Analys: Mikael Nyberg om falskspelet inför Libyenkriget

publicerad 20 mars 2015
- Gästskribent
Muammar al Gaddafi, 1970 - Foto: Public domain
Muammar al Gaddafi, 1970 - Foto: Public domain
Muammar Gaddafi förbjöd slavhandel i Libyen – Foto: Public domain, 1970

NOTERAT. ”Folkmord hotar i Libyen. Världssamfundet måste ingripa. Så lät det inför Natoländernas och Sveriges krig mot Libyen. Pentagons underrättelsetjänst hade annan info om läget, men det tog inte utrikesminister Hillary Clinton, den svenska regeringen eller våra massmedier hänsyn till”, skriver författaren, analytikern och den politiska debattören Mikael Nyberg. 

Mikael Nyberg, eget verk”LIBYEN SORTERAS NUMERA av vår expertis in under kategorin ”failed states”, misslyckade stater. Utvecklingen är, som det heter, oroande. Statsapparaten fungerar inte. Samhället trasas sönder i inbördeskrig, och kommentatorerna berättar hur ”våldet” sprider sig till angränsade länder. Ungefär som ebolan. En afrikansk farsot som hotar en oskyldig omvärld.”

Läs mer på Mikaelnyberg.nu

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq