Analys: Mikael Nyberg om falskspelet inför Libyenkriget

publicerad 20 mars 2015
- Gästskribent
Muammar al Gaddafi, 1970 - Foto: Public domain
Muammar al Gaddafi, 1970 - Foto: Public domain
Muammar Gaddafi förbjöd slavhandel i Libyen – Foto: Public domain, 1970

NOTERAT. “Folkmord hotar i Libyen. Världssamfundet måste ingripa. Så lät det inför Natoländernas och Sveriges krig mot Libyen. Pentagons underrättelsetjänst hade annan info om läget, men det tog inte utrikesminister Hillary Clinton, den svenska regeringen eller våra massmedier hänsyn till”, skriver författaren, analytikern och den politiska debattören Mikael Nyberg. 

Mikael Nyberg, eget verk“LIBYEN SORTERAS NUMERA av vår expertis in under kategorin ”failed states”, misslyckade stater. Utvecklingen är, som det heter, oroande. Statsapparaten fungerar inte. Samhället trasas sönder i inbördeskrig, och kommentatorerna berättar hur ”våldet” sprider sig till angränsade länder. Ungefär som ebolan. En afrikansk farsot som hotar en oskyldig omvärld.”

Läs mer på Mikaelnyberg.nu

Relaterat

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

  • Citat ur bloggen som jag gillar: Ett råd: När hangarfartygen börjar röra på sig, stäng av tv:n, misstro expertisen och tvivla på omdömet hos intellektuella som vill göra revolution i främmande länder med Natos hjälp.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *