DN: Bråk mellan Jan Guillou och Micael Bindefeld i P1

3
855

Jan Guillou på Bokmässan i Göteborg 2013 - Foto: Albin OlssonDN. Jan Guillou retade upp flera paneldeltagare när han var med i P1 Debatt på söndagen. Ilsknast blev Micael Bindefeld. ”Nu blir jag så jävla förbannad”, sa Bindefeld efter att Guillou uttalat att antisemitismen är ”utplånad” i Sverige.

P1 Debatt avhandlade på söndagen temat ”Hur mycket hat tål Sverige?” om antisemitism och islamofobi. Muslimska Fatima Reza i Katrineholm berättade om hur hon fyra-fem gånger i månaden får hundbajs, grisöron och fyllda kondomer i brevlådan och Petra Kahn Nord, generalsekreterare för judiska ungdomsförbundet, vittnade om sin rädsla inför att leva öppet som judinna i Sverige.

Läs mer | Jan Guillou på bokmässan i Göteborg 2013 – Foto: Albin Olsson


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
3 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Birgitta
Birgitta
Gäst
16 mars 2015 kl 20:30

Guillou har helt rätt i att ”antisemitismen jämfört med islamofobin är överdriven. Hatet mot muslimer och araber är Sveriges nu allra största politiska problem.” Känns befriande att någon äntligen tagit bladet ur munnen.

De onämnbara, som inte tillåter vare sig kritik eller vetenskaplig granskning av deras utsagor, kan ses som prinsessor på ärten. Muslimer och araber däremot tiger tålmodigt trots all smutskastning/propagandakrig som massmedia utsätter dem för. Hela världen tycks kretsa kring det judiska och deras individuella och kollektiva livshistorier, vilket dessvärre osynliggör och förintar andras individuella och kollektiva livshistorier som är minst lika värda att berätta.

Julius
Julius
16 mars 2015 kl 20:35

Så går det till om man vågar säga vad man tänker.Var har blivit med uttrandefriheten ? Så fort man har en annan uppfattning som J.G.då skriker alla att han är antisemit och idiot.Där är vi idag.Kolla vem får du inte kritisera så ser du vilka som leder.Vi får se vad påföljden blir av detta.Så enkelt kommer han inte undan även om man heter J.G.

castoropollux
Gäst
17 mars 2015 kl 12:00

Vi fick oss en läxa i hur oförskämt usel argumentationen kan vara hos “Judiska” företrädare. Andra Judar borde reagera mot hur skamligt man anklagar Jan Guillou för att stödja antisemitism. M. Bindefeldt har jag aldrig känt någon respekt för. Att ett glättigt liv kunde hysa så gruvligt förakt för alla andra människor.. Tja vem ska bli förvånad..

Israels gaywash är blott ett led i den bedrägliga politiken. Det är som att hänga upp tvätten till allmänt beskådande i akt och mening att verka husliga medan terrorn fortgår..

Lika illa lät det i Malmö och en Judisk världsorganisation vill stämpla Malmö som en plats inga Judar kan bo i. Det är konsekvensen av att man som församlingarna gjort, aktivt i demonstrationer går ut och stöder Israels terrorkrig. Vad väntar de sig? Att vi ska falla på knä för deras självklara rätt att bete sig hur som helst? Jag dör hellre stående. Förtrycket som uppenbarligen färgats mer av förföljarna än offren för den visar väl egentligen sitt rätta ansikte. Att som kommunalrådet I.R. be dem tygla sig renderade denne en otäck stämpel, ett märke istället. Det senare minner ju om förtryckets metoder och slutgiltiga strävan..

Snart flyttar väl Israels nuvarande ambassadör hem, om ingen beslutar om “persona non grata”.