Misstänkt Gardasilskadade flickor köar för hjälp i Danmark

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 15 juni 2015
- NewsVoice redaktion

Gardasil skandal 2015 Danmark

Vaccinskandalen runt HPV-vaccinet Gardasil växer i Danmark. Det yttrar sig i att allt fler unga kvinnor hamnar i vårdköer på landets vårdcentraler. Fjortonåriga Thea Forest Schmidt lider av kramper, hjärtklappning och synstörningar. Symptom som uppkom efter HPV-vaccineringen.

Möjligheten att söka särskild hjälp för Gardasilskador öppnade den 1 juni 2015 i Danmark. Många har sökt sig dit, men väntetiderna är redan sex till nio månader.

Det är tack vare debatten om vaccinskadorna som misstänks vara orsakade av Gardasil som sjukvårdsregionerna i Danmark erbjuder särskild hjälp till flickor som fått biverkningar. Tillströmningen av vårdsökande blev dock 60% högre än förväntat. Det antyder att skadeverkan av vaccinet är större än vad hälsomyndigheterna kunnat förutse.

“Vi trodde det var ungefär en av 10000 som hade biverkningar. Nu visar det sig att det är åtminstone två per 10 000. Plötsligt blev det fördubblat. Det kunde inte ha förutsetts”.

Det säger en av de specialister som tar hand om flickorna, överläkare Jesper Mehlsen från Synkopecenteret på Frederiksberg sjukhus.

ArcanumSkolan 2024

Läs mer och se video på TV2 Nyheterna i Danmark

Vårdköer för Gardasilskadade per den 9 juni 2015

Gardasil Danmark

Text: NewsVoice | Bilder från TV2 Nyheterna i Danmark

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • vaccinationsindustrin e cancer.

  Hur många i världen har inte fått alla dessa diagnoser som adhd aspberger autism osv av vaccination? hur ofta blir det inte stora fel som i det här fallet?

  allt ska såklart bara handla om att tjäna pengar. och går det göra av vapen av istället så prioriteras det före medicin syfte..

  och hur mycket onödig medicin framställs inte bara för att företagen ska tjäna pengar….all medicin som framställs borde ske under något globalt där syfte inte är att tjäna pengar utan att rädda liv.

  alla länder,samt globala företag i världen borde betala som ett arvode till en global läkemedelsindustri där ingen får bli rik och inget ekonomisk vinning. och där inte massa löjliga lagar sätter käppar i hjulet för mänsklighetens hälsa.

  om man bara kunde få livet att handla om mänskligheten och inte ekonomi….

 • Varför demonstrerar vi inte gemensamt med namninsamlingar här i Sverige mot hur vi blir behandlade?!Själv vägrar jag numera att gå till dessa inrättningar för egen del. Men det är som om vi inte bryr oss om varandra alls i detta land!
  Har vi slutat bry oss om varandra helt?!

 • De svenska sjukhusen, vårdcentralerna, Folkhälsoinstitutet och Läkemedelsverket ligger i samma säng som läkemedelsindustrin. I Sverige finansieras tex Läkemedelsverket till 95% av läkemedelsindustrin (LmV.se) som producerade Gardasil och fick det godkänt av Läkemedelsverket.

  I Danmark är siffran 75% (LmV.se)

  I Frankrike är motsvarande siffra omkring 50%.

 • Kirsi Salomäki, vet inte om det är en lösning. Men jag tror att man kan söka vård utomlands i Sverige. Och då kanske Danmark kan vara ett alternativ. Kanske kan vara värt att undersöka saken, om du inte redan har gjort det förstås.

 • Den här produkten är ju farlig och borde tas bort från marknaden, det är väl tveklöst vid det här laget när man ser statistiken. Man ska inte använda människor som labb-råttor.

 • När ska svenska läkarkåren och svenska sjukhus vakna?. Vi som har Gardasilskadade flickor får ingen hjälp här i Sverige. Vi får felaktiga diagnoser som förvärrar flickornas hälsa. Eller så får vi ingen hjälp alls då vi föräldrar anses “jobbiga” för vi ifrågasätter varenda ingrediens i skolmedicinen. Min dotter sitter i rullstol och kan inte gå i skolan sedan 2014. Fortfarande vill ingen lyssna när vi säger att hon är Gardasilskadad.

 • Det er interessant at opleve at dette også har nået den svenske presse 🙂
  jeg er selv en af de piger, der lider dagligt med hovedpine (har varet flere måneder) og led-smerter så slemme at det er svært at cykle eller gå på trapper og i det hele taget bare bevæge sig.

  Frederiksberg Hospital i København gør meget for at forske i sagen og kæmper for at finde roden til problemet!

  og så er det dejligt at flere bidrager til debatten om det her mysterie.

 • “Läkemedels”företagen (nazisterna) har orsakat skadorna, men skattebetalarna blir skyldiga att stå för kostnaderna.
  “Det kunde inte ha förutsetts”!?
  https://www.youtube.com/watch?v=8dzGqSVzt_0
  Stackars människor som blint litar på myndigheter. Men det är ju bekvämare så, än att själv söka information och bilda sig en egen uppfattning. Tiden är knapp och man måste ju hinna pilla på sin SmartFån och kolla vad som händer i kändis-och modevärlden.

 • Så sorgligt och tråkigt för dessa stackars flickor som trodde de bara gjorde rätt och sen blev det så fel. Vad bra att det finns Sjukvårdsutbildade som vill hjälpa och ta hand om dessa flickor. Vi får hoppas de får bra hjälp. Har vi lärt oss nu att nä’r ett vaccin marknadsförs så “hårt” då ska man akta sig bara se på tidigare hastigt framtagna vaccinationer.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *