USA har 1 000 baser utanför sitt territorium – Ryssland har två

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 19 januari 2015
- NewsVoice redaktion

DIATill dig som tror att Ryssland utgör ett hot mot världsfreden o s v. I sitt stora tal i december sa Putin att USA/NATO/EU har 1 000 tusen baser runt om i världen. Ryssland har två och det är på deras planhalva.

Agneta Norberg (fredsrörelsen):

“Jag ser däremot en annan fara, som aldrig nämns i våra massmedier, nämligen hur USA byggt upp enorma militära fort, för total instängning av den ryska kontinenten. USA har inrättat hundratals anfallsbaser i Östeuropa, och runt hela…”

Läs mer på Parnassen


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Lägg till detta en svärm av kraftigt Usa anknutna på ledande poster i en rad länder
  källa Wayne Madsen

  Kroatien
  Croatia has become the latest European nation to propel a confirmed Atlanticist and former resident of the United States into high political office. Conservative politician and former NATO assistant secretary general for public diplomacy Kolinda Grabar-Kitarovic defeated incumbent center-left president Ivo Josipovic by a traditional George Soros-crafted razor-thin vote

  Estland
  President Toomas Hendrik Ilves grew up in New Jersey and was employed as the head of the Estonia Desk by the CIA-linked Radio Free Europe.
  Two-term Lithuanian Presidernt Valdis Adamkus was a U.S. citizen and once served as an intelligence agent for the Fifth U.S. Army’s reserve intelligence corps

  Ukraina
  new Finance Minister is Natalie Jaresko, a U.S. citizen and former employee of the U.S. State Department.
  Kateryna Yushchenko, former First Lady , also worked for the U.S. State Department in addition to having served in the Reagan White House.

  Lettland
  Valdis Dombrovskis, the former Prime Minister was a PhD student at the A. James Clark School of Engineering at the University of Maryland in College Park. Just down the highway from the National Security Agency (NSA), the Clark engineering school is involved in intensive research and development for NSA’s next-generation of surveillance systems.

  Albanien
  The President, Bujar Nishani,studied in San Antonio, Texas. San Antonio is the home of the NSA’s Texas unit, known as the «NSA/CSS Texas Cryptologic Center (TCC)». NSA’s trains linguists at the Joint Base San Antonio-Lackland. Nishani’s presence in San Antonio is noteworthy since Albanian, as well as Serbo-Croatian and Russian, are taught by NSA at its Texas linguist training center.

  Georgien
  Mikheil Saakashvili, the former president of and current adviser to the putschist regime in Kiev, received his law degree from Columbia University and was the recipient of a U.S. State Department graduate fellowship. He subsequently worked for a New York law firm which has a number of right-wing neoconservatives among its partners, including former U.S. Attorney General Michael Mukasey and NY Mayor Rudolph Giuliani. Saakashvili is also a darling of the Israel Lobby, awarding him an honorary doctorate from the University of Haifa in Israel.

  Polen
  president Radoslaw Sikorski, former Foreign and Defense Minister, is a former employee of neoconservative media tycoon Rupert Murdoch. Sikorski is married to Ann Applebaum, an unapologetic supporter of the Bush-Cheney administration’s wars in Iraq and Afghanistan and an ardent neoconservative in her own right.

 • Förutom dessa baser som Amerika har byggt upp överallt på olika listiga sätt så finns det annan aspekt som inte får glömmas.
  EU har skapats av krafter som verkar som påbackning till de planer Amerika har .
  De länder som ingår i EU har inte bara ekonomiska förehavanden som är gemensamma utan numera också politiska . Det kunde man tydligt se i och med händelserna i Ukraina .
  Fastän många av länderna i EU är starkt kritiska till den utrikespolitik som USA för så vågade ingen kritisera USA för dess inblandning i Ukraina ( Joe Biden flög över så fort Arseniy Yatsenuyk tog makten ). Bredvid stod Merkel mfl och hejade på .
  Fastän flera av Tex Medelhavsländerna alltid har varit kritiska till USA:s framfart så har ingen sagt ett enda ord . Alla länder i EU har belagts med munkavle .
  Det innebär förmodligen också att blir det krig mellan USA och Ryssland så kommer Europa att kriga på USA: sida oavsett om de vill eller ej , för det är vad de har avtalat om i EU.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *