Miljögifter dumpas i livsmedelsproduktionen som en form av kvittblivning

  3

  Nestle-NANMyndigheterna vill inte förknippa baslivsmedel med intag av miljögifter och hot mot vår hälsa. Man menar att detta skapar ”onödig oro”. Detta är förståeligt när det gäller tex modersmjölkersättning och barnmat, men nackdelarna med denna tystnad är uppenbar. Det finns ingen stark ambition att hålla baslivsmedlen fria från miljögifter – tvärtom kan miljögifter dumpas i livsmedelsproduktionen som en form av kvittblivning utan att någon ingriper. Det skriver Gunnar Lindgren för Rikare Liv.

  Det finns nu i det svenska samhället dessutom en ambition att öka denna form av kvittblivning av kemiskt avfall och miljögifter.

  Att veta vad man ska äta är inte lätt. Det kan många gånger bero på att obehaglig hälsoriskinformation andanhålles – av ekonomiska skäl.

  Läs mer

  Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  Prenumerera
  Notify of
  guest

  3 Kommentarer
  Nyast
  Äldst Mest röstad
  Inline Feedbacks
  Se alla kommentarer
  castoropollux
  Gäst
  6 maj 2015 kl 17:11

  Coop har en aktuell kampanj om bekämpningsmedelsrester, gifter helt enkelt, mätt i utsöndrad urin hos en familj och vad som händer när de byter ut de giftrika “livsmedlen” mot ekologiska…

  Redhawk
  Redhawk
  Gäst
  6 maj 2015 kl 16:00

  Om man har lite kunskap eller är bara nyfiken och slår upp, så finner man detsamma i mediciner.

  castoropollux
  Gäst
  5 maj 2015 kl 11:36

  Hund o kattfoder och foder till djurindustrin visade sig väl vara en klassisk dumpningsprincip och kvittning för godtyckligheten.