Amerikanska forskare på miljörätt vill ha kraftfull överstatlig kontroll på idag rättslös geoengineering

2
281

Geoengineering eller manipulation av atmosfären exempelvis genom utsläpp av partiklar från flygplan är för närvarande inte reglerat av någon organisation eller överenskommelse menar Edward Parsson, professor i miljörätt.

Edward ParsonOm några länder i dag skulle besluta sig för att sjösätta experiment på området kan vi inte förhindra det sade Parson på “American Society for the Advancement of Science” årsmöte.

The lawyer called for creation of an international institution with authority to make decisions related to geoengineering, adding that “some favor a UN body, some favor smaller discussions among great powers or some favor a transnational NGO.”

Läs hela artikeln

Text: K. Reporter

2 KOMMENTARER

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here