US gagged Google after they forced the company to hand over G-mails from Tor-developer

NewsVoice is an online news and debate channel that started in 2011. The purpose is to publish independent news, debate articles and comments as well as analyzes.
publicerad 22 juni 2015
- News@NewsVoice
Data, grafer, laptop. Foto: Campaigncreators.com. Licens: Unsplash.com

The Intercept. The Obama administration fought a legal battle against Google to secretly obtain the email records of a security researcher and journalist associated with WikiLeaks.

“Newly unsealed court documents obtained by The Intercept reveal the Justice Department won an order forcing Google to turn over more than one year’s worth of data from the Gmail account of Jacob Appelbaum, a developer for the Tor online anonymity project who has worked with WikiLeaks as a volunteer.”

Read more

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Ja det är en kuslig regim och framtid som med osynliga murar bevakar och tränger in i våra sinnen och kontrollerar allt.. Ett folk som rädes sina ledare är något helt annat än ledare som respekterar sitt folk. Man hotar o skrämmer, eliminerar och desavouerar utan ett fysiskt murverk.. Sist men inte minst dödas de som hindrar eller hotar kommersen..

    Den nyväckta Rysskräcken är en illa genomtänkt variant på samma tema. Man vill inte bara kontrollera utan tvinga fram hotbilder och ställa oss i kön för att betala ett militärindustriellt vansinneskomplex.. Lebensraum 2.0

  • Internet är underbart för det ger oss en möjlighet att möta andra människor och dela på information på ett sätt som vi tidigare inte haft möjlighet till. Men all den här övervakningen får mig att må illa. Folk säger att har du inget att dölja behöver du inte oroa dig. Fast det är inte det saken gäller. Jag har inget att dölja men ändå stänger jag dörren när jag går på toaletten.

  • Det är nog enkelt att hålla sig för skratt när myndigheterna i Uz gör allt för att överträffa DDR’s principer, metoder och skrämseltaktik. Man ville ju inte folk väl med att kräva att muren revs man ville behandla alla lika illa och profitera på dem..

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *