Senior NATO official: “We’ll probably be at war this summer. If we’re lucky it won’t be nuclear”

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 26 maj 2015
- NewsVoice redaktion
John Schindler - Photo: Huffington Post

John Schindler - Photo: Huffington PostA senior NATO official told former NSA intelligence analyst John Schindler that the world would “probably be at war” sometime this summer. “We’ll probably be at war this summer, if we’re lucky it won’t be nuclear,” the official told Schindler last week.

By Paul Joseph Watson, InfoWars | Photo: Huffington Post

Although the tweet was retweeted over 400 times, the comment garnered no mainstream media attention whatsoever, which is odd given that Schindler is a former U.S. Naval War College lecturer and is known to have many high level military contacts.

Although not specified, the reference was almost certainly in relation to growing tensions between the United States and Russia.

One analysis of the comment suggests it may have been a “deliberate “leak” from NATO sources, to emphasize how serious the situation is.”

Earlier this month NATO launched its biggest ever wargame exercise on Russia’s doorstep. Moscow responded by conducting “provocative” wargames in the Mediterranean Sea in coordination with the Chinese PLA, the first ever naval drill involving both superpowers.

Read more

About John Schindler
John Schindler is a former NSA intelligence analyst and counterintelligence officer (1996–2004), now strategist, author, and commentator. He was formerly employed as a professor of national security affairs at the U.S. Naval War College (2005–2014). He has also served as a cryptology officer in the U.S. Navy Reserve. (read more)

John Schindler is the editor of: The XX Committee – Intelligence, strategy, and security in a dangerous world

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Lite funderingar: Krig gynnar tillväxten och blir man av med lite civilbefolkning är det bara bonus, man har länge jobbat hårt på att tala om att vi är för många, vi producerar för mycket koldioxid och påverkar klimatet. NATO och USA har länge provocerat Ryssland. Det var 2004 som man beslöt att NATO/USA skulle träna krig i Norrland, de ville t o m släppa bomber i Vättern och nu ville de bomba med utbränt kärnbränsle, de fick avslag, men frågan är, godtar USA det?
  Det är nordpolens is som smälter och det är helt klart vädermanipulering som ligger bakom. På nordpolen, Svalbard etc finns olja och mineraler som många vill åt främst USA och Ryssland så kriget mellan USA och Ryssland kommer att ske över Sverige och Finland och Norge. Trist att politikerna inte fattar att klimatförändringarna är fejk. Det är också konstigt att man aldrig hör att USA, som ligger på nionde plats som koldioxidproducent per capita, som dessutom är tätbefolkat skall minska sina koldioxidutsläpp, men Kina som ligger på 48 plats är det stora problemet. Det finns mycket att säga, men det ljugs om det mesta nu för tiden och blir det krig? Nej bara ytterligare en faktor för att folk inte skall se vad som verkligen är i görningen och som tyvärr alltför många blunda för.

  Kriget är redan i full gång för att minska befolkningen och de flesta är lyckligt omedvetna om detta. Det varken syns hörs eller luktar och Strålsäkerhetsmyndigheten ljuger oss rakt i ansiktet. Läkare underrrapporterar antal hjärntumörer till cancerregistret. Det är nu otur om man får cancer. T o m små barn drogas för att de mår dåligt av den flera miljarder höga mikrovågsstrålningen. Lägg märke till, trots den uppenbara ohälsan som är tydligt relaterad till den ökade mobilstrålningen, så bryr sig varken myndigheter eller politiker. Politikerna har heller inte ställt krav på att verksamheten skall följa miljöbalken. Trots att barn tar upp 40 % mer strålning än vuxna, påstår myndigheterna att barn tål denna strålning lika bra som vuxna och SSM uppmanar att sätta in WiFi i skolorna.

  Det som händer i sommar är att de ökar mikrovågsstrålningen än mer. Långsamt har de ökat mikrovågsstrålningen under flera år. Som grodor sitter vi i vatten som långsamt värms upp och vi märker inte att vi bli kokta/skadade eftersom vi “vänjer” oss långsamt vid strålningen. Mobilindustrin använder samma frekvensområde som i mikrovågsugnar, vilket tränger in genom kroppen. Vi saknar helt skydd mot mikrovågsstrålning eftersom det knappt finns naturligt. Det är våglängden som bestämmer inträngningsdjupet inte effekttätheten. Vi genomstrålas idag dygnet runt med flera miljarder fotoner per sekund. Naturlig bakgrundsstrålning är så svag att vi kanske aldrig träffas av en foton i mikrovågsområdet under vår livstid.

  Värt att fundera över om detta påstående om krig är för att vilseleda, och överskugga det som verkligen sker.
  Solveig Silverin, miljöingenjör

 • Jag har tidigare skrivit om saken: Kan Carl Bildt och Fredrik Reinfeldt rädda världsfreden med hjälp av Doktor Paul Craig Roberts? https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2014/05/17/kan-carl-bildt-och-fredrik-reinfeldt-radda-varldsfreden-med-hjalp-av-doktor-paul-craig-roberts/

  Idag är det inte “Carl Bildt och Fredrik Reinfeldt” men den blå Bilderberg-smurfen Löfvén som är USAs marionett. Dvs. ingen större skillnad. Tungan är s.a.s. tjupt upp i tarmarna på USA för att de är så inihelvete skraja för Olofs och Annas öde. Dekorimamannen sitter i riksdagen och Reinfeldt talar om “ska kulan komma inifrån”. Det är pinsamt. Hur vore det med lite djävla mod hos svenska politiker?

  De tycks lustigt nog alls inte överväga att modernt kärnvapenkrig med en vätebomb över riksdagshuset är en ännu sämre död än en kvick död med pistol eller kniv.

  Kan vi få en statsminister med lite djävla tåga som ex. Olof Palme?

  MVH
  Martin Gustavsson
  Partiledare
  Vetenskaliga partiet

 • Länk som troligen ger en realistisk bild av Sorcha Faal som desinformatör
  http://beforeitsnews.com/alternative/2012/12/backgrounder-on-sorcha-faal-2517430.html
  Men faktum kvarstår att britterna leker med elden och ryssarna påstod för två år sen att britterna tycktes förbereda en förstaslagsattack mot Ryssland. Oavsett Sorcha Faal’s påståenden så är det troligt att någon form av deal bakom kulisserna förekommer om att spara dyra måltavlor.

 • David Cameron lär enligt Sorcha Faal nyligt ha ringt Rysslands ledning och bett om att inte bli attackerade med kärnvapen och påstått att Obama-regimen knuffar in England i den (möjligen hypotetiska) konflikt som är vårt ämne. Britterna är sig lika. Ljuger ohämmat och energiskt försöker provocera fram krig mellan konkurrenter samtidigt som de spelar oskyldiga. I verkligheten var det den inflytelserika Royal Institute of International Affairs, och dess associerade ideologer som i mycket aggressiva ordalag formulerade hur EU skall utvidgas österut till en Grand Area och att Ryssland måste underkuvas eftersom de inte accepterar den sk globaliseringen.
  British Leader “Begs” Putin To Spare UK In Coming Nuclear War
  By: Sorcha Faal May 26, 2015
  http://www.whatdoesitmean.com/index1871.htm

 • Jag älskar Sverige ingen som lyssnar på mig?
  Mirza Ramic
  14. velj

  prima Ove
  Sverige måste vara neutral, för att undvika en blodig drama?
  Undvik sympati Nato Eller Rysland-detta för att stanna
  mellan oss ..
  Gör något du är populära i samhället, inte nämner mig

  min son är fortfarande i Sverige.
  Sverige min mamma att jag älskar henne och jag vill skydda henne !!!

 • Redhawk har rätt.
  Som jag tidigare sagt föregås alla moderna krig av propaganda och våra svenska medier lägger VERKLIGEN manken till för att iscensätta ett krig, som troligen – om det tillåts ske – kan komma att bli mänsklighetens allra grymmaste genom tiderna, och föra oss tillbaka till stenåldern.

  Vårt hopp ligger i att USAs ansträngningar i detta blir alltmer uppenbara och svåra att dölja. Det är mörka krafter i USA som vill ha ett krig i Europa, inte på amerikansk mark. Men det krävs att de lyckas dra in hela Europa i krighetsen. Vad vi kan göra är att sprida medvetande till så många som möjligt. Och så fort som möjligt.

  Krig kan startas efter det att en spänning byggts upp i det kollektiva medvetandet som till slut blir så stark att krig förefaller vara “enda utvägen”. Men det kommer inte att lyckas om tillräckligt många av oss är medvetna.
  Märk hur media polariseras alltmer, så att VÅR sida har ABSOLUT RÄTT, och den andra sidan (den ryska) har ABSOLUT FEL. Och det blir allt värre. Det är detta svart-och-vita tänkande vi måste genomskåda.

  Se mitt senaste blogginlägg, f.ö.

 • Den som startar ett krig idag kan aldrig veta hur tillvaron ser ut efteråt. Med de potentialer som tycks finnas idag på bägge sidor – är tron på att ett stort krig skulle vara på gång mycket tveksamt…

  Allt rör sig nog bara om att skrämma den andra parten från att göra något “dumt” …

  Men diskussionen torde istället kunna leda till ökade rustningsanslag, vilket i slutändan den allestädes närvarande och manipulerande storfinansen skulle kunna tjäna ännu mer pengar på – än vad den annars skulle kunna göra under den nu hotande lågkonjunkturen…

  Det är nog knappast någon, som skulle kunna tjäna på ett krig där kärnvapen skulle kunna bli aktiverade …

  Skickar den ena parten iväg något, hinner den andra också trycka på “knappen” – så att därefter får bägge parter med tillgång till “dr Stranglove´s bombsäkra grotta” sitta där – tills radioaktiviteten nått sådana låga nivåer att man kan gå ut och studera den totala förödelsen … – Det kommer troligtvis att röra sig om eviga tider … På riktigt ….

 • Jag tror detsamma LarsJohan.
  För att dölja den snart bristande ekonomiska bubblan behöver eliten en krig. Men krig görs inte av enstaka politiker, krigs görs och underhålls av “fotfolket”. De som låta sig manipuleras att en krig mot en presenterat fiende är oundviklig. Alla dessa, också de godtrogna, aningslösa som köper konceptet är skyldiga. De glömmer lätt att alla är människor, allt annat er av krigshetsare påklistrad fernissa.
  Alla krig i modern tid har enbart förts av ekonomiska själ. Som statistiken av de två stora världskrig har visat har det alltid funnits vinnare, den enda förlorare var befolkningar, som vi kan daglig observera i de små krigen, som ständig pågår. Med detta får eliten naturlig också sin andra önskemål uppfyllt, befolknings minskningsprogram. Det har dock visat sig att gift i mat, vatten och läkemedel er mycket effektivare, då också mer långsiktig.
  Det enda som kan rädda världen från ett krig är att med kraft ta avstånd ifrån den och att vara immun mot alla hotbilder som skapas.
  Politiker som uttalar sig för krig måste har antingen psykiska störningar eller fått löfte om en lukrativ ställning därefter, vilket kan vara en illusion.

 • USA:s världsdominans är över. Det har redan svängt och nu bär det iväg mot kollapsen av dollarn med åtföljande kaos.

 • Handlar inte allt om detta :When we put our focus (our energy/power of creation) into fictitious images like person, ego, mind, individual, fashion, sport, competition, gambling, drugs, alcohol, sex, money, credit, debt, mortgages, loans, subsidies, bills-of-exchange, promissory notes, currency, finance, bonds, insurance, penalties, fines, interest, charges, taxes, licenses, registrations, certificates, contracts, accounts, permits, titles, deeds, invoice, receipts, statements, courts, parliaments, governments, corporations, affidavits, notice of notion, statutes, laws, rules, regulations, rituals, procedures and conditions, etc, etc, thousands and thousands of man-made con-structs, we are projecting destruction to creation (life) because we are propping up (SURVIVING) these dead-corpse images.

  We have to do everything for these dead corpses because they are DEAD turning us into slaves which takes us away from our living partners, children, families, friends, communities, nature, world, etc. Dead Corpses can’t walk, talk, eat, poo, create, reason, contract, negotiate, move, etc, etc, of their own freewill and this is why we have to put all our energy/power of creation into them so they can appear to have life. And so we have given up our real lives and our real world to prop up a dead one.

  With the effort (power of our creation) we each put in on a daily basis collectively, regardless how small or insignificant these dead corpse images might be, be it of paper, plastic, metal, concrete, oil, petroleum, technology, telecommunication, electronics, digital, electricity, gas, fire, soil, plants, water, air, creatures, mathematics, commerce, etc, etc, WE ARE COLLECTIVELY AND GLOBALLY PROJECTING OUR ENERGY/POWER OF CREATION INTO DESTROYING THE LIVING NATURE, THE LIVING EARTH AND THE LIVING MAN until we have consumed it all and nothing remains of us (MAN) to remember who we really are.

  Dessutom så funkar inte a-tom b-omb-er, har aldrig gjort.

 • “Vad har de rökt? Förstår de inte konsekvenserna?”
  Ja inte har de då rökt marijuana/fredspipa.

 • Litet utanför ämnet visserligen, men jag vill tillägga det här med, att Sverige har “obombade städer” ur den synvinkeln behöver Björklund knappast skapa krig. För saken är ju den att även fast Sverige inte bombades under andra världskriget så har de ekonomiska intressena rivit enormt i svenska städer i över 60 års tid. Det bomber och granater inte gjorde det gjorde istället giriga byggmästare. Medan stadsborna sörjde sina kvarter, gav korrupta kommunpolitiker och tjänstemän tillstånd till rivning av vackra gamla hus.

 • Om Jan Björklund lägger manken till kan han lyckas dra med oss i kriget, så vi får nytta av jodpillren. Förstår att han är ivrig nu. Björklund har kanske förberett fina tal att hålla från VIP-skyddsrummet. Och bunkrat upp med konserver som alternativ till livsmedel spetsade med radioaktivt cesium och annat smått och gott. Tack vare Björklund slipper vi skämmas över att ha mest obombade städer.

 • Om man ska tro waynemadsenreport.com, vilket jag är böjd att göra i det här fallet, är Schindler en synnerligen opålitlig källa, “a disinformation agent”.

 • Man har nog förstått det en längre tid redan men ryssarna har emp-vapnet såsom också
  USA men har ryssarna dessutom vapen med vilket det går att störa elektronik så att den inte kan användas? Det är förstås helt osäkert men man har demonstrerat det mot ett amerikanskt krigsfartyg som inte kunde använda sina vapen under tiden jaktplanet
  gjorde 12 simultananfall och sedan återvände hem. Efteråt var amerikanerna helt
  brutna och en del sade upp sig från sitt jobb. En urban legend?

 • de vet. Men Wallenberg, Rotschildt och Goldmann-Sachs bestämmer. DE vill ha krig
  och då blir det så. Man har för avsikt att decimera jordens befolkning till en tiondel av vad den är idag.
  Läs boken “Bilderberggruppen” så förstår du vad som pågår.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *