WHO: Ogräsmedlet Roundup från Monsanto som innehåller glyfosat kan ge cancer

4
909

roundupEtt av världens mest använda ogräsmedel, Roundup, kan framkalla cancerformen Non-Hodgkin lymfom, enligt TT. Det är världshälsoorganisationen WHO:s cancerforskningsinstitut som slår larm om att den verksamma beståndsdelen glyfosat nu klassas som ”sannolikt” cancerframkallande.

WHO påpekar att resultaten grundas på ”begränsade bevis” från studier i USA, Sverige och Kanada. Redan 1985 pekadedes glyfosat ut som en cancerrisk, efter försök på möss, men de studierna drogs tillbaka 1991.

NewsVoice som varit i kontakt med Kemikalieinspektionen kan meddela att myndigheten inte uppdaterat sin syn på riskerna med glyfosat på minst 10 år, trots alarmerande artiklar i utländska medier sedan många år.

Användningen av glyfosat har sedan 1995 ökat väsentligt till cirka 650 ton per år 2010 i Sverige, enligt statistik från Kemikalieinspektionen.

NewVoice återkommer med en artikel om glyfosat i Sverige.


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
4 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Redhawk
Redhawk
21 mars 2015 kl 13:37

Åter igen ett tecken på at svenska myndigheter går i ledband på amerikanska/svenska eugeniska intressen och arbeta inte for människan bästa. Troligtvis er bevisen så överväldigande att tom FN måste uttala sig, om en i försiktig form.
Alla dessa gifter och lögn bygger bara på att lulla in människan att hon kan har det mycket bekvämare.
Vem vill idag går in sin trädgård eller uppfart med hacka och spade och plocka ogräs med handen, det är mycket enklare med Roundup.
Jag själv har aldrig använd detta, då jag har djur som skulle blir förgifta när de slickar av giftet från sina tassar.
Men vem tänker på djuren, de lever numera inte heller längre en de har tidigare gjort och har samma sjukdomar som människan och ingen förvånar sig!?

Johan
Johan
Gäst
22 mars 2015 kl 22:24

Precis, bevisen är så överväldigande vid det här laget att dom måste gå ut med det för att inte helt förlora förtroendet. Man har vetat detta sen 2009 minst vad jag vet.

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
25 mars 2015 kl 20:59

Nu när multi-bolag är större och mäktigare än stater och kan ställa till med folkmord (om än långsamt) borde ju den kriminaliteten kunna hänföras till relevant domprocedur med obegränsat ansvar för skada orsakad.

JR
JR
Gäst
25 mars 2015 kl 22:19

Monsantos pr-man Patrick Moore erbjuds ett glas med Roundup som han påstått är drickbart.
http://www.canalplus.fr/c-infos-documentaires/pid3357-c-special-investigation.html?vid=1122650