Wikileaks releases secret Saudi cables – UK defence confirms Britain is arming Saudi in Yemen conflict

NewsVoice is an online news and debate channel that started in 2011. The purpose is to publish independent news, debate articles and comments as well as analyzes.
publicerad 20 juni 2015
- News@NewsVoice

Wikileaks Saudi Cables

RT.com: ‘Erratic and secretive dictatorship’: WikiLeaks releases thousands of ‘top secret’ Saudi govt docs

WikiLeaks has begun publishing around half a million ‘Saudi Cables’ documents, which include communiques from the Saudi Foreign Ministry, as well as ‘top secret’ reports from the kingdom’s intelligence agency and Ministry of Interior.

“On Friday, the whistleblowing website released the first tranche of around 70,000 documents.

According to the group’s statement, the ‘Saudi cables’ provide an insight into the kingdom’s interior and foreign policies explaining: “how it has managed its alliances and consolidated its position as a regional Middle East superpower, including through bribing and co-opting key individuals and institutions.”

Read more

Wikileaks Saudi cables

RT.com: MoD confirms Britain is arming Saudi Arabia in Yemen conflict

Britain’s Ministry of Defence has confirmed it is providing technical support and arming Saudi Arabia in its ongoing war against Yemen, RT has learned.

“An MoD spokesperson said the UK’s assistance to Saudi Arabia includes providing “precision guided weapons,” but added the British government had been assured they will be used in compliance with international law.”

Read more


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Borde kallas Ministry of inferior..

  En stackars bloggare får sin dom om 1000 piskrapp fastställd för att ha smädat Islam. Att ha avslöjat att fattigdomen och bristen på demokrati är allestädes närvarande skändar den falska bilden omvärlden försetts med för att samarbetet inte ska framstå som synnerligen skandalöst för väst.. Sverige får med sitt Saudisamarbete sin del av den osmakliga kakan också.. Medan Yemens befolkning får smaka den riktiga medicinen med alla biverkningar..

  Den Arabiska våren går fort i blodrött för att befästa status quo..

  Enligt Svd skulle läckta wikileaksfiler också innehålla dokument som visar hur Saudi ville ha Svenska PR-byråer att råda bot på det spända läget i Sverige mot Saudi..

  Bloggaren piskades ju för att ha avslöjat PR-kampanjens verkliga natur i Saudi… Demokratins och kvinnans frammarsch var en chimär, ett luftslott, en hägring. Charmknuttarna på Kamel var bara vanliga politiska förförare och inga drömprinsar alls.. Utan att dra på begreppen kan vi väl kalla dem korsfarare..

  Själva begåvades vi med Alliansens förmåga att under kristliga välsignelser vilja återföra Svenskarna till medeltiden.. Den PR-kampanjen står SD alltmer som lyckosam i..

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *