Internationella handelsavtal som: TAA, TPP, TTIP tar nya steg

0
287

President Barack Obama Official White House Photo by Pete Souza - Wikimedia CommonsHandelsavtal som gynnar de stora industrierna tar nya steg. Ibland ett steg bakåt för att plötsligt ta två steg framåt. RT.com rapporterar i artikeln: ”Obama signs bill giving himself fast-track powers for trade deals”.

President Barack Obama signed a bill giving him ”fast-track” powers to conduct and conclude trade legislation. The bill was approved by Congress last week after months of contentious debate and several difficult votes.

In addition to the Trade Promotion Authority (TPA), as the fast-track bill is officially called, the president signed the Trade Adjustment Assistance (TAA) act, extending aid to US workers who might lose their jobs as a consequence of free-trade deals.

TPA clears the way for Obama to finalize the negotiations with 11 other Pacific Rim governments that are aiming to establish a free-trade area to compete with China, known as the Trans-Pacific Partnership, or the TPP. Another trade deal in the works is the Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP) with Europe.

Läs mer | President Barack Obama – Official White House-foto av Pete Souza – Wikimedia Commons


  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här