Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

17%

17.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

All tro är destruktiv eftersom den får oss att tro på tron

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 4 mars 2015
- NewsVoice redaktion

Anders TedestrandDEBATT. Tro är grunden till allt hat, allt destruktivt i denna värld. Tro skapar konflikter i dig själv, i relationen, i familjen, i samhället och på jorden. Det är en mycket enkel matematik. Tron innebär att du fjärmat dig från den verkliga verkligheten. När nästa människa gjort detsamma är risken för konflikt, hat och annat grundad. I dag går nästan varje människa omkring med en “egen karta” i huvudet och tror att det är sanningen.

Text: Anders Tedestrand

Det är skälet till att vi på något sätt måste hitta något som får oss att se den verkliga verkligheten, något som alla relativt enkelt kan förstå och relativt lätt kan läras ut.

Om vi alla hade samma grundvärderingar och kunskaper om hur liv skapas i motsats till hur det släcks igenom tro på kort eller lång sikt, utan olika inslag av tro grundat i religion, poltik och psykologi, i synnerhet den ekonomiska politiken som styr det mesta, hade vi levt i fred och samförstånd. Det innebär inte i sig att allt inom religion, politik etc är dåligt, men ingen ser helheten, därav konflikterna. Hleheten är universums naturlag för det som gäller varenda människa och allt liv på denna planet.

Olika religioner, olika politiska idéer, olika psykologiska “samtalsmetoder” är illusioner vi fastnat i.

För min del kan jag inte förstå eller lösa någonting ensam. Jag måste göra det i samverkan med andra. Jag har hittat den felande länken för att få människan att förstå bortom tron genom att skapa en visuell överblick över hur vi ska överbrygga den psykologisk destruktiva tron som Freud en gång i tiden hittade på som skapade en tro som skadar än idag.

Jag är inte speciell på något sätt. Jag tvingades skapa denna lösning för att inte gå under. Samma principer som kommer att gälla det jag skriver om, förr eller senare.

Sak samma måste göras inom alla områden, vi har inte råd att vänta speciellt mycket längre, hotet för de närmaste generationerna är överhängande. Ska vi välja att fortsätta hata, konflikta, döda? Eller ska vi söka lösningen genom att inom livsproblematikens område följa samma principer som redan gäller för alla andra vetenskapliga områden?

Der är den enkla frågan, som kräver enorma insatser av oss alla. var ska vi börja, vem kan förklara, vem kan leda oss dit?

Denna förklaring för psykologins område som är generell, gäller alla livets områden. Utan dessa förändringar kommer det att bli värre, jag behöver inte vara ett “medium” som är en del av problemet för att förutspå det. Jag kan genom det jag förstått om den verkliga verkligheten med stor sannolikhet förutsäga det.

Text: Anders Tedestrand

Relaterat

Tedestrand tipsar: Läs följande, reflektera, försök “föra in tänket” till alla områden som finns på denna planet, då finns en chans, inte annars.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq