GlaxoSmithKline fined 488.8 million dollar for ‘Massive Bribery Network’

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 27 mars 2015
- NewsVoice redaktion
GSK GlaxoSmithKline - Foto: Maxwell Hamilton, Wikimedia Commons

Conscious Resonance. China has fined the British pharmaceuticals giant GlaxoSmithKline (GSK) $488.8 million (4,2 miljarder kronor) for a “massive bribery network” to get doctors and hospitals to use its products. Five former employees were sentenced to two to four years in jail, but ordered deported instead of imprisoned, according to state news agency Xinhua today.

“The guilty verdict was delivered after a one day closed door trail in Changsha, the capital city of Hunan province. The fine was the biggest ever imposed by a Chinese court.”

Read more | GSK GlaxoSmithKline – Photo: Maxwell Hamilton, Wikimedia Commons


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • Både Ryssland och Kina verka ha förstådd, vad som försiggår och har tillräckligt med muskler att reagera adekvat. Om alla andra länder skulle göra likadant, skulle hela korruptionen kanske upphöra, då för farlig.
    Men så länge det är bara få länder som reagera kommer dessa kriminella verksamheter bara ökar i de länder som är för medgörlig. Korrupta människor kommer säkert alltid finnas, men så länge korruption sanktioneras av myndigheter är det bara den enskilda som måste ta sitt öde i egna händer, vilket inte är lätt med all desinformation som grasserar.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *