Chefred. Andreas Gustafsson (ETC) vill ha tvångsvaccinering i Sverige

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 23 mars 2015
- Torbjörn Sassersson red.

Andreas Gustafsson ETC vaccinDEBATT. Dagens ETC:s chefredaktör Andreas Gustafsson vill införa tvångsmedicinering av barn i Sverige. Det är konsekvensen av rubriceringen av hans artikel: “Gör det obligatoriskt för föräldrar att vaccinera barn”, en debattartikel som för övrigt inte går att kommentera.

För att väcka uppmärksamhet spinner Gustafsson på ett enstaka fall från Tyskland där en litet barn dött i samband med en mässlingsinfektion. Han påstår att barnet var ovaccinerat och glömmer att nämna att barnet enligt uppgifter var hjärtsjukt. Att de vetenskapliga bevisen för att vaccin ens fungerar är svaga eller obefintliga nämns självklart inte.

Gustafsson bygger istället upp sin artikel på att det är osolidariskt att inte vaccinera sig och sina barn. Den som inte vaccinerar sig utmålas som oansvarig. Att Tyskland nu diskuterar tvångsvaccinering betraktas som en universallösning för Europa och världen.

Vaccintillsatserna fortfarande giftiga

Det som hela tiden utelämnas i den pro-vaccinska propagandan är de bevisligen skadliga tillsatserna i vaccin som tex kvicksilver, skvalén, formaldehyd, polysorbat för att inte nämna de giftiga resterna från produktionen som inte vaccintillverkaren behöver uppge eftersom dessa ämnen inte räknas som tillsatser. Här finns tenn och arsenik som exempel, vilket NewsVoice avslöjade i artikeln: “Svensk läkare och KTH hittade höga halter av arsenik och tenn i Pandemrix”.

Här är debatten tom. Varken stat, myndigheter eller mainstream medier som ETC sätter någon som helst press på tillverkarna att ersätta dessa skadliga tillsatser mot ofarliga tillsatser eller att rena tillverkningsprocesserna. Inte ens efter Pandemrix-skandalen ställdes några krav på att rena alla vacciner från alla gifter. Istället städas problemet undan med påståenden om att halterna är så låga, men det är försåtligt eftersom alla halter av giftiga ämnen förblir giftiga och om hänsyn tas till cocktail-effekten, alltså att flera gifter kan samverka, blir det än mer tydligt att gifterna inte kan pratas bort.

Ansvaret svävar i det blå

En annan sak som utelämnas i debatten om vaccin är ansvarsrollen. NewsVoice var i kontakt med en jurist som meddelar att den vårdpersonal och de vårdinrättningarna som ger vaccin inte har ansvar om tex ett barn blir skadat av ett vaccin. Ansvaret faller på tillverkaren eller möjligen på firmatecknaren för vårdinrättningen, men ingen verkar veta säkert. Bara det är en skandal att ingen tycks veta säkert vem som har ansvar när vaccin dödar och skadar.

Tvångsmedicinering med vaccin måste alltså åtföljas av en tydlig ansvarspositionering och tvångvaccinering bör rimligen innebär att den stat som inför rutinen för ett helt folk bär allt ansvar. Ingen part ska tillåtas skylla på någon annan part. Detta ansvar hänger idag löst och det blir inte bättre av att sjukvården i princip aldrig erkänner att vaccin kan skada. Det ska hela tiden vara “något annat”.

Min uppmaning till Andreas Gustafsson är att på sin ledarsida ta ställning i dessa frågor istället för att enligt sedvanligt policyskrivande utmåla den vaccinvägrande föräldern som en solidarisk samhällsfara. Det är inte föräldrarnas fel när barn blir sjuka eller tom dör av vaccin och det händer dagligen över hela världen. Vi kan inte blunda för det längre.

Text: Torbjörn Sassersson

 


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Ett fall med att ett barn dog i mässlingen dras upp . I USA har t.ex inget barn dött de senaste 15 åren. Själv var jag vaccinerad men blev jättesjuk som sjuåring. Förra året bröt påssjukan ut på ett amerikanskt universitet. Ovaccinerade studenter vägrades tillträde till universitet. Senare visade det sig att alla insjuknade studenter var vaccinerade. Tvångsvaccinationen kan ha grymma följder för mänskligheten då den kan missbrukas. Många mäktiga — ingen nämnd – anser att värdens befolkning ska minska till hanterbara två miljarder. Att tvinga människor till att låta sig eller barnen vaccineras strider mot de mänskliga rättigheterna.

 • Att han kan ens tänka TVÅNG! Gör mig illamående. Och hur kan han vara så dåligt insatt i vaccinfrågan??
  Detta gör mig mörkrädd.

 • All medicinering inklusive vaccinering är riskavvägningar. Inte medicinering skapar problem för ett antal likaså har en medicinering tråkiga biverkningar för några. En medicinering kan ju vara i stort sett endast ett val för individen enkelt: gipsa eller operera en fraktur? Beroende på skada, tidigare utfall osv. Drabbar,medicinskt, i stort sett bara patienten. Och då vaccin som ligger i den andra skalan av “drabbning” där ett vaccin, i bästa fall N.B. , vid massvaccination stoppar spridningen av influensa eller polio eller mässling . . . är också, eller borde vara, bra för de flesta dvs ingen eller lindrig sjukdom.
  MEN dilemmat är ju att det kan vara så att en grupp drabbas av massvaccination, dvs blir sjuka, medan en annan grupp drabbas av pandemi etc.

  Vem vet vad som är vinstlott och vad som är nitlott?

  Och om man låter människor välja så blir inte nyttan av en halv massvaccination så stor . . .

  Ett fullskaleexperiment måste ge ett bättre resultat än att låta “naturen ha sin gång” för att genomföras.
  Tyvärr så kan inte ett fullskaleexperiment utvärderas förrän det redan är genomfört . . . MEN man borde kunna “up front” ganska bra prediktera utfallet om inte särintressen påverkar utvärderingen.
  Svår fråga även om allt är utrett och man vet att i ena fallet drabbas 1% och i det andra fallet 2% för även om siffrorna inte stämmer så är detta problematiken. Ska vi krasst, om vi vet fakta, låta det lägsta antalet drabbade råda eller skall vi låta var och en bli “sin egen lyckas smed”?

 • En annan vinkel på detta med virus och annat obra:

  http://www.naturalnews.com/022800_antibiotic_antibiotics_infection.html

  Titta på detta som ett förmodligen bättre och effektivare alternativ till vacciner för att stärka immunförsvaret.

  inklipp från artikeln:
  “Mutating Viruses
  Did you know that a nutritional deficiency can cause a virus to mutate to a more virulent form? That is the news from the United States Department of Agriculture (USDA) who are reporting that a human virus, normally harmless in laboratory mice, mutated into a heart-damaging pathogen when the animals were raised on a diet devoid of the essential element selenium.”

  Kanske forska lite, eller ska vi somna om som vanligt? Och “lita” på vacciner…….

  Så det är inte de som inte vaccinerar sig som är osolidariska utan de som inte tar sina vitaminer och mineraler, spårämnen etc för ett starkt immunförsvar.

  Här har vi förmodligen den riktiga brandväggen mot patogener, inte vacciner.

 • Detta med vaccin är knepigt och skrämmande.
  http://www.infowars.com/measles-vaccine-kills-more-people-than-the-disease/

  Detta handlar om att de som vaccinerats smittar andra, vaccinerade och ovaccinerade.
  Tänk om folk tvångsvaccinerades mot ebola, hur många kommer att smittas av de vaccinerade?
  Detta att vaccinerade smittar andra har de aldrig talat om från experthåll i Sverige. Jag hade inte en aning.

  Om vi nu ska ha en seriös debatt om detta får de för bövelen tala om för medborgarna hur det verkligen förhåller sig med risker och allt annat.

  Såg i förra veckan att nån myndighet oroade sig för “konspirationsteorier” vad gäller vacciner. Jamen det är väl inte så konstigt när vi får nya fakta hela tiden om hur svajjigt detta med vacciner är. Myndigheterna mörkar bevisligen en massa.

  influensavaccinet i England var tydligen helt verkningslöst nu i vinter. de som tog det fick bara riskerna utan nån som helst immunitet. undrar om det nånsin har fungerat? Meen de säger väl att detta var ett undantagsfall.

  Lär inte finnas nån seriös studie på vacciners effektivitet samt om hur farliga de är.

  Vad hände med evidensbaserad medicin, har de slutat med det?

  Tycker med all fakta vi har att vaccinförespråkarna är nån slags tro eller sekt, nån seriös vetenskap kan de inte visa. Vi ska bara lita på dom.

  Amen

  • Ang verkningslösa vacciner. Kan det bli tal om livslånga injektioner; mot diverse fabricerade sjukdomar? Nu håller då på att snabbprocessa ett Ebola-vaccin. Vi blir alla labbråttor. Inte konstigt egentligen då makthavare ser med förakt på vanliga hederliga människor. Sådana människor passar inte i deras snabbt kommande StarTrek-värld.

 • Svensk tidning som vill tvångsmedicinera…. Oj. Gustavsson pratar om 600 fall av mässling och nämner samtidigt att en procent av föräldrarna inte vaccinerat sina barn. Det innebär ju att majoriteten av alla barn är vaccinerade. Och rent statistiskt borde då inte majoriteten av de 600 vara vaccinerade, om jag tänker rätt. En seriös journalist tycker jag skulle ha undersökt detta. Det leder ju till frågan om vaccinet fungerar överhuvudtaget.

 • Ja, de som dör av barnsjukdomar är väl ofta multisjuka. Själv var jag oerhört klen och svag som barn, men hade mässlingen som 4 åring. Jag var inte i närheten av att dö. Det var jag däremot av vaccinerna jag fick….

 • Om vaccin fungerar och hant låter vaccinera sina barn, då behöver han ju inte vara rädd för smittan från andras barn. Men om han är rädd, ja det betyder så att han inte är säker på att vaccinet fungerar för sina barn…?

 • Jag kunde inte låta bli att skicka honom ett mejl om att han må vilja gott, men att konsekvenserna blir ett samhälle av omyndiga kollin som måste lyda överheten.

  Jag blev direkt illamående av att läsa ledaren.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *