Ryssarna vill undersöka NASA:s förlorade månband

publicerad 19 juni 2015
- av NewsVoice
Apollo17 moon car
The moon rover

“I en debattartikel som publicerades i den ryska tidningen Izvestia hävdade Vladimir Markin, talesman för regeringens officiella undersökningskommitté, att en sådan undersökning skulle kunna avslöja nya insikter om de historiska rymdresorna”, skriver Independent.

Enligt en översättning av Moscow Times skulle Markin stödja en utredning om hur originalfilmerna från den första månlandningen 1969 försvann och var månstenar, som fördes tillbaka till jorden under flera uppdrag, egentligen finns, skriver brittiska Independent.

“Vi hävdar inte att de inte flög [till månen] utan bara gjorde en film om det och alla dessa vetenskapliga – eller kulturella – artefakter är en del av mänsklighetens arv, och att de försvinner spårlöst är vår gemensamma förlust. En utredning kan avslöja vad som hände”, skrev Markin, enligt Moscow Times översättning.

Läs mer i The Independent

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Skeptiker som hävdar att de inte landade på månen pekar på massor av tekniskt-fysikaliska omständigheter som de påstår skulle omöjliggöra det officiellt påstådda scenariot. Men dessa skeptiker har gjort många allvarliga fel i sin analys vilket gör att om man upptäcker dessa många fel, tappar man lätt förtroendet för dessa skeptiker. Emellertid finns det ytterligare många omständigheter som väcker berättigad misstro. Dave McGowan’s serie “Wagging the Moondoggie” – … som tycks ha försvunnit från nätet precis i dagarna men finns i kopior på andra ställen är just av det nämnda slaget. Serien innehåller många såna tekniskt fysikaliska felslut, men också andra observationer som verkligen väcker frågor. Jag hoppas han får hjälp att rensa bort felen och lägger ut en uppdaterad version. Peter Meyer med serendipity.li uttrycker det på ett likartat sätt sägandes att det finns ingen ‘smoking gun’ men ‘circumstantial evidence’ som pekar på att det var bluff.
  http://www.serendipity.li/more/myth_of_apollo.htm

  McGowan nämner mythbusters tester och hävdar att dom inte alls bekräftade den officiella versionen utan tvärtom bekräftade att bilder tagits med studiolampa vilken gav icke-parallella skuggor.
  En annan sak som jag reagerar på är att Apollofolket aldrig demonstrerade övertygande att det var låg gravitation.
  Tex hade de kunnat ha med sig en stålfjäderanordning som sköt iväg en projektil rakt upp med en väldefinierad kraft. Då skulle projektilen nå 6ggr högre höjd än på jorden. I st gjorde dom den intetsägande testen med att släppa en kula och en fjäder, vilket kan manipuleras med ultrarapidfilmning.
  När ni är medvetna om de förbehåll jag nämner ovan är det värt att leta upp en kopia på wagging the moondoggie.

 • Från kommentarsfältet i originalartikeln.
  Dvs Rysk tillspetsad ironi.
  Vad vill redaktörn uppnå med att publicera den i något annan form?

  A very strange article. In original Russian media (many sources), it was clearly a joke, though politically charged. The idea of V. Markin was to question the Americans’ right to investigate alleged corruption outside the U.S.A. And so he made a comparison – if Americans think they can investigate anything and everywhere on Earth, why not to let Russians help them in investigating what had happened on the Moon.

 • Kul mumie på månen:

  https://www.youtube.com/watch?v=fTCB5EHX4_g
  Vittnessmål från disclosureproject.org ca 21 minuter in och mumien ca 27 minuter till slut.

  Apollo 20 Controversy

  Vad man än tror om detta ovan är en fråga intressant: Varför åker ingen till månen längre, flera länder förutom USA och Ryssland har kapaciteten såsom Kina och Indien men man skickar bara små sonder att mäta några surrogatparametrar. Kanske finns det “hårda ändpunkter” såsom mumier och gamla ruiner.

 • Jo de “tappade” en massa film. Hoppsan…….
  Tror de fick sällskap ja, både på vägen dit och på månen.

  Glad Midsommar

  /Jordgubben 🙂

 • Ha ha..ja vad ska vi tro? Inte bara ryssarna borde vara intresserade.
  Hör Brage Norin på kärnfull norrländska eliminera de myter vi byggt upp.
  https://vimeo.com/130164276

  Jag har nyligen googlat detta ämne och det finns massor med intressant läsning som pekar mot att alltsammans var en filmproduktion med ingen mindre än Stanley Kubrick bakom kameran. Kubrick tvingades hålla tyst men i filmen The Shining planterade han många koder som pekar på Apollo 11. Se dokumentären The Shining Code!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *