Kunde Tyrannosaurus rex inte se bytesdjur som stod helt stilla?

3
497

Jurassic Park bildruta från filmen

T-rexI filmen Jurassic Park från 1993 lurar paleontologen dr. Alan Grant en Tyrannosaurus rex genom att stå blixtstilla , men kunde dinosaurien luras så enkelt? Svaret är att en T-rex skulle ha hittat sina byten dr Grant och barnen snabbt, enligt bla Illustrerad Vetenskap.

Foton från IMDB

Tyrannosaurusens ögon var stora som grapefrukter, kunde bedöma avstånd och kunde se 13 gånger skarpare än ett mänskligt öga.

Läs mer i Illustrerad Vetenskap

Läs även: Is it true that a T-rex couldn’t see you if you didn’t move

Läs mer om Jurrassic Park på IMDb

Jurassic Park


 • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
 • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

3 KOMMENTARER

 1. Fast tydligen är det så med vår moderna vilddjursfana att de ”aldrig” fullbordar anfall mot den som lyckas skita på sig utan att röra en fena.

  Flykt triggar fortsatt attack medan orörlighet tar udden av intresset, men knappast hungern.. Revir eller hotbeteendet skiljer sig från det av hungern betingade. Undantagsfallen är lätträknade.

  Hoppades kunna länka till den modiga kvinnan i Kreugerparken som håller ett koppel Geparder i schack och visar hur de gärna anfaller så fort hon vänder ryggen till och än mer om hon rör sig bort, men stannar så fort hon vänder om och backar om hon tränger dem. Slutet är än mer imponerande när hon på knä, i deras nivå, kan klappa dem.

  Den Japanske turisten som med envist och obegripligt sätt står kvar på vägen med bägge händerna på kameran vid ansiktet, medan ett par ton elefant rusar mot honom, men stannar och vänder när han inte börjar springa..

  En fotograf står kvar medan en inte obetydlig Noshörning rusar mot och även denna ger upp när det tilltänkta offret inte heller börjar fly.

  Bäst är att ge intryck av att vara Tre Masajer i bredd. Då kan man skrämma undan och stjäla lejons byte framför deras blodiga nosar..

 2. Hittade till slut denna. http://www.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DsKEniaiiLvc Individualister som de är har de inte en tanke på att anfalla trots numerären. Är de vilda är det trots allt lite väl många på ett ställe. Uppfödda eller inte blir deras attackinstinkt tydligt återgiven. På samma gång deras osäkerhet inför en upplevd övermakt i form av en enda person..

  Minnet inte riktigt tillförlitligt. Thai Tourist. http://youtu.be/XrBqgCNLOjA Cute charging?
  I spalten med video. Kolla in ”Stop charging wild elephant in Sri Lanka”

  Hungriga och smarta Masajer. http://youtu.be/TBpu4DAvwI8

 3. Tänk om dessa Disneysaurer aldrig funnits utan är ett av många fantasifoster man mjölkat massan på, kycklingbrosk lär vara mångsidigt.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här