Ryssarna vill undersöka NASA:s förlorade månband

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 19 juni 2015
- NewsVoice redaktion
Apollo17 moon car
The moon rover

“I en debattartikel som publicerades i den ryska tidningen Izvestia hävdade Vladimir Markin, talesman för regeringens officiella undersökningskommitté, att en sådan undersökning skulle kunna avslöja nya insikter om de historiska rymdresorna”, skriver Independent.

Enligt en översättning av Moscow Times skulle Markin stödja en utredning om hur originalfilmerna från den första månlandningen 1969 försvann och var månstenar, som fördes tillbaka till jorden under flera uppdrag, egentligen finns, skriver brittiska Independent.

“Vi hävdar inte att de inte flög [till månen] utan bara gjorde en film om det och alla dessa vetenskapliga – eller kulturella – artefakter är en del av mänsklighetens arv, och att de försvinner spårlöst är vår gemensamma förlust. En utredning kan avslöja vad som hände”, skrev Markin, enligt Moscow Times översättning.

Läs mer i The Independent

Relaterat

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq