SR: Banken HSBC i Schweiz har hjälpt svenska miljonärer med skattesmitning

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 9 februari 2015
- NewsVoice redaktion

HSBCEn stor läcka från en av världen största banker visar hur den hjälpt rika personer runt om i världen med skattesmitning. I dag kan Ekot avslöja delar av det hemliga material där hundratals förmögna svenskar förekommer. Många är gömda bakom anonyma nummerkonton och brevlådeföretag i skatteparadis, skriver SR.

De läckta dokumenten, som är från 2007, visar att mer 500 svenskar hade konton på HSBC i Schweiz.

Läs mer och lyssna på inslag

Relaterat

DI: Domare redo arrestera HSBC-chefer


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Vilka andra internationella storbanker och revisionsbolag är inblandade i samma typ av verksamheter? Skulle banken HSBC i Schweiz verkligen vara en unik företeelse?

  Hur är det med alla topp-politiker, vilka ständigt umgåtts med ledande bankdirektörer och givit internationellt ledande storbolag skattefördelar – för att senare när karriären, som politiker är över, kamma hem fina jobb som “gengåva” för tidigare genomförda prestationer?

  När börjar “dödshoppen” från “skyskrapor” åter bli aktuella???

 • Schibstedt och Bonnier rapporterar om vilka kändisar detta gäller. Föredetta fotbollsstjärna etc etc. Verkligen jätteintressant information, men vilka är det som det egentligen gäller,
  De inofficialla arbetsgivarna?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *