Investigative journalist: How FBI creates US-based terrorists by using people with mental disorders

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 7 juni 2015
- NewsVoice redaktion

TED.COM. The FBI is responsible for more terrorism plots in the US than al-Qaeda, al-Shabaab and ISIS combined. Investigative journalist Trevor Aaronson reveals a disturbing FBI practice that breeds terrorist plots by exploiting Muslim-Americans with mental disorders.

Terror FactoryThe FBI plan, orchestrate and finance terrorist plots in order to capture fabricated terrorists in the last minute just before they commit the fake crime.

Read more in NewsVoice: This is how the FBI created a fake terrorist (by Trevor Aaronson, The Intercept)

Trevor Aaronson is the executive director of the Florida Center for Investigative Reporting and the author of The Terror Factory: Inside the FBI’s Manufactured War on Terrorism. In 2014 he reported and produced “Informants,” a one-hour documentary for Al Jazeera Media Network about the FBI’s counterterrorism program. In 2015 he published “To Catch the Devil” with Foreign Policy and “The Sting: How the FBI Created a Terrorist” with The Intercept, both about his work on the FBI’s counterterrorism methods.

Trevor’s homepage: Trevoraaronson.com

This talk was originally presented at an official TED conference, and was later featured on the TED home page.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: FBI
 • Egentligen är FBI’s arbete bara den bekräftelse teoretikerna på RAND har lagt jordmånen för. Eftersom det är lagligt att arbeta som man t.ex. bearbetade Jihad Jane, en inte särskilt begåvad tjej, så kan man med tvivelaktiga medel få snart sagt vem som helst att verka skyldig.. Säga de saker man vill höra ungefär som Vilks attentatsmän skulle sagt det mest lämpliga och det som skulle garantera dem fatwan’s belöning. Sin förmåga att själva orsaka sig svåra brännskador och glömma kvar sin jacka med idkort på brottsplatsen säger väl de flesta att det regelbundna läsandet av den heliga skriften var långt borta och särdeles intelligenta kan inte två klåpare vara. Det var inga kontemplerande själar utan fotfolk. Liknade en del riksdagsmän. På avpixlat bemödar sig ingen om vad som kan vara sant.. De hoppas allt, alla suddiga luddiga beskrivningar, framstår som i eldskrift.

  De två mindre briljanta gärningsmännen gjorde bara detta för pengar och inte alls för någon religion. Så tricket är ju att hitta värre fanatiker som bättre orkestrerar de attentat den sittande eller den hotande regimen vill ge intryck av att hantera..

  Arrangerar man terrorn själv kan man ju få någon hängd på insidan också genom att ge dem material och samtidigt raljera kring underhållet så att denne inte tar det på allvar.. Svårare är det ju med dem som verkligen kan sitt jobb och försökt stoppa dumheterna. De har fått sina fiskar varma. Jakten på visselblåsarna påminner om häxjakterna och demonerna man försöker besätta dessa med är inte bättre än de var förr..

  Den bästa inhemska terrorn gav skälen till angreppen på Irak. Helt förfalskade bevis som grund för att försätta Irak’s folk i katastrofläge och armod.

  Sedan ska vi och borde förundras över NATOS hot att inte berätta om förestående terrorangrepp?! Är det kortslutning i tankesmedjan? Vår “bästa vän” låter som vår obehagligaste fiende..

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *