Brandskydd.tv: Blixtnedslaget antände isoleringen inuti väggarna

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 6 juli 2015
- NewsVoice redaktion

Husbrand-wikimedia-Commons-300x201På sajten Experience Project kan besökare dela med sig av sina personliga upplevelser. En anonym person som kallar sig själv pyrofobisk berättar hur dennes familj fick uppleva ett blixtnedslag i ett hus som hade hög brandsäkerhet. Vi kallar personen för Anna.

Text och översättning Brandskydd.tv | Foto: Wikimedia Commons

Anna berättar hur hon i sitt nyköpta hem låtit en elektriker kontrollera alla eldragningar för att se om den tidigare ägaren gjort någon ej fackmannamässig elinstallation. Allt var ok.

Samma natt när familjen gick och la sig kom ett oväder in. Anna drog ur alla elektriska apparater och det var dag att sova kl 11 på kvällen. Samtidigt kom stormen in med blixtar och åska. Platsen är USA som är objekt för tornados, jordbävningar och översvämningar. De som bor där är vana vid att få uppleva naturens krafter.

Det fick även denna familj uppleva. Blixten slog ned i huset.

Läs fortsättningen på Brandskydd.tv | NewsVoice stödjer bloggen Brandskydd.tv som ska minska brandriskerna i Sverige

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq