Läkaren som vägrade ge upp – En dokumentär om dr Erik Enby och hans upptäckt om cancer – Trailer

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 5 juli 2015
- Torbjörn Sassersson
Erik Enby intervjuas av Börje Peratt. Foto: Sillén

NewsVoice har tidigare uppmärksammat, den av svenska vårdmyndigheter förföljda läkaren dr Erik Enby, som verkar ha öppnat upp för ett nytt paradigm inom cancervården som kan förkasta radikala och ofta förödande vårdmetoder som strålning och kemoterapi.

Dr Erik Enby har upptäckt att vissa cancerpatienter har tumörer som består av infektioner av mikroorganismer. Om Erik Enby har rätt finns cancerformer som inte orsakats av genetiska fel, kroppsceller som löper amok, utan av mikrober som skapar inflammatorisk tumörartad vävnad. Det börjar ofta i blodet, där mikroskopering visar att olika former av mikrober trivs och förökar sig.

Enby själv säger bestämt att han inte försöker bota cancer, men en behandling av blodet kan i sin tur få cancerpatienter att tillfriskna, som i fallet Siv Wernborg som blev frisk, tack vare Enbys behandling. Se även artikeln: ”Nio patienter till dr Erik Enbys försvar”.

Vårdetablissemanget som borde kasta sig över upptäckten med stort intresse väljer istället att försöka fördriva dr Erik Enby som om han vore en häxa.

Filmaren Börje Peratt beslöt sig för att göra en dokumentär om Erik Enbys liv och medicinska gärning. Här ovan ser du trailern och det som nu behövs är att det strömmar till privata donationer som bidrar till att hela filmen kan färdigställas, meddelar Börje Peratt. Initiativet bakom filmen togs av föreningen Humanism & Kunskap.

Börje Peratt skräder inte sina ord när han beskriver fallet Enby.

Börje PerattHans lyckosamma men oortodoxa metod har ändå drabbats av förföljelser i Galileo Galilei magnitud. Dan Larhammar iscensatte 2005 en tioårig inkvisition som resulterat i flera mediadrev och myndigheters justitiemord på Enby. Bl a drog man utan juridisk grund hans läkarlegitimation. Påståenden om att han orsakat att en cancersjuk har omkommit är givet fakta helt tagna ur luften.

Angreppen på Enby liknar en pöbel regisserad av Dan Larhammar uppbackad av sjukvårdsindustri och med en hydra av media och myndigheter i släptåg. Genomgående för alla angrepp är brist på källgranskning, ryktesspridning och felaktiga sammankopplingar i avsikt att krossa Enby.

En upprättelse tycks nu sakta men säkert ta sig förbi alla grindvakter. Våren 2015 kom två olika internationellt forskarlag med omfattande studier som bekräftar Enbys teori [exempel].

Text: Torbjörn Sassersson | Video ovan och foto nedan: Börje Peratt

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq