inställning till denna minnesdag för Folke Bernadootte. Han är Svensk. Blev mördad av Sternligan. Reste till Israel för att mäkla fred, vilket Israel inte under heller denna regim vill kännas vid. Är det inte respektlöst mot Folke Bernadottes minne och strävan att hans eget hemlands regerinsföreråträdare inte anses välkomna på en minnesstund? Ja Israel och särskilt dess företrädare Netanyahu skämmer ut sig kolossalt.

   Inte heller skulle vi kunna skicka någon från oppositionen så militaristiska som de är. Historiskt sett inte särskilt fredliga heller..

 • Jag har funderat mycket över att Sverigedemokraterna hade en israelisk flagga framme på podiet när de firade sin “valseger”. Det var också en israelisk talesman som såg mycket glad ut där sida vid sida med Åkesson. Man får intrycket av att SD är sponsrade av Israel. De har försökt använda sig av sin vågmästarroll också men inte lyckats så bra genom att man gör upp utan dem. Sverige har också erkänt Palestina som stat. Ännu ett horn i sidan på Israel. Undrar om det är Wallström som är en sån tuffing. Att det var hennes krav för att ställa upp i regeringen. Annars verkar svensk politik precis som “göra det USA säger”. Kan det verkligen vara sant att en del politiker har en ryggrad undrar jag. Nä, jag drömmer nog.

 • Våra livsmedelsaffärer översvämmas av blodgrapefrukt och -apelsiner från Israel. Bojkotta dessa. Nu har man börjat byta ut vedertagna begrepp och beskriver dem som röda istället.

  Viktigt att vi behåller namnet Blodgrapefrukt och -apelsin då de kan stå som en slags sammanfattning av Israels politik.

 • Bra gjort av Wallström att erkänna Palestina. Israel har all makt och alla pengar och politikerna har därför inget intresse av fred.

 • Israel är landet som har ytterligt svårt med demokrati och mänskliga rättigheter mot alla andra utom sina egna..

  Om det oroar Israel att palestinier ska få samma rättigheter, ett bli erkänd som stat, måste de ju ha ett grundläggande problem med sin konstruktion. Inte oväntat sägs med många bekräftelser att landet inte skiljer sig mycket från Sydafrikas apartheid. Att svara med samma mynt kan ju tyda på att kritikerna har rätt. Det här är landet som hela tiden motsätter sig fred om de inte själva med våld hävdar att de arbetar för en.

  För dem som kan sin bibel finns ingen motsvarighet eller bekräftelse på att något bibliskt skulle gå i uppfyllelse med hjälp av våld, militära krafter och förtryck.

  Att palestinier har fått en status ganska lik USA indianer har ju inte hjälp dem i sin kamp mot förtrycket och när förtrycket kraftfullt och med hotfulla ordalag motsätter sig det tränger deras inre hållning igenom maskeringen av demokrati..

  Netanyahu låter hotfull och hämndlysten när Frankrike tillkännager sin hållning att godkänna Palestina. Så Sverige är nästa plats för terror?

  Att driva ett extremistiskt parti och bygga dess politik på hotbilder, kan ju gå i stöpet om inga hot existerar.. Så allt som hotar den passande beskrivningen måste ju bli ett hot mot den sittande maktens intentioner. Så även freden. Vi ska nog inte vara så frågande inför var terror, hot och våld har sitt ursprung..

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *