Netherlands Banned Monsanto’s Glyphosate-Based Roundup

10
369

Netherlands-parliament

The Netherlands has just become the latest country, following Russia, Mexico, and many others, to say no to Monsanto. The sale and use of glyphosate-based herbicides (the most commonly used herbicides in the world) has just been banned for non-commercial use in the country, effective later this year.

By:  | Collective-evolution.com

This means that people will no longer be able to spray RoundUp on their lawns and gardens and will instead have to find another (hopefully more natural) means of pest control.

Bans and restrictions are being implemented due to the fact that glyphosate (the main ingredient in Roundup) has been directly linked to several major health issues, including: birth defects, nervous system damage, Alzheimers, Parkinson’s, various forms of cancer, and kidney failure.

Sri Lanka recently cited deadly kidney disease as their reason for banning his product.

Indeed, The World Health Organization recently acknowledged the fact that glyphosate can cause cancer.

Read more


 • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
 • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
 • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

10 KOMMENTARER

 1. ”….banned for non-commercial use….”

  Blir medlet ofarligt bara för att det ingår i kommersiella sammanhang?
  Det här har ju uppenbarligen noll och ingen påverkan på de produkter vi köper i affären.

 2. Så man får handla ekologiskt. Och hur många villaägare använder förresten sina tomter till odling? Möjligheter finns men intresset fattas.

 3. ekologiskt? Snarare ek-ologiskt. Här har man reducerat mängder gifter, men jorden är fortfarande full av dem och i avsaknad av de mineraler och spårämnen som behövs för fullgoda grödor. Axfood bekräftade att detta är effekten av NPK-gödsel. NPK är INTE en pesticid och alltså ok. Den har saboterat även de s.k. ekologiska odlingarna så till den milda
  grad att de kommer att ta decennier för dem att återhämta sig om de finge vara helt ifred. Men nu odlas de, fortfarande rätt hårdhänt, så näringshalten kommer inte åter.

 4. Du får det låta som varje kvadratmeter av odlingsmarken är förgiftad. Men att ekologiska grönsaker och frukter är mera näringsrika än ”oekologiska” visar att det inte är så.
  mvh
  /Lars

 5. Men snart kan Monsanto stämma dem. (vilket de iofs redan kan, företag gentemot företag, som våra stater är med en himla massa gratispengar som de kan spenda.) Soon in your back yard.

 6. Tidigare slängde jag bananskalen i kompostpåsen.
  (Vi som bor i lägenhet får betala en extra avgift för att vi sopsorterar, de som bor i villa får avdrag på sophämtningen om de gör detsamma. Har jag läst någonstans. ”Jesu ord ’den som har ska få i överflöd, men den som inget har ska förlora allt’?)
  Nu gör jag så härhttp://www.wikihow.com/Make-Fertilizer-from-Banana-Peels, men jag använder bakplåtspapper INTE aluminiumfolie.
  Det luktar gott i lägenheten när man torkar dem tills de blir svarta och spröda.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här