Russians wants to investigate NASA’s lost moon tapes

5

Apollo17 moon car
“In an op-ed published by Russian newspaper Izvestia, Vladimir Markin, a spokesman for the government’s official Investigative Committee, argued that such an investigation could reveal new insights into the historical space journeys”, the Independent writes.

Image credited to NASA

According to a translation by the Moscow Times, Markin would support an inquiry into the disappearance of original footage from the first moon landing in 1969 and the whereabouts of lunar rock, which was brought back to Earth during several missions.

“We are not contending that they did not fly [to the moon], and simply made a film about it. But all of these scientific — or perhaps cultural — artifacts are part of the legacy of humanity, and their disappearance without a trace is our common loss. An investigation will reveal what happened,” Markin wrote, according to the Moscow Times translation.

Read more in The Independent

Related

Guardian (July 16, 2009): Houston, we have a problem: original moon walk footage erased

Washington Post (January 31, 2007): The Saga Of the Lost Space Tapes

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

5 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
26 februari 2016 kl 13:05

Skeptiker som hävdar att de inte landade på månen pekar på massor av tekniskt-fysikaliska omständigheter som de påstår skulle omöjliggöra det officiellt påstådda scenariot. Men dessa skeptiker har gjort många allvarliga fel i sin analys vilket gör att om man upptäcker dessa många fel, tappar man lätt förtroendet för dessa skeptiker. Emellertid finns det ytterligare många omständigheter som väcker berättigad misstro. Dave McGowan’s serie “Wagging the Moondoggie” – … som tycks ha försvunnit från nätet precis i dagarna men finns i kopior på andra ställen är just av det nämnda slaget. Serien innehåller många såna tekniskt fysikaliska felslut, men också andra observationer som verkligen väcker frågor. Jag hoppas han får hjälp att rensa bort felen och lägger ut en uppdaterad version. Peter Meyer med serendipity.li uttrycker det på ett likartat sätt sägandes att det finns ingen ‘smoking gun’ men ‘circumstantial evidence’ som pekar på att det var bluff.
http://www.serendipity.li/more/myth_of_apollo.htm

McGowan nämner mythbusters tester och hävdar att dom inte alls bekräftade den officiella versionen utan tvärtom bekräftade att bilder tagits med studiolampa vilken gav icke-parallella skuggor.
En annan sak som jag reagerar på är att Apollofolket aldrig demonstrerade övertygande att det var låg gravitation.
Tex hade de kunnat ha med sig en stålfjäderanordning som sköt iväg en projektil rakt upp med en väldefinierad kraft. Då skulle projektilen nå 6ggr högre höjd än på jorden. I st gjorde dom den intetsägande testen med att släppa en kula och en fjäder, vilket kan manipuleras med ultrarapidfilmning.
När ni är medvetna om de förbehåll jag nämner ovan är det värt att leta upp en kopia på wagging the moondoggie.

Gunilla Bengtsson
Gunilla Bengtsson
Gäst
28 juni 2015 kl 14:23

Från kommentarsfältet i originalartikeln.
Dvs Rysk tillspetsad ironi.
Vad vill redaktörn uppnå med att publicera den i något annan form?

A very strange article. In original Russian media (many sources), it was clearly a joke, though politically charged. The idea of V. Markin was to question the Americans’ right to investigate alleged corruption outside the U.S.A. And so he made a comparison – if Americans think they can investigate anything and everywhere on Earth, why not to let Russians help them in investigating what had happened on the Moon.

Bo
Bo
Gäst
19 juni 2015 kl 15:56

Kul mumie på månen:

https://www.youtube.com/watch?v=fTCB5EHX4_g
Vittnessmål från disclosureproject.org ca 21 minuter in och mumien ca 27 minuter till slut.

Apollo 20 Controversy

Vad man än tror om detta ovan är en fråga intressant: Varför åker ingen till månen längre, flera länder förutom USA och Ryssland har kapaciteten såsom Kina och Indien men man skickar bara små sonder att mäta några surrogatparametrar. Kanske finns det “hårda ändpunkter” såsom mumier och gamla ruiner.

Bo
Bo
Gäst
19 juni 2015 kl 13:55

Jo de “tappade” en massa film. Hoppsan…….
Tror de fick sällskap ja, både på vägen dit och på månen.

Glad Midsommar

/Jordgubben 🙂

Perra J
Gäst
19 juni 2015 kl 10:50

Ha ha..ja vad ska vi tro? Inte bara ryssarna borde vara intresserade.
Hör Brage Norin på kärnfull norrländska eliminera de myter vi byggt upp.
https://vimeo.com/130164276

Jag har nyligen googlat detta ämne och det finns massor med intressant läsning som pekar mot att alltsammans var en filmproduktion med ingen mindre än Stanley Kubrick bakom kameran. Kubrick tvingades hålla tyst men i filmen The Shining planterade han många koder som pekar på Apollo 11. Se dokumentären The Shining Code!