Science: Why do mirrors flip horizontally but not vertically?

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 15 februari 2015
- NewsVoice redaktion
Kyle Kitzmiller

Physics Girl. When you look in a mirror, you’re looking at a horizontally backwards version of yourself, right? Wrong. It’s more complicated than that.

For example, when you hold up a sign saying “Food” in the mirror”, it flips reads a backwards “dooF”, but the letters are still the right way up. And why, when you raise your right hand, your mirror-self raise its left hand, but it still moves it up rather than down. How does a mirror know the x direction from the y direction?

Read more


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *