Webster Tarpley varnar för att geostrategen Zbigniew Brzezinski ligger bakom Obamas och USA:s krig

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 24 januari 2015
- Torbjörn Sassersson red.
Zbigniew Brzezinski, 2014 - Foto: Klaus-Kleinschmidt

Historikern Webster Tarpleys prognoser från 2008 om Barack Obamas presidentskap och Zbigniew Brzezinskis geopolitiska planer har slagit in. Tarpley varnade i denna intervju från maj 2008 att Obamas gärningar som president kan bli katastrofala och att Brzezinskis planer kommer att färga amerikansk utrikespolitik och krigsföringsstrategi.

Text: Torbjörn Sassersson

Webster Tarpley menar att mannen bakom Barack Obamas utrikespolitik och krigföring är geostrategen Zbigniew Brzezinski och att den stora planen är att krossa både Kina och Ryssland genom att skapa konflikter mellan de båda länderna. Om det skulle lyckas kan USA och Storbritannien fortsätta sitt världsstyre under ytterligare 100 år.

 

Tarpley säger även i intervjun att USA:s geostrategiska mål inkluderar att utnyttja Europa som ett verktyg för att politiskt angripa Ryssland. Den utvecklingen befinner sig i full sving just nu, vilket återspeglas av det pågående propagandakriget mot Ryssland inom media. I Sverige leds detta informationskrig mot Ryssland av SvD och journalisterna där är inte ens medvetna om att de används som små spelbrickor.

Zbigniew BrzezinskiZbigniew Brzezinski nämns flera gånger i intervjun som hjärnan bakom USA:s agressivitet. NewsVoice har tidigare skrivit att Brzezinski i sin egen bok från 1997:  “The Grand Chessboard: American Primacy and Its Geostrategic Imperatives”,  beskriver hur Ukraina runt 2010 bör vara redo för både ett Nato- och EU-inträde. Brzezinskis “mind-set” svävar åter över utvecklingen.

Av politiska och militära skäl skulle ett sådant inträde vara en omöjlighet för Rysslands säkerhet eftersom Ukraina går in som en kil rakt in mot Ryssland (se karta).

Ett Ukraina med i EU och Nato kan jämföras med om Kuba skulle ockuperas av Ryssland och förses med ryska missilramper riktade mot USA. Det betyder att Rysslands kontroll över Krimhalvön knappast handlar om att försöka återskapa Sovjetunionen (vilket felaktigt antytts av undertecknad i en tidigare artikel) utan om att stoppa USA/Nato från att försöka ta över hela Ukraina och installera kärnvapenbaser intill Rysslands gräns.

Webster Tarpley varnar för att det kommer att uppstå en polsk missilkris. USA:s mål med att placera ut missilramper i Polen och Baltikum är att kunna skapa förutsättningar för ett första potentiellt angrepp mot Ryssland och för att kunna slå ut eventuella ryska försök att angripa USA med missiler.

Tarpley nämner även hur planer finns att destabilisera och försöka kontrollera Sudan, Zimbabve och tom Burma. Dessa inflytanden och övertaganden kommer ofta att kamoufleras som humanitära insatser, säger Tarpley.

Intervjun nämner Tarpleys bok: “Obama, The Postmodern Coup,The Making of a Manchurian Candidate”.

Webster Tarpley intervjuades av DeepJournal den 16 maj 2008.

Läs mer om intervjun och se textutdrag

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Eliten behöver kanske en WWIII då deras penningtvätt och fiatpengar har avslöjats och blivit mer känt, detta betyder en del förluster som måste inhämtas via ett stort krig.Man drömmer också om ett världens rike precise som england under sin stormaktstid eller Hitler med sitt 1000 åriga rike. Förföljer man ränteläge genom årtionden ser man att krig löner sig, där gick alltid räntorna opp.
  Vi lever i en rutten värld och det är fortsatt oklart hur mycket de enskilda regeringar i Europa har frihet att bestämma själv.
  Dessutom regeras världen av galningar som vi som folk godtar.
  Jag rekommendera Daniele Gaser´s doktorsavhandling som utkom i bokform 2005 översatt till 7 språk: Nato hemliga arméer in Europa. Inszenierter Terror und verdeckte Kriegsführung.
  Då börjar man förstå utvecklingen efter andra Världskriget.
  F.William Engdahl, han er erfaren geopolitisk expert och har skrivit bl.a boken Kina i fara 2014, där förklara han Brzezinski ´s plan för att förhindra det eurasiska blocket ( Ryssland, Kina och de angränsande länder + bältet i Afrika som har olje och andra resurser) När man läser denna bok förstår man varför Afghanistan,Irak, Iran,Jemen,Miramar, Ukraine och många afrikanska stater har krig och terror som er housemade av usa för att kunna få makt över dem och få bort det eurasiska blocket från energikällor som skulle stärka deras makt och låta usa och england sjunker ned i glömska.
  Vi får bara hoppas att de stora europäiska länder har styrka att motstå usa´s påtryckningar.
  Med tanke på hur WWI och WWII inszenerades har jag lite hopp, medierna håller för fullt på att hjärntvätta befolkningar och ger dom de rätta stämmlingslägen för att slutligen skriker efter ett krig. Amerikaner ville inte ha krig 1939 men en väl inszenerat Pearl harbor vände slutligen detta.
  När människan inte vill ha krig, skall den inte på vilka villkor gå in i ett krig.
  De åsiktsmanipulatörer som förbereder människan, skall inte vinna, när man står fast. Detta var Gandhi´s strategi och han vann. Men när halva befolkningen er viljelös neddrogad av psykofarmaka finns det litet hopp.

 • Zbigniew Brzezinskis son Mark Brzezinski är USA ambassadör i Sverige sedan 2011.
  Vad kan det ha inneburit vad gäller förhållanden i Sverige hittills och vad innebär det för framtiden?

 • Blueshift skrev
  “Obama förvandlats till en enorm motkraft mot kringsmånglarna ”

  Hur?

  Jag måste ha missat en massa under 2014, berätta för mej…..

 • Det här måste vara ett skämt. Videon är alltså åtta år gammal och kommer från de tid Obama ännu ej blivit president.

  De som följer Tarpleys rapportering vet att Obama förvandlats till en enorm motkraft mot kringsmånglarna i den amerikanska administrationen.

  Polen som någon slags oroshärd..?

  Har redaktören helt missat vad som skett i Ukraina 2014?

  • Denna “enorma motkraft” ar ytterst ansvarig för bombandet med förarlösa drönarplan av 7 länder (Libyen, Syrien, Somalia, Yemen, Pakistan, Irak och Afghanistan). Något som maffiakontrollerade USA inte var i närheten av under president Bush.

   Det är nog ingen som kan veta vad Polen varit i nuläget om inte presidenten och en stor del av ledarskiktet i Polen omkommit i flygkraschen 2010. Men som Vavra Suk pa Nya Tider skriver i sin krönika “Folklig upprördhet och oro kapades av ”världshycklare”” så är Polens nya president en stor supporter av Kievs krig mot östra Ukraina.

   “En annan som var på plats var Polens premiärminister Donald Trusk, som kom till makten när hans rival omkom med nästan hela Polens dåvarande statsledning 2010. Trusk är en av de mest högljudda anhängarna av Kiev och deras krig i östra Ukraina, vilket dödat tusentals och fördrivit över en miljon människor. Detta i Europa 2014.”

   http://www.nyatider.nu/folklig-upprordhet-och-oro-kapades-av-varldshycklare/

  • Long-legged mack daddy är bara en gammal CIA-agent som till den lättlurade valboskapens jubel fösts fram till posten som olaglig president och alls ingen motkraft till det militär-industriella komplexet.

 • En fiende skapar man – apropå Kuba. Eliten strävar alltid efter att ha två poler som ska vara varandras fiender, och redskap, för att nå många syften via. Inrikessyften kanske främst. Att genom att peka på ett yttre hot kunna hålla alla lagom halvfattiga och skuldsatta, genom massivt skatteröveri. Bygga upp destruktiva vapensystem genom sina black budgets… osv.

  Så man tog bort sin vän Batista och satte in Castro vid makten, alltså U and A(-liens). Kennedy hade aldrig förstått läget, så när de skulle invadera och kom in med soldater via Grisbukten så kom aldrig nästa steg, att ge dom understöd via flyget. “Javisst ja, det var ju i dag vi skulle skicka iväg de där planen, vi glömde…” till slut fick de ju bort Kennedy, som aldrig var införstådd och involverad i i de riktiga omständigheterna.

  Så lyckades de ändå med ett slags nästa steg, att ge Castro enorma summor pengar, som man sa var för att köpa ut de tillfångatagna soldaterna.

 • Jämförelsen med Kubakrisen tål att tänkas på. Men sedan ska man ha klart för sig att det finns många dimensioner i den här konflikten liksom i de flesta andra globala händelseförlopp. Ta t.ex. första och andra världskriget där de olika sidorna var dödsfienden på ett plan men på ett annat plan var båda sidor finansierades av samma oligarker.

  På samma vis kan man även se att USA, Ryssland och Ukraina är spelbrickor i ett spel som går ut på att med hot om stundande världskrig och ekonomisk kollaps driva folk in i den nya fållan (som troligtvis kommer att bli en ny världsordning med Kina som ledare). En kvalificerad gissning är att det hela är en del av ett problem-reaction-solution-spel där USA och väst står för problemet och där BRICS kommer att stå för lösningen.

 • Vi är sömngångarna – eliterna som beskrev sig så efter WWI var aldrig sömngångare, de visste vad de gjorde – krossade konkurrenter. Polenkrisen orsakades av USAs FDR och hans medhjälpare i Europa. Usa var 100% inriktade på ett utdraget storkrig.
  Men vad gör vi nu
  Nyhetsbanken gjorde mig uppmärksam på Svante Säwen på dagbladet
  http://www.dagbladet.se/opinion/ledare/valet-mellan-ost-och-vast-skapar-oro-och-krig
  Svante avviker positivt från den Orwellska massan i mediavärlden som baxar oss mot avgrunden

 • USA:s president Barack Obama får Nobels fredspris. Det var det mycket överraskande beskedet från den norska Nobelkommittén vid tillkännagivandet i Oslo klockan 11 i dag.

  Den amerikanska presidentens namn fanns visserligen med i förhandsspekulationerna. Men beslutet från fredspriskommittén kom ändå som en stor överraskning. De flesta hade trott på en mer “klassisk” fredskämpe, som Colombias Piedad Córdoba eller Afghanistans Sima Samar.

  En förvånat sus gick genom det församlade pressubbbådet när den norska Nobelkommitténs ordförande, förra norska statsministern Thorbjørn Jagland, tillkännagav att årets pristagare är Barack Obama.

  Länk: http://www.dn.se/nyheter/varlden/fredspriset-till-barack-obama/

  Kontentan av detta är att till våra förgörare ger vi våra röster (även i Sverige) Allt är en teater, allt är en fars och skådespel och vi godtrogna låter oss att luras hela tiden….

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *