Johan Ehrenberg (ETC): “Grekland ropar: Mera demokrati! Vad tror du borgarna svarar då?”

1

ETC-Grekland-2015Det brukar sägas att vinnaren skriver historien, men det där är knappast sant. Efter att alliansen förlorade valet är det de borgerliga som får berätta och förklara vad man får, bör och måste göra för att styra landet. Vänsterpolitik är oansvarig och Löfven bör göra så lite som möjligt för landets bästa.

När de blå grekiska politikerna – trots EU:s morrande – förlorar valet så är det deras politik som försvaras i svenska borgerliga medier och bland public service-kommentatorer. Segraren Syriza får absolut inte genomföra sina förslag och partiet ”klarar inte jobbet” eftersom man saknar ”erfarenhet” att styra (jo, tjena vad lönsam den ”erfarenheten” varit för Greklands folk).

Historien skrivs av den som äger medier och berättelsen och det är därför vi på Dagens ETC nu ska berätta en annan historia.

Läs mer på ETC

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

1 Kommentar
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
anders
anders
Gäst
31 januari 2015 kl 19:31

Intressant vinkling på politik och problemhantering:
https://www.youtube.com/watch?v=TkRMNRC3CYg