Global Research: “Greece: Tsipras Surrenders to Troika Bandits”

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 13 juli 2015
- NewsVoice redaktion

“Greece is being systematically raped and pillaged. It’s painful to see how easily powerful monied interests can destroy a nation without firing a shot. Financial war is as cruel and ruthless as naked aggression”, Stephen Lendman writes for Global Research.

Long-suffering Greeks understand better than establishment economists – paid to con people to believe destructive policies benefit them.

Harder than ever hard times awaits Greeks and ordinary people throughout Western societies. Regimes in Europe and America serve their privileged elites alone at the expense of most others, especially their most vulnerable and needy.

Read more


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • @Danne
  Du har både rätt och fel.

  Rätt i att det är precis vad alla länder borde göra.

  Fel i att Sverige kan skapa pengar för att finansiera sina statliga utgifter. Enligt Maastricht artikel 104(1) får inte staten göra det. Staten måste “låna” bankernas kontopåhitt (faktum är att bankerna “lånar ut” sina egna skulder då kundkonton inget annat kan innehålla än bankens skuld).

  Sverige kommer hamna i samma potta som Grekland – fast sättet det kommer ske på är mer likt Spanien. Skrev om det här:
  https://parasitstopp.wordpress.com/2015/07/11/tsipras-ar-en-riktig-judas-och-vara-politiker-och-massmedia-likasa/

 • Det borde vara förbjudet för Nationer att låna pengar i huvudtaget. Varför i ska något land låta sig tvingas att låna av andra när man istället enkelt kan skapa egna pengar precis som man alltid gjort och som vi fortfarande gör i Sverige eftersom vi står utanför EMU.

  Medlemskapet i EMU gör det alltså omöjligt för nationer att skapa egna pengar och nu måste man låna istället för att betala lån som man tidigare tagit? Mer bensin på elden någon!? Fantastiskt system man har hittat på i Europa. Och tänk att detta hamster-hjul ville dom ha in oss Svenskar i också, men vi sa OXI, på riktigt! Är idag mycket glad att Svenskarna valde att stå utanför detta nyliberala experiment av bank-kartellerna i Europa.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *