GMO och Roundup-jätten Monsanto vill köpa Syngenta

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 30 juni 2015
- NewsVoice redaktion
Hugh Grant CEO Monsanto in 2015 - Photo (cropped): Janine Moraes - Wikimedia Commons
Hugh Grant CEO Monsanto in 2015 - Photo: Janine Moraes - Wikimedia Commons
Hugh Grant CEO Monsanto in 2015 – Photo: Janine Moraes – Wikimedia Commons

GMO- och Roundup-jätten Monsanto fortsätter att försöka köpa sin konkurrent Schweiziska Syngenta, som har avslagit tre tidigare försök. Giganten funderar på att försöka undvika skatterna i USA genom att flytta till England, skriver RT.com i artikeln: “Mega-merger: Monsanto still seeks takeover of Syngenta, world’s largest crop chemical company”.

“Our proposal to combine with Syngenta is an exciting logical next step for our business, offering the opportunity to accelerate innovation and support a more diverse group of farmers around the world”, sa Monsanto CEO Hugh Grant enligt Associated Press.

Priset som Monsanto erbjuder Syngenta är 45 miljarder dollar.

Läs mer på RT.comHugh Grant CEO Monsanto in 2015 – Foto: Janine Moraes – Wikimedia Commons


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Skadligt höga värden av RoundUp i tyska mammors bröstmjölk!!
  Hur ser det ut i Sverige tro?? Detta otäcka gift användes ju av så otroligt många människor – som inte verkar ha en aning om hur giftigt RoundUp är!!

  http://naturalsociety.com/sick-intolerable-levels-of-monsantos-glyphosate-found-in-breast-milk/?utm_source=Natural+Society&utm_campaign=c84bad2c56-Email+770%3A+6%2F30%2F2015+-+Toxic+Chemical+Breast+Milk&utm_medium=email&utm_term=0_f20e6f9c84-c84bad2c56-324079941

  Ekologisk odling är enda vägen!

 • En UK länk där det bl a står: “.. In the 1970s, scientists made a radical discovery. They could remove a gene from one species and force it into the DNA of another. No longer was sexual reproduction needed to create new types of offspring. And by transferring genes across the species barrier, the possible combinations became virtually infinite.

  Scientists put spider genes into goats, in the hopes of milking the goat to get spider web proteins to make bullet proof vests. They’ve put genes into corn so the crop makes a spermicide. They’ve used jellyfish genes to make fish and puppies glow in the dark, created pigs with cow hides, and salmon that grow up to five times faster…”

  Fy F*n!!

  https://www.patrickholford.com/advice/the-truth-about-genetically-modified-foods?utm_medium=email&utm_source=transactional&utm_campaign=PH+GMO+2.c+30.06.2015

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *