Chipsters – en ny subkultur bestående av chippade teknikälskande transhumanister växer fram i Sverige

  18

  RFID-chipDEBATT. De pratas om en ny växande subkultur bestående av teknikentusiaster med inopererade datachips i kroppen. De kallas chipsters och vill vara “inne”. En av dem säger till HD: “Det finns också ett storebrorskomplex där många präglas av paranoia”, för att förklara motståndet.

  Helsingsborgs Dagblad skriver i artikeln: “Chipsters bryter helig barriär” att upp till 500 personer i Sverige har chippat sig och de är nöjda för de kan öppna dörrar, hitta borttappade nycklar och mycket annat.

  Kritiken har formerat sig i Facebook-gruppen: “Säg NEJ till RFID Chippet” med fn 6400 medlemmar. HD väljer att kalla FB-gruppens medlemmar för “anhängare” istället för det mer korrekta ordet: medlemmar.

  HD skriver:

  “Kritikerna menar att det finns en helig barriär som bryts med implantaten. En symbolisk gräns som överträds när människan tar sitt första steg till att bli mer integrerad med datorer och maskiner. Vad kommer till exempel hända när hjärnan är direktkopplad till internet och kan utsättas för virus?”.

  “Chippet är omslutet av härdat glas och är två gånger tolv millimeter stort. Det sänder inga signaler.”

  Det stämmer inte eftersom det är chippet som sänder identitet eller tex koder beroende på typ av chip. Det sker genom induktionsström, en elektrisk ström som uppstår när chippet befinner sig nära ett elektromagnetiskt fält. Det betyder att chippet sänder signaler, även om styrkan är svag och räckvidden kort.

  Den kritik som kanske är allra mest allvarlig är att chippningen av allmänheten egentligen är bankernas våta dröm. Ett skräckscenario består i att om du inte betalt in räntan till banken i tid kan banken stänga av chippet och då kan du inte betala mat i butiken utan att du först har betalt in din skuld. Det skulle kunna bli verklighet om chippet har ersatt ditt betalkort och samhället blivit kontantlöst.

  TranshumanismTranshumanisterna menar dock att tekniken är bra eftersom den förbättrar människan.

  Mer exakt beskrivs transhumanismen som en intellektuell och kulturell rörelse som förespråkar användning av teknik för att förbättra och utöka människans mentala och fysiska egenskaper. Enligt transhumanismen har människan svagheter som leder till handikapp, lidande, sjukdom, åldrande och död. Dessa svagheter vill rörelsens “anhängare” övervinna genom att bygga in teknik i kropp och hjärna.

  Text: Torbjörn Sassersson

  Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  Prenumerera
  Notify of
  guest

  18 Kommentarer
  Nyast
  Äldst Mest röstad
  Inline Feedbacks
  Se alla kommentarer
  Johan Hansolofson
  Johan Hansolofson
  Gäst
  2 december 2016 kl 12:47

  Hej det borde stoppas all sådan här forskning ! Jag är själv utsatt och har de väldigt jobbigt Fungerar med att ta bort dom med neodymium magnet men i mitt fall kommer dom och lägger in nya hela på mig är förtvivlad tar som inte slut var först psykiskt men fick bort de med magneterna och nu har min kropp börjat bli sjuk ! Detta har jag drabbats av för att jag suttit i fängelse flera gånger för att ha använt narkotika och misShandlat andra kriminella !

  sanna jonsson
  sanna jonsson
  Gäst
  6 augusti 2015 kl 23:00

  Efterlyser en debatt om att: Det pågår dold grotesk forskning om Artifisiell Intelligens på människor som t ex vid ett vanligt läkarbesök blivit chippad utan samtycke patienten är därefter fast och på distans torteras dygnet runt genom denna forskning…Det råder strikt sekretess och inget får yppas till allmänheten, då det befaras starka reaktioner.. Denna kriminella handling att forska på människor utan dennes samtycke är INTE lagligt.. Men man gömmer sig bakom påståendet att det inte finns någon lag att tillämpa vad gäller forskning om Artificiell Intelligens.. Detta resonemang håller inte, då även denna forskning faller under förbudet att Det är förbjudet att forska på människor UTAN dennes samtycke. Det är skrämmande att inte allmänheten eller någon instans ute i samhället reagerar trots all det faktamaterial och de detaljerade berättelser från de utsatta som finns att tillgå… Dessa övergrepp på oskyldiga människor är de värsta i människans historia någonsin.. Det är därför nödvändigt med en seriös debatt snarast,

  Peter Grafström
  Peter Grafström
  Gäst
  Reply to  sanna jonsson
  7 augusti 2015 kl 00:11

  Sanna
  Troligen sker inget skumt på sjukhusen. De som ligger bakom detta har antagligen beskydd av Usas och Natos mfl hemliga verksamhet. I varje fall riskerar de inte att blanda in ‘löst’ folk som skulle kunna läcka. När en sån TI (=targeted individual) väl har ett ärende till sjukhuset passar förövarna på att sätta igång attacken efter besöket så misstankarna skall falla på oskyldig sjukvårdspersonal. Sannolikt har förövarna sedan rätt lång tid hållit på att studera individen utan att röja sin ‘ingång’ så att säga.
  När folk blir torterade kan en del tänkas vilja ta till våld. Den som ligger bakom vill inte att personen ifråga skall veta var det hände så att han kan hämnas. Men vill däremot att TI skall verka vansinning så att alla vänder sig emot denne.
  Cia överinsåg psykiatriska manualers utformning på 1970-talet tex den versionen som kom 1978. Det var nog för att förhindra att det fanns något alternativ utöver inbillning som förklaring. Samma år gav en amerikansk kvinna ut en bok ‘Such things are known’ tror jag titeln var. Hon beskrev hur ett gäng fjantnissar höll på att kommentera (hördes i huvudet alltså) hennes intima bestyr både när hon duschade och hade samlag. De hade synpunkter på hennes samlagsteknik mitt under akten och hur hon tvättade sig. Bara som exempel på vad som pågick på 1970-talet. Det fanns säkert dolda kameror i bostaden också.
  Nu pågår mer avancerade saker med superdatorer som via fjärrkommunikation kan framkalla åtminstone skenbart avancerad tankeläsning och annat.
  Dessutom är det inte så självklart att dessa trakasserier har ngt värde som forskning snarare misstänker jag att värdet ligger i att upprätthålla intrycket av att det rör sig om mental ohälsa och låta psykiatrin agera fångstnät så att mörkläggningen vidmakthålls. Utan att man därmed bör beskylla psykiatriker för att känna till något.

  Kjell Holmsten
  Kjell Holmsten
  Gäst
  29 juli 2015 kl 22:52

  Idag vaccineras nästan alla barn, nåja 95-97% en form av inlärning för chippet, mobilen, bankkortet, gps, dataspel. Skolan och BVC är ett förstadium till chippade barn. Vill du ha utbildning så måste du…..? Vill du ha arbete….? Framtiden ser inte ljus ut för mänskligheten och vi sitter bara här och tittar på? Grekerna straffas för att de inte använder banker eller deras plastkort. De skall svältas till underkastelse. Är det någon här som funderat på varför vi är så passiva, så innehållslösa av liv, följare är vi det?

  Peter Pan
  Peter Pan
  Gäst
  28 juli 2015 kl 23:46

  Tyvärr kommer nyare teknik med stor sannolikhet att vara mer baserad på trådlös teknik. I alla fall så fort man löst batteriproblemet.
  Men man kanske kan ha en induktivladdare under kudden som laddar upp batteriet man opererat in i skallen. 😛

  Peter Grafström
  Peter Grafström
  Gäst
  Reply to  Peter Pan
  29 juli 2015 kl 01:35

  Rfid funkar utan batteri. Hemlighetsmakeriet ökar i samma utsträckning som räckvidden.

  FRedde Frilla
  FRedde Frilla
  Gäst
  28 juli 2015 kl 17:48

  Det finns Svenska intressen i Chippning. Militärt och kommersiellt. Det finns många osunda användningsområden det kan användas till. Transhumanisterna stödjs för sina tokerier.

  Peter Grafström
  Peter Grafström
  Gäst
  28 juli 2015 kl 15:23

  Danne
  Jag instämmer om att kontanter (som inte går att individuellt stänga av!!) är en viktig aspekt.
  I det fallet har vi ju tyvärr gemensamma intressen med den undre världen men det kan ibte hjälpas. Chippar av det slag som diskuteras har väldigt kort räckvidd. Att vi är uppkopplade på allvar kräver mycket mer avancerade saker men det kryper också närmare. Även av kommersiella skäl – en hel flora av nya tjänster och produkter.

  Danne
  Gäst
  28 juli 2015 kl 14:08

  Chipping är nog inget problem så länge det är valfritt och det kommer bara att vara 100% valfritt om kontanterna får finns kvar (inbillar jag mig iaf.) Annars har vi ju som bekant kort med chip på redan. Vi handlar ju mycket idag genom denna bit plast och då ofta med bankernas version av pengar, dvs. deras kredit-system (hyrda pengar) och då via en form av ‘chipping’..

  Den som vill veta mer om detta kan besöka positivapengar.se, kontantupproret.se
  Gå gärna med och hjälp till att upplysa andra.

  Roger
  Roger
  Gäst
  28 juli 2015 kl 03:18

  Våra moderna mobiler är också en slags transhumanism där människor går omkring och stirrar på sina mobiler som zombier. De är helt ovetande att makteliten/illumminati noggrant planlagt Iphone mobilerna för att förslava världens befolkning. De allra flesta har redan gått i fällan och är helt ovetande transhumana robotar i klorna på illumminati. De moderna mobilerna är det mest fördummande i dagens samhälle.
  Sedan har vi ju Facebook där människor idag måste hänga med för att få så många likes som möjligt.
  Själv är jag med i både Facebook och Twitter men har tappat intresset redan.
  Kommer att avsluta mitt ´Facebook konto men Twitter behåller jag eftersom jag följer flera personer, som har kontakt med olika visselblåsare.
  Det hetaste namnet idag är Corey Goode som är den största visselblåsare världen hittills har skådat. David Wílcock gör just nu en intervjuserie med Goode i Gaiam TV studio i Boulder Colorado. Det är planerat 52 halvtimmes långa intervjuer i ett år. Informationen är så explosiv att disclosure kan tvingas fram redan i höst.
  Corey Goode har också intervjuats av Michael Salla, som har skrivit böcker om exopolitik.

  Roger
  Roger
  Gäst
  28 juli 2015 kl 02:53

  Skräckscenariot är när alla måste chippas. Utan chippet får vi inte tillgång till något i samhället. Kan inte göra bankaffärer. Kan inte handla i affärer etc.
  De som inte låter sig chippas blir förmodligen intagna på livslång förvaring eller likvideras.
  Sydsvenskan hade en stor artikel häromdagen. De har ju gått ihop med Helsingborgs Dagblad. David Ickes farhågor är redan här. Transhumanismen är noga planlagd av Illumminati som styr världen bakom kulisserna.

  Fredrik Flintberger
  Fredrik Flintberger
  Gäst
  27 juli 2015 kl 19:52

  Helsingborgs Dagblad förnekar sig än en gång inte. Man visar gång efter annan vilken kommersiell tidningsbranschen man blivit. Lägg ner sliten som bara går den värsta industrins ärenden till mötes. Noll trovärdighet. Sist man åbäkade sig var med de pseuedoskeptiska reportagen kring kolloidalt silver. Man är helt i de kommersiellas intressen.

  redhawk
  redhawk
  Gäst
  27 juli 2015 kl 16:55

  Det här är bara en smakprov för att testa hur långt man kan gå. Speciell de som är så förtjusta i gadgets kommer att hoppa på bandvaggon för att sedan med en hjärnchips blir zappat till en viljelös slav. Många i dagens samhälle önskar sig kanske ett liv som slav, man vet ju aldrig.
  De som verkligen tror att detta utvecklar mänskligheten förtjänar inte bättre. Möjligen ett nytt sätt att skiljer de normala från ” the unnessesary eaters” .

  Julius
  Julius
  Gäst
  27 juli 2015 kl 16:45

  Herre Gud !!! Vilka hjärntvättade idioter som med glädje går in den framtida slaveriet.

  Marie Baardh
  Gäst
  27 juli 2015 kl 21:54

  handikapp beror mestadels av skador som man får i arbete i sportliga samanhang, i trafik eller misshandel och olyckor. även graviditeter innebär stor ansträngning för kvinnor och barn, man kan få stroke hjärtsvikt viktnedgång och diabetes och hormonrubbningar. sömnbesvär och psykisk labilitet i en graviditet. det har inget med svaghet eller så utan är en del av processen…tubercolose och polio har med krig att göra…och sprids för att demolera fienden….ta en titt på vietnamn kriget så vet ni att man spred Agent Orange och liknade farliga ämnen.

  Birgitta
  Birgitta
  Gäst
  27 juli 2015 kl 11:10

  Varför är människor handikappade, lidande och sjuka? Det beror inte på dåliga gener utan på vårt ekonomiska system. Ständig “utveckling” som gått hand i hand med miljögifter och utarmning av livsmiljöer, vilka skapar kroppsliga och psykiska besvär och för tidig död. Makten har förvägrat oss att leva ett gott liv liv. Konsumtionskulturen har också skapat ett ytterst nojigt förhållande till åldrande och död. Förr var det förenat med prestige att vara gammal och klok genom traderade kunskaper.

  Vi behöver inte chipas för att “utvecklas”. Varför inte börja använda mer av vår fantastiska hjärna. Vi använder ju blott en liten del av den? Kan aldrig tro att tekniken ska kunna ge mig större livsglädje då jag nöjer mig med naturliga, vardagliga glädjeämnen (senast genom att bygga ett humlebo i odlingen).

  Är inte intresserad av storebrors livsvärld som bara inrymmer ond bråd död och superytliga nonsensattraktioner = världskultur.

  Genom chipningen kommer vi kanske att vara ständigt uppkopplade till storebrors virtual reality-sändningar så att vi kan ta del av krigande i alla världsdelar on prime time eller extremism-porr utan vårt medgivande.

  xmaverickx
  xmaverickx
  Gäst
  27 juli 2015 kl 04:35

  Hbtq-propagandan (fler bokstäver tillkommer hela tiden) är en del av detta.
  https://www.youtube.com/watch?v=2luMKw9QPvE
  “…de är nöjda för de kan öppna dörrar, hitta borttappade nycklar och mycket annat.” De kanske lättare hittar borttappade nycklar (jag har aldrig under hela mitt 62-åriga liv tappat några nycklar), men de har tappat bort sig själva och GETT bort sin mänsklighet.
  Undrar om dåren Peter Jihde tillhör dessa 500, eller om han har plockat bort sitt chip.

  Mayne Sundewall Hopkins
  Gäst
  27 juli 2015 kl 01:02

  Framtidens slaveri-kultur – den lilla människan som, som utan att begripa det (av fri vilja) givit makten åt dator-överheten ..kantänka!

  Nej tack “..aldrig med min kofot”