SR: Banken HSBC i Schweiz har hjälpt svenska miljonärer med skattesmitning

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 9 februari 2015
- NewsVoice redaktion

HSBCEn stor läcka från en av världen största banker visar hur den hjälpt rika personer runt om i världen med skattesmitning. I dag kan Ekot avslöja delar av det hemliga material där hundratals förmögna svenskar förekommer. Många är gömda bakom anonyma nummerkonton och brevlådeföretag i skatteparadis, skriver SR.

De läckta dokumenten, som är från 2007, visar att mer 500 svenskar hade konton på HSBC i Schweiz.

Läs mer och lyssna på inslag

Relaterat

DI: Domare redo arrestera HSBC-chefer


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq