NewsVoice.se har hög säkerhet för besökare

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 21 april 2015
- Torbjörn Sassersson red.

Torbjörn SasserssonEftersom NewsVoice publicerar nyhetsartiklar, lästips, utför undersökande journalistik, skapar samhällsdebatt och sprider information som vissa aktörer i samhället inte vill ska nå allmänheten har det ända sedan NewsVoice.se lanserades 2011 pågått en lågintensiv smutskastning av NewsVoice, redaktören och skribenterna.

Text uppd. 4 jan 2018

Vi som arbetar för att sprida intressanta nyheter och nyttig samhällskritik är medvetna om vilka krafter som verkar. Vi vet tex att en väsentlig del av smutskastningen sker via Facebook och vi vet vilka som utför den och varför.

Ett falskt rykte som sprids är att NewsVoice är en osäker plats på nätet. Det är inte sant. Nättidningen NewsVoice finns på webbhotellet Loopia, förmodligen Sveriges största webbhotell som har goda resurser för att skydda sina kunder och användare från skadlig programvara, spam och trojanska virus. Samarbetet mellan undertecknad (mitt företag) och Loopia är långvarigt.

För att ytterligare säkra att falska rykten inte sprids om NewsVoice finns nedan redovisat skanningar av NewsVoice och den tekniska plattform WordPress som NewsVoice vilar på. Den visar att NewsVoice är en säker webbplats för besökare.

Norton Safe Web rapport den 4 jan 2018

Norton-Safe Web om NewsVoice.se

SSL-kryptering – september 2017

Vi installerade SSL-kryptering som tex banker använder för att bla säkra upp att ditt lösenord inte plockas upp om du loggar in på NewsVoice.

Läs mer: NewsVoice.se är en säker webbplats

Security Malware Scan – rapport 19 april 2015

Sucuri-Security-Malware-Scan1-19apr2015

Sucuri-Security-Malware-Scan2-19apr2015

MacAfee SiteAdvisor – rapport den 21 april 2015

Idag kördes även en skanning av tjänsten MacAfee SiteAdvisor och den visade att det inte finns några risker med att besöka NewsVoice.se

McAfee-SiteAdvisor-scan-21apr2015

Eventuella varningsmeddelanden kan bero på att besökaren har virus på sin egen dator tex i sin egen webbläsare

Trots hög säkerhet för alla som besöker NewsVoice har det tidigare förekommit att läsare hört av sig till NewsVoice och då kunnat redovisa att besök genererat en specifik sort av varningsmeddelanden. Vi har analyserat dessa och det visar sig handla om att webbläsaren som besökaren använder kan uppfatta NewsVoice som en webbplats av typen butik eller bank där det ska krävas förhöjd säkerhet eftersom det i dessa fall sker penningtransaktioner. Detta problem lösts i september 2017 i och med att NewsVoice sajt fick SSL-kryptering.

På NewsVoice finns dock inga sidor där det kan ske penningtranskaktioner. Däremot länkar NewsVoice till Amazon (NewsVoice Shop), Paypal, Payson och Swedbank. I dessa fall sker penningtranskaktionerna på dessa företags webbservrar och inte på NewsVoice. Därför är säkerheten maximal.

I de flesta fall handlar surfproblem om att besökaren har skadlig programvara på sin egen dator eller trojanska virus i sin egen webbläsare. Rådet är att aldrig ladda ned falska virusprogram på nätet, öppna misstänkta spam-mail eller lämna ifrån sig sin mail-adress till suspekta företag och sajter på nätet.

Text: Torbjörn Sassersson


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • NewsVoice.se är fri från virus och skadliga trojaner

  Nja… Enligt vissa är newsvoice just ett virus i samhällskoppen : -)

 • Danne, bra ide. Jag har en kontakt med Loopia om det nu och jag tror de är inne på samma spår. Vi han bara kort parat om det igår. Vore toppn om detta kunde lösas enkelt.

  För tydlighetens skull: Jag skrev ovan att NewsVoice är ingen webbshop, men NewsVoice har en inbäddad Amazonshop (https://newsvoice.se/shop/). Här sker dock penningtransaktionen på Amazons servrar inte på NewsVoice server alltså behövs ingen httpS för NewsVoice.

 • Det finns kanske ett alternativ. Ni kan ändra så att förfrågningar på httpS omdirigeras till vanliga http. Kolla med din levernatör på loopia för hjälp eller så kan ni försöka ordna detta själva. Jag ser att NW ligger på en apache-server, troligen linux miljö? Här är iaf litet information om detta.

  http://www.activo.com/redirect-https-to-http-for-any-homepage/
  http://stackoverflow.com/questions/8371/how-do-you-redirect-https-to-http

  Lycka till!

 • Anledningen till varningstexten beror på som jag skriver ovan: Webbläsaren som besökaren använder kan uppfatta NewsVoice som en webbplats av typen butik eller bank där det ska krävas förhöjd säkerhet eftersom det i dessa fall sker penningtransaktioner.

  Mer exakt handlar det om att tex Google adderar ett “S” till HTTP så att det blir HTTPS. “S” står för Secure server. Eftersom NewsVoice inte är en bank eller en butik behövs inte Secure server. När Google adderar “S” ska webbläsaren varna eftersom ett visst certifikat ska finnas på servern. Det certifikatet finns inte på servern eftersom NewsVoice inte är en bank eller butik.

  Webbhotellet Loopia kan inte förklara varför Google adderar ett “S” och Google är omöjliga/svåra att få support från. Lösningen kan vara att Loopia adderar cerifikatet trots att det inte behövs.

  Det enda man behöver veta som besökare är att NewsVoice är säkert trots dessa felaktiga felmeddelanden.

  Felaktigt-felmeddelande

 • Jag har fått varningstext betr NewsVoice ett flertal ggr de senaste månaderna – men har litat på att NewsVoice är ok. Det är väl ‘nån j*kel’ som inte vill att vi ska läsa NewsVoice kan jag tänka! 😉

 • Oj, nu blir man nyfiken. NW kanske inte vill nämna vilka det handlar om i nuläget och det kan man ju förstå, men kan ni gå in närmare på varför ni tror detta sker mot er?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *