Snowden: Spy Agencies ‘Screwed All of Us’ in Hacking Crypto Keys

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 25 februari 2015
- NewsVoice redaktion
Edward Snowden. Foto: Laura Poitras. Licens: CC BY 3.0

Edward Snowden Photo: Platonphoto.comWIRED. Snowden didn’t hold back his words during a Reddit Ask Me Anything session on Monday.  Snowden said the NSA and the British spy agency GCHQ had “screwed all of us” when they hacked into the Dutch firm Gemalto to steal cryptographic keys used in billions of mobile SIM cards worldwide.

“When the NSA and GCHQ compromised the security of potentially billions of phones (3g/4g encryption relies on the shared secret resident on the sim), ” Snowden wrote in the AMA, “they not only screwed the manufacturer, they screwed all of us, because the only way to address the security compromise is to recall and replace every SIM sold by Gemalto.”

Read more | Photo: Platonphoto.com


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Snowden
Stöd NewsVoice 2024
 • Först läste Orwell boken “We” av ryssen Samjatkin som deltog i ryska “revolutionen”. Sen skrev han en egen bok: 1984. Men ryssens bok är mycket bättre:

  http://www.amazon.com/We-Yevgeny-Zamyatin/dp/0380633132

  Om man söker finns den att ladda ner som PDF på engelska och svenska också tror jag.

  Vem som ligger bakom allt förklaras i en bok från 1800-talet: “The great red dragon”. Där får man reda på vart pengarna från kolonialiseringen av afrika, indien etc tog vägen och vad som är dessa krafters mål. (Det är att äga ALLT och fullt lagligt, och det ska alla finna sej i)

  Ladda absolut ner THE GREAT RED DRAGON.

  • Klagomuren – the western wall står grann och ouppnålig på Wallstreet. Världens högsta ointagliga fundament. Dessa sponsrade dem som skulle störtat Roosevelt en gång och ville införa en fascistisk stat i US och göra historien lika kort, svart och mörkbrun som i Europa. Inte oväntat stod rika intressen i US både Shitler och Stalin bi i deras verk. Att stötta bägge sidor i en konflikt eftersom det är så lönsamt är alltså ingen nyhet. Med pennorna delade de ändå sedan efter kriget upp sina intressesfärer och begick nya våldsdåd på länder, folk och etniciteter. Vad bevisade muren? Vad har Stalin som sticker ut huvudet ur historiens annaler bevisat? Till och med partiet självt har fått erkänna att denne var en främmande fågel.. Om Shitler och Stalin var delar av Wallstreets och andras intresse vad mer fattas historieskrivningens värsta förnekare?

   Så om kriget var en ren investering med kommande vinst var ju “paperclip” inte den enda frukten av penningintressenas fortsatta kamp för herraväldet utan alla lägrens experiment och tex Unit 731 blev ytterligare ett bekräftelse för vad man kan tänka sig pyssla med i skydd av krigets rök,dån och brist på hänsyns, respekt och mänskliga rättigheter. Maktfullkomligheten misstar sig inte alls i sina försök att inte utelämna några medel eller metoder för att fortsätta sin ban..

   Om “intressena” i US gjorde allt för att föra sin president bakom ljuset står ju samarbetet mellan samma intressenter klart i Japan om att föra sin kejsaren bakom ljuset och försöka tilltvinga sig mer makt och inkomster.. Lika barn leka de fulaste lekar bäst..

   General Smedly Butler gjorde oss en tjänst redan 1935 som avlöjade – exposed, wallstreet och andras som de hänsynslösa krafter de alltid varit och tydligen gett sig den på att förbli..

 • Enligt Gemalto-rapporten så har det skett en del intrång och man tror att dessa personer kommit över nycklar till GSM chip, vilket beskrivs som 2G systemet. Gemalto misstänker att detta skedde redan 2010-2011 och då kanske av GCHQ. Enligt Gemalto så är 3g-4g näten inte påverkade, likaså övriga chip-produkter.

  2G/GSM används fortfarande av väldigt många i utvecklingsländer.

  http://www.gemalto.com/press/Pages/Gemalto-presents-the-findings-of-its-investigations-into-the-alleged-hacking-of-SIM-card-encryption-keys.aspx

 • George Orwells 1984 förutsåg detta. Numera vet vi (jag skrev inte “inser vi” att vi inte kan lita på en enda politiker, myndighet, bank, domstol, försäkrings- och revisionsbolag, sjukvården, läkemedels- och livsmedels-företag eller …

  Överallt lurar skurkeriet bakom vackra ord om solidaritet, önskan om att hjälpa till, etc …

  Mammon, makt och illusioner är det enda vi vet som följt genom mänsklighetens historia …

  Om tungan skulle svärtas av uttalade lögner skulle den svärtan alltid synas … Säg den som inte inflikat en nödlögn i någon kritisk situation …

  Lögn och hyckleri är “vår arvedel …”

 • Även andra europeiska tillverkare blev infiltrerade av dessa anglo-amerikanska spioner.

  Gemalto ska tydligen lämna mer info den 25:e gällande sin interna utredning. Men jag tvivlar på att dom kommer att vilja berätta om detta verkligen har skett då deras produkter uteslutande handlar om säkerhet. Dessa chip används idag i bank-kort, pass, id-kort, körkort, passerkort, smartcards m.m. Gemalto har redan initialt avfärdat allt detta och sagt att deras produkter är helt säkra.

  “GEMALTO – successfully implanted several machines and believe we have their entire network TDSD are working the data.”

  https://firstlook.org/theintercept/document/2015/02/19/cne-access-core-mobile-networks-2/

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *