WHO: Ogräsmedlet Roundup från Monsanto som innehåller glyfosat kan ge cancer

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 21 mars 2015
- NewsVoice redaktion
Roundup Ready

NOTERAT. Ett av världens mest använda ogräsmedel, Roundup, kan framkalla cancerformen Non-Hodgkin lymfom, enligt TT. Det är världshälsoorganisationen WHO:s cancerforskningsinstitut som slår larm om att den verksamma beståndsdelen glyfosat nu klassas som ”sannolikt” cancerframkallande.

WHO påpekar att resultaten grundas på ”begränsade bevis” från studier i USA, Sverige och Kanada. Redan 1985 pekadedes glyfosat ut som en cancerrisk, efter försök på möss, men de studierna drogs tillbaka 1991.

NewsVoice som varit i kontakt med Kemikalieinspektionen kan meddela att myndigheten inte uppdaterat sin syn på riskerna med glyfosat på minst 10 år, trots alarmerande artiklar i utländska medier sedan många år.

Användningen av glyfosat har sedan 1995 ökat väsentligt till cirka 650 ton per år 2010 i Sverige, enligt statistik från Kemikalieinspektionen.


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Nu när multi-bolag är större och mäktigare än stater och kan ställa till med folkmord (om än långsamt) borde ju den kriminaliteten kunna hänföras till relevant domprocedur med obegränsat ansvar för skada orsakad.

 • Precis, bevisen är så överväldigande vid det här laget att dom måste gå ut med det för att inte helt förlora förtroendet. Man har vetat detta sen 2009 minst vad jag vet.

 • Åter igen ett tecken på at svenska myndigheter går i ledband på amerikanska/svenska eugeniska intressen och arbeta inte for människan bästa. Troligtvis er bevisen så överväldigande att tom FN måste uttala sig, om en i försiktig form.
  Alla dessa gifter och lögn bygger bara på att lulla in människan att hon kan har det mycket bekvämare.
  Vem vill idag går in sin trädgård eller uppfart med hacka och spade och plocka ogräs med handen, det är mycket enklare med Roundup.
  Jag själv har aldrig använd detta, då jag har djur som skulle blir förgifta när de slickar av giftet från sina tassar.
  Men vem tänker på djuren, de lever numera inte heller längre en de har tidigare gjort och har samma sjukdomar som människan och ingen förvånar sig!?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *