GMO och Roundup-jätten Monsanto vill köpa Syngenta

publicerad 30 juni 2015
- av NewsVoice
Hugh Grant CEO Monsanto in 2015 - Photo (cropped): Janine Moraes - Wikimedia Commons
Hugh Grant CEO Monsanto in 2015 - Photo: Janine Moraes - Wikimedia Commons
Hugh Grant CEO Monsanto in 2015 – Photo: Janine Moraes – Wikimedia Commons

GMO- och Roundup-jätten Monsanto fortsätter att försöka köpa sin konkurrent Schweiziska Syngenta, som har avslagit tre tidigare försök. Giganten funderar på att försöka undvika skatterna i USA genom att flytta till England, skriver RT.com i artikeln: “Mega-merger: Monsanto still seeks takeover of Syngenta, world’s largest crop chemical company”.

“Our proposal to combine with Syngenta is an exciting logical next step for our business, offering the opportunity to accelerate innovation and support a more diverse group of farmers around the world”, sa Monsanto CEO Hugh Grant enligt Associated Press.

Priset som Monsanto erbjuder Syngenta är 45 miljarder dollar.

Läs mer på RT.comHugh Grant CEO Monsanto in 2015 – Foto: Janine Moraes – Wikimedia Commons