Johan Ehrenberg (ETC): ”Grekland ropar: Mera demokrati! Vad tror du borgarna svarar då?”

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 30 januari 2015
- NewsVoice redaktion

ETC-Grekland-2015Det brukar sägas att vinnaren skriver historien, men det där är knappast sant. Efter att alliansen förlorade valet är det de borgerliga som får berätta och förklara vad man får, bör och måste göra för att styra landet. Vänsterpolitik är oansvarig och Löfven bör göra så lite som möjligt för landets bästa.

När de blå grekiska politikerna – trots EU:s morrande – förlorar valet så är det deras politik som försvaras i svenska borgerliga medier och bland public service-kommentatorer. Segraren Syriza får absolut inte genomföra sina förslag och partiet ”klarar inte jobbet” eftersom man saknar ”erfarenhet” att styra (jo, tjena vad lönsam den ”erfarenheten” varit för Greklands folk).

Historien skrivs av den som äger medier och berättelsen och det är därför vi på Dagens ETC nu ska berätta en annan historia.

Läs mer på ETC


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq