GlaxoSmithKline fined 488.8 million dollar for ‘Massive Bribery Network’

2
434

Conscious Resonance. China has fined the British pharmaceuticals giant GlaxoSmithKline (GSK) $488.8 million (4,2 miljarder kronor) for a “massive bribery network” to get doctors and hospitals to use its products. Five former employees were sentenced to two to four years in jail, but ordered deported instead of imprisoned, according to state news agency Xinhua today.

“The guilty verdict was delivered after a one day closed door trail in Changsha, the capital city of Hunan province. The fine was the biggest ever imposed by a Chinese court.”

Read more | GSK GlaxoSmithKline – Photo: Maxwell Hamilton, Wikimedia Commons


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
2 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Redhawk
Redhawk(@birgit)
28 mars 2015 kl 17:04

Både Ryssland och Kina verka ha förstådd, vad som försiggår och har tillräckligt med muskler att reagera adekvat. Om alla andra länder skulle göra likadant, skulle hela korruptionen kanske upphöra, då för farlig.
Men så länge det är bara få länder som reagera kommer dessa kriminella verksamheter bara ökar i de länder som är för medgörlig. Korrupta människor kommer säkert alltid finnas, men så länge korruption sanktioneras av myndigheter är det bara den enskilda som måste ta sitt öde i egna händer, vilket inte är lätt med all desinformation som grasserar.

viola s
viola s
Gäst
12 juni 2016 kl 23:10

Den svenska regeringen finns inga klokhuvuden sä därför köps farlig medicin in