Internationella handelsavtal som: TAA, TPP, TTIP tar nya steg

0

President Barack Obama Official White House Photo by Pete Souza - Wikimedia CommonsHandelsavtal som gynnar de stora industrierna tar nya steg. Ibland ett steg bakåt för att plötsligt ta två steg framåt. RT.com rapporterar i artikeln: “Obama signs bill giving himself fast-track powers for trade deals”.

President Barack Obama signed a bill giving him “fast-track” powers to conduct and conclude trade legislation. The bill was approved by Congress last week after months of contentious debate and several difficult votes.

In addition to the Trade Promotion Authority (TPA), as the fast-track bill is officially called, the president signed the Trade Adjustment Assistance (TAA) act, extending aid to US workers who might lose their jobs as a consequence of free-trade deals.

TPA clears the way for Obama to finalize the negotiations with 11 other Pacific Rim governments that are aiming to establish a free-trade area to compete with China, known as the Trans-Pacific Partnership, or the TPP. Another trade deal in the works is the Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP) with Europe.

Läs mer | President Barack Obama – Official White House-foto av Pete Souza – Wikimedia Commons


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Föregående artikelHar rättsväsendet en ”budget” för hur många som ska dömas varje år? – “Haveristerna” – Kapitel 26
Nästa artikelGMO och Roundup-jätten Monsanto vill köpa Syngenta
NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser av händelser i samhället och världen.
Prenumerera
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer