DN:s chefredaktör Peter Wolodarski flyr – Vill inte diskutera frysboxen för mobbade journalister

publicerad 6 juli 2015
- av NewsVoice
Peter Wolodarski - Almedalen 2015 - Frysboxen

Tidningen Journalisten har under över 4 månader och vid tio tillfällen försök att få en intervju med Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski om DN:s ”frysbox”, där 12 erfarna journalister placerades och blev mobbade av ledningen för att få dem att säga upp sig.

Video: Journalisten

Journalisten hävdar att det var Peter Wolodarski som var högst ansvarige person på DN för att skapa frysboxen. Under politikerveckan i Almedalen 2015 försökte Journalisten få till en intervju, men Wolodarski vägrar.

"Det här är berättelsen om journalisterna som hamnade i Dagens Nyheters frysbox och om en arbetsgivare som tappade sin medmänsklighet. Bo Keskikangas tillbringade ett år i frysboxen, ett projekt som kostat tidningen 30 miljoner." - Journalisten.se: En frysbox för 30 miljoner

Relaterat

Peter Wolodarski - Almedalen 2015 - Frysboxen