Passagerare: Misstänkt militärflygplan gör massivt utsläpp – Försvarsmakten och FOI vill ej kommentera

79

High Altitude airplane 7 juni 2015 nr 3

Den 7 juni 2015 åkte en svensk flygpassagerare från Landvetters flygplats i Göteborg kl 16.09 mot Rejka i Kroatien. Efter en dryg timma (bilderna är tagna 17.31) observerades ett flygplan som gjorde massiva utsläpp. Passageraren lyckades ta flera bilder som visar hur planet byter kurs och börjar stiga.

Passageraren misstänker att det rör sig om ett militärflygplan eftersom farkosten plötsligt ändrade kurs och gjorde en stigning i riktning mot passagerarens plan, vilket syns på ett par bilder.

Passagerarens kommentar:

“Det var så tydligt eftersom det skilde sig så markant från de andra planen till och med i sitt beteende. Det kändes en kort stund som att det var en stridsplan när det svängde upp mot oss. Det skulle inte förvåna mig om den ställde sig ovanför vårt plan och fortsatt bespruta i samma rutt som vi flög. Det har jag filmat många ggr, när det gömmer sig ovan civila plan”, berättar fotografen.

Varken Försvarsmakten eller FOI kan kommentera bilderna

Det ställdes två frågor.

  1. Vad är detta för flygplan och vad är det för utsläpp?
  2. Är detta militär verksamhet?

Försvarsmaktens svar löd:

“Den här bilden är inget som Försvarsmakten kan kommentera. Du kan ställa frågan till Försvarets forskningsinstitut eller Försvarshögskolan som har experter som kanske kan avgöra vad som syns på bilden.” – Med vänlig hälsning, Försvarsmakten, Högkvarteret, Informationsstaben

FOI, Försvarets forskningsinstituts svar:

“De frågorna har vi tyvärr ingen kunskap om eller möjlighet att svara på. Har du försökt med de olika luftfartsmyndigheterna?” – Maria Hugosson Bygge, Pressansvarig /Press Officer, FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut

News Voice efterlyser besked från experter inom flygindustri och försvarsmakten om vad det är som syns på bilderna och vad det är för verksamhet.

Text: K. Reporter

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
79 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Torbjörn Sassersson red.
Admin
3 augusti 2020 kl 21:44

Kommentarsfältet stängs. Det känns som om det mesta som behöver sägas här redan är sagt….

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
3 augusti 2020 kl 16:00

I samband med ‘Covid-epidemin’ tycker jag det verkar som om storebror har börjat straffa en del frispråkiga kritiker av hanteringen av denna och terminerat dom med den officiella förklaringen att det var covid-viruset som var dödsorsak. Såvida inte dödsfallen var bluff.
Som en följdverkan har en del andra tidigare frispråkiga drabbats av attacker mot de egna gamla föräldrarna och sig själva där symptomen var allvarliga och dom därefter blev mkt mer och aktivt anpassliga vad beträffar både Covid, chemtrails och andra ämnen.
Jag tvivlar på att dom snabba dödsfall som inträffat på det viset orsakades av samma virus om det nu överhuvudtaget var ett virus men samtidigt tror jag att dodshotet uppfattades mkt klart och att det inte vore klokt att avslöja om man eventuellt misstänkte att det var sarin eller ngt speciellt spetsat virus. För den person jag har i åtanke har bra försänkningar i underrättelsevärlden och hade skäl att se det som en sista varning.
Skälet att jag inte tror på att dessa dödsfall orsakades av det vanliga viruset är att det är uppenbart att storebror hade starka motiv och därför kan förmodas ha förbättrat sina odds med icke redovisade metoder.
På detta vis får storebror åter med sig allmänheten som poliser mot olydiga medborgare. Efter det att det nu är fler som tror att klimatförändringen är tillräckligt långsam för att det ska gå att iaf resonera lugnt och sansat om vilka prioriteringar som ligger närmast.
Covid och vad dom mer har för varianter kan nog vara en bra täckmantel för att komma åt samhällskritiker.

Vad beträffar chemtrails har jag sett uppgifter om att Usa tillåter mkt mer svavel i flygbränsle än på andra håll. Svavelföreningar är en metod att reflektera bort solljus men jag vet inte om mängden är så stor att det skulle märkas. Och det finns åtskilligt nonsens som felaktigt påstås vara chems.
Men det utesluter inte att det finns äkta fall också. Nonsensinfo tjänar som en ganska vanlig metod att dölja.

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Peter Grafström
3 augusti 2020 kl 19:37

“Nonsensinfo tjänar som en ganska vanlig metod att dölja.”

– Ja, eller hur! Tillika med halvsanningar och lite grövre… som avrundning på en i övrigt initierad och sanningsenlig kommentar.

Raffinerat och sofistikerat som vanligt!

Sofiies style
Gäst
3 augusti 2020 kl 11:28

Trevligt!

Kerstin Carlsson
Kerstin Carlsson
Gäst
20 juli 2020 kl 23:22

Har hört att Göran Persson, förut statsminister, har skrivit på ett avtal 2003, att detta skulle vara tillåtet att sprida sådan här “skit” över vårt land, detta avtal ska det inte finnas någonstans att kunna få tag på? Första gången jag såg chemtrails var tidigt 2000 tal…

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Kerstin Carlsson
3 augusti 2020 kl 19:23

2002 var det som Pandoras ask öppnades. Göran Persson var då statsminister.

“Treaty Status: The treaty entered into force on January 1, 2002, and currently 34 states are party to the treaty while a 35th, Kyrgyzstan, has signed but not ratified it. Twenty-six of the treaty’s initial 27 signatories have ratified the accord and are now states-parties. Since the treaty entered into force, Bosnia and Herzegovina, Croatia, Estonia, Finland, Latvia, Lithuania, Slovenia, and Sweden have become states-parties.
Territory: All of a state-party’s territory can be overflown. No territory can be declared off-limits by the host nation.”
https://www.armscontrol.org/factsheets/openskies

Här finns många fler dokument:
https://geoengineeringsverigebild.wordpress.com/fakta-1/

Kalle Hellberg
Gäst
20 juli 2020 kl 10:40

Jag läste en massa om Chemtrails redan ca år 2002 och framåt och var väl inte helt övertygad om sanningshalten i allt jag läste. Men år 2008 hände följande, som gav mig en annan insikt (jag spred följande text till mina listmedlemmar 2014): Den 1 juli 2008 – en mycket vacker dag – satt jag och solade mig på kullen uppe vid vårt lusthus. Jag råkade titta upp mot himlen och såg då ett fantastiskt välgjort rutmönster med tjocka vita streck. De perfekt fyrkantiga rutorna bedömde jag till ca 2×2 kilometer och det fanns 3 farkoster som ritade detta mönster. De åkte fram och tillbaka och ritade allt fler rutor. På grund av avståndet hördes inget ljud från dessa plan. De såg ut som små blanka prickar framför strimmorna de ritade och jag uppskattade höjden till mellan 12 och 15 kilometer. Hastigheten var mycket hög, mycket snabbare än reguljärflyget, som har en korridor över oss på mellan 7 till 10 kilometers höjd i sin färd mellan Göteborg och Stockholm. Eftersom jag alltsedan 2002 läst en massa om Chemtrails fick jag givetvis en aha-upplevelse om att här ser jag detta med egna ögon. Jag gick in och ringde till Landvetter och fick tala med en operatör i flygledartornet. Efter min beskrivning om vad som sker över mig så fick jag svaret: ”Där finns inga plan för tillfället, jag ser inget här på min skärm”. Han såg tydligen bara på en skärm med transponder-ekon och dessa plan hade nog inga transpondrar. Jag ringde då till en av försvarets luftförsvarscentraler i Skåne (jag har jobbat med radar inom försvaret i flera år, så jag har en del kontakter). De måste ju kunna se på en vanlig radarskärm dessa plan, men svaret jag fick där var att några flygplan som spred rutmönster med vit dimma hade han ingen aning om eller ens hört talas om. Jag kontaktade då SMHI via mail, men fick samma svar, Chemtrails hade personen aldrig hört ens till namn. ”Vad är det?” Ändå såg jag detta på himlen samtidigt som jag talade med de personer jag kom i kontakt med. Vid 16-tiden på eftermiddagen hade de vita strecken flutit ut och bildade nu ett dis över den tidigare klarblå himlen och detta dis låg kvar ända fram till mörkrets ankomst. Detta ter sig ju löjligt, tänkte jag, här flyger man kors och tvärs och sprider moln med okänt innehåll, och… Read more »

Kenneth Thorberg
Kenneth Thorberg
Gäst
Reply to  Kalle Hellberg
3 augusti 2020 kl 12:41

Har också kontaktat SMHI ett antal gånger om chemtrails och alltid mottagit svar i stil med ” Goddag yxskaft”.

Numera har jag aldrig tv:n på men då jag hade det så noterade jag ett mönster när jag följde väderprognosen ; Om prognosen förutsåg “Tunna , höga slöjmoln” var det ofelbart plan som sprayade chemtrails dagen efter , men då jag gjorde SMHI uppmärksamma på detta så vart svaret ungefär som jag skrev ovan.

Jan Rosbäck
Jan Rosbäck
Gäst
19 juli 2020 kl 22:48

Det kommer alltid att finnas medlemmar av samhällskollektivet som inför sej själva och andra förnekar hur blåsta de är. Väderkontroll via utsläpp av kemiska produkter har pågått i +70 år, numera kan man också inkludera utsläpp av skadliga föroreningar som inte får grävas ner i jord eller släppas ut i hav. Istället tillverkas dispersioner som antingen blandas i flygbränsle eller släpps ut från separata tankar från luftfartyg. Kriminella organisationer kommer alltid att ligga före eller styra utvecklingen i världen när deras sanslöst korkade kolleger inom politik styr. Lite juridik som belyser problemet https://www.bitchute.com/video/LpUGrGB4tJnM/

Torbjörn Sassersson red.
Admin
19 juli 2020 kl 21:37

[Kommentarerna från Austin har inte godkänts eftersom inget korrekt för- eller efternamn lämnats. Mail-adressen som Austin lämnat var en påhittad adress. Kommentarerna lades i papperskorgen av admin.]

Åke Södergren
Åke Södergren
Gäst
19 juli 2020 kl 19:00

idag 19:de 2020, solen skiner från klargrå himmel. Inte ett sant moln och den klassiska blåa himlen saknas helt.
50-talets klart mörkblåa himmel har inte synts på flera år och nu är flyget igång igen.

Kerstin Carlsson
Kerstin Carlsson
Gäst
18 juli 2020 kl 22:50

Göteborgsområdet likadant, igår fredag 17.e, himmelen såg ut som ett spindelnät, hörde flera idag lördag, att man hade drabbats av oförklarlig hosta igår kväll…säkert ett samband med chemtrails, det var plan som sprutade sent i går kväll också, så nu är planen igång igen…vi fick uppleva några fina veckor med “gammaldags moln” när planen stod parkerade på marken…Miljöpartiet och MiljöGreta var är dom? Dom ska ta i denna “skiten”!

Åke Södergren
Åke Södergren
Gäst
18 juli 2020 kl 08:13

För protokollet: Juli 17 2020 har det sprayats rejält parallellt med Sörmlandskusten. Höga molnslöjer helt slumpmässigt korsade och många med skarpa avgränsningen från horisont till horisont.

Ulf M
Ulf M
Gäst
9 januari 2017 kl 13:42

Lustigt att ingen ännu kan visa ens ett av alla dessa tusentals plan som måste vara inblandade i chemtrailsbesprutningarna. Alla jetplan kan lämna kvarliggande k-strimmor om de flyger på rätt höjd och i luft med rätt fuktighet.
Noll seriösa bilder och de som presenteras visar sig vara misstag då många har dålig koll på flygplan.

Kanske någon här har en bild på ett chemflygplan att visa upp?

LegeNet
Gäst
23 juni 2016 kl 12:02

Justitiedepartementet ville inte ta i det.  Passade tillbaka till Departementssekreterare Viktoria Chlot på Miljö- och energidepartementet, som refererade tillbaka till sitt eget förhandsbesked där hon hänvisat till SMHI:s webbplats för att “Det finns inga belägg för existensen av så kallade chemtrails”.

Slutsats:  Det är uppenbart inte stridande mot riksdagens och regeringens författningar att speja oss.

LegeNet
Gäst
22 juni 2016 kl 17:24

Tack Mona för tipset.  En skrivelse har kl. 15:19 sänts som nedan.  Det intressanta är ju att om det inte betraktas som olagligt, då kan det inte heller betraktas som en försummelse att inte utreda då det ju i så fall inte ses som ett brott…

“Begär svar av Regeringen, Justitiedepartementet, om det enligt svenska författningar är lagligt att släppa ut kemikalier och aerosoler från luftfartyg oavsett dess påverkan på människors hälsa och på miljön?

I fråga diarieförd som Dnr M2016/01481/Brev, Miljö- och energidep. (se även M2016/01396/Brev) noterar jag att miljölag ej är tillämplig på luftfartyg medan Luftfartslag (2010:500)  3 kap. 1 § 1 st.  om luftfartygs miljövärdighet såvitt jag förstår ej är tillämpbar för avsiktliga extra utsläpp, utöver för fall där sådana avsiktliga utsläpp skulle vara kända för de normala brukarna då lagen ifråga nämligen stadgar brukarens ansvar för att snarast anmäla sådana förhållanden som har betydelse för miljövärdigheten.  Sådan rapportering förutsätter dock att de normala brukarna känner till vad som pågår, och att de dessutom rapporterar det.

Luftfartsförordning (2010:770) 8 kap. 3 § handlar om föremål som kastas ned.  Definitionsmässigt är inte en aerosol ett föremål.  I 3 st. samma paragraf handlar det om spridning av bekämpningsmedel från luftfartyg, med hänvisning 14 kap. 18 § andra stycket miljöbalken, där det handlar om tillverkarens upplysningsskyldighet om sina produkter.  Visserligen gäller denna upplysningsskyldighet även andra produkter om det kommer fram nya uppgifter om vissa angivna hälsoeffekter, men såvitt jag förstår är tillverkaren inte skyldig att rapportera något innan det finns bevis för att produkten orsakat skada.  Om en väldigt begränsad krets ens känner till vilka produkter som sprids är det inte sannolikt att sådana bevis tas fram.

Finns det därför någon författning som förbjuder avsiktliga extra utsläpp av kemikalier och aerosoler från luftfartyg oavsett dess påverkan på människors hälsa och på miljön?”

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
22 juni 2016 kl 14:47

För protokollet: Idag förmiddag 22/6 2016 har det ritats rejält i skyn över Sörmlandskusten. Molnformationerna har mycket sett ut som långa utdragna utspridda dimfält. Solen har varit skärmad i ett dis med halofenomen.
Normalt flyger här många plan och de flesta lämnar inga dimstreck alls.

Mona Nilsson
22 juni 2016 kl 08:29

LegeNet: kan du fråga justitiedepartementet om det är lagligt att släppa ut kemikalier och aerosoler från flygplan/luftfartyg oavsett dess påverkan på människors hälsa och på miljön?
Sverige saknar kontroll av utsläpp från flyg, se https://newsvoice.se/2014/06/21/sverige-saknar-kontroll-av-utslapp-fran-flyg-fritt-fram-att-slappa-ut-kemikalier-fran-flygplan/.
Man hänvisar alltså genomgående till att detta inte behöver utredas eftersom det påstås “inte finnas vetenskapliga bevis för att chemtrails existerar”. Tankeblockeringen kan jämföras med att du lämnar över misstankar om brott till polis eller miljöåklagare och de svarar : det finns inga vetenskapliga bevis för att brottet har begåtts. Vi tänker därför inte utreda…..
Här har vi alltså allvarliga, omfattande och trovärdiga misstankar för mycket allvarliga brott mot miljö och mot människor (inklusive att människor dör en förtida död) och det utreds inte. Uppmärksamma och insatta medborgare som pekar på det misstänkta brottet smutskastas och hånas.

LegeNet
Gäst
22 juni 2016 kl 00:39

Om jag har tolkat författningstexterna rätt så är det enligt dessa inte olagligt att giftspreja oss.

LegeNet
Gäst
21 juni 2016 kl 22:17

Frågor till Regeringen 2016-05-28.  Ännu inget annat svar än dagboksblad, Dnr M2016/01481/Brev, Miljö- och energidep.  https://twitter.com/legenet/status/740313186541391872    Direktlänk till högsta upplösning:  comment image:large

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
19 juni 2016 kl 05:57

För protokollet:
Nu är det midsommar 2016 och himlen har varit tämligen ren från chemtrails sedan april månad över Sörmlandskusten.
Andra fenomen kan ha något sammanhang här och det är minskningen av insekter och fåglar. Svulten strömming! Varför?

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
17 januari 2016 kl 22:54

Idag såg jag ett helt nytt fenomen på frusen havsis med frostkristaller – ett halo-fenomen på isen. Jag bott i skärgård 80% av livet och aldrig sett detta förut.
Mer om nedfall av chem-partiklar från additiv till flygbränsle och radarteknik i sammanhanget.
http://www.theeventchronicle.com/study/italian-chemtrails-secret-war-free-film/

Birgitta
Birgitta
Gäst
6 januari 2016 kl 20:14

@Sture B. Varför ska politikerna låtsas som om regeringsformen fortfarande gäller “folket” i singularis, vilket för tankarna till en homogen grupp. I dag talar väl alla “politiker” om människor hellre än folk. Att råka säga “folk” i ett politiskt sammanhang vore väl nästan lika pinsamt som att råka säga “banlonpolo” eller att kissa på sig offentligt? Nej, det är pinsamt med en regeringsform som avviker så kapitalt från de verkliga maktförhållandena. Vissa människor är mer värda än andra och får då höras och synas mer i media än de mer ovärdiga.

@Åke i Sörmland. Tack för denna ruggiga länk. Har nu förstått vad de konstigt rosa moln och ibland hela skyar på min himmel beror på.

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
6 januari 2016 kl 17:16

Microscop bilder på luftburen stoft fastnad i luftvägarna; Al och glas!!
https://youtu.be/0VGV06Qmy7U

Sture B
Sture B
Gäst
21 december 2015 kl 20:52

@Martin Gustavsson

Du propagerar för balans i allt och ändå skriver du ett sådant obalanserat inlägg, där chemtrails både är en möjlighet som en omöjlighet. Hur ska du ha det egentligen?

Sture B
Sture B
Gäst
21 december 2015 kl 20:44

För det första vill jag poängtera att detta är en av de mer läsvärda trådarna jag läst här på NewsVoice.

Sen om KINGDOM, SWEDEN OF drivs i någon sorts bolagsform och då är alla våra myndigheter endast filialer underställda detta utlandsägda bolag. Plus att vi själva är reducerade till juridiskt bolagiserade papperskonstruktioner via våra födelseattester d.v.s. att vi inte betraktas som människor, utan mer är något av panter för “vår” statsskuld.

Våra politiker och tillsatta myndighetspersoner arbetar inte för oss, utan de förvaltar oss bara för våra verkliga ägare och det är hos dessa ägare deras lojalitet ligger.

Ur Regeringsformen kan man utläsa följande: “All offentlig makt i Sverige utgår från folket och riksdagen är folkets främsta företrädare. Det står i regeringsformen – den grundlag som utgör grunden för vår demokrati.”

Våra ägare har onekligen ett anlag för en smått bisarr ironisk humor.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
21 december 2015 kl 18:02

Maskiningenjören svarar:

Hur skiljer man på contrails och besprutning? Det är inte enkelt. Båda existerar bevisligen. Ett exempel är Agent Orange under Vietnamkriget eller besprutningen med LSD i Frankrike. Båda militära.

Contrails uppstår vid olika typer av luftfuktighet, temperatur och höjd.
Hur länge de varar eller utbreder sig beror på luftfuktighet, temperatur och höjd.
Det är därför contrails kan ligga kvar i flera timmar och växa.

Hur går detta till?
Vita moln kyler luften vilket lätt kan leda till mer moln. Mellan sådana moln tenderar luften att stömma uppåt och under dessa vita kylande moln tenderar luften att strömma nedåt.

Jag antar att det flyger fler flygplan i våra luftrum nu än tidigare och att vi därför uppfattar det som märkvärdigt. Det kan även vara selektiv varseblivning. Det är heller inte uteslutet att det pågår besprutning i syfte att ex. påverka vädret. Det kan vara svårt att bevisa vetenskapligt om man inte vet exakt vad man letar efter eller inte vill presentera vad man finner.

Jag tror inte det är någon signifikant skillnad på just flygbränslet för vanliga jetflygplan nu eller förr.

Att lägga upp bilder på flygplan som har contrails eller moln bildade av contrails är ett bra sätt att bli betraktad som en fullkomligt vettlös konspirationsteoretiker även om det bevisligen funnits helt vettlösa konspirationer som avslöjats. Balans i allt alltså!

LegeNet
Gäst
20 december 2015 kl 19:40

LJJ, tycker du själv att din attityd är inbjudande för potentiella visselblåsare?

JR har klart för sig att allt som sker styrs från anonyma tjänstemän utan koppling till själva gärningen.

Några uns civilkurage kan göra att en liten tuva kan stjälpa ett stort lass, som JR skriver.  Varför inte hjälpa detta uns på traven?  Men det sagt, det har gjorts alla möjliga anmälningar i ämnet, och alla tillsynsmyndigheter hela vägen upp till JK mörkar och blockerar.  Adam NätvÄrkselev har en utmärkt poäng i att skadestånd i enlighet med EG-rätten för dessa säkerhetsbrister i handläggning kan krävas vid säte för REGERINGEN som rättsubjekt, dvs vid Stockholms tingsrätt.  Ja, Adam NätvÄrkselev skrev inte ut hela receptet, för han ville väl att det skulle vara jag som skrev ut det.

Sådan hantering skulle dock riskera utsätta Stockholms tingsrätt för de sammansvurnas särskilda ‘omsorger’ så det bästa vore om de som vet med sig att de med små medel kan välta ett stort lass nu använder sig av detta.

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
20 december 2015 kl 17:04
berg
berg
Gäst
18 december 2015 kl 21:15

Myndigheter är förädare mot svenska folket

cecar
cecar
Gäst
18 december 2015 kl 20:52

Chemtrails och HAARP är vad det är sk försvarsmakten ska naturligtvis koll på detta,men vi har även förfall inom det området,

LJJ
LJJ
Gäst
10 december 2015 kl 01:11

En; Allmänt kallad: LegeNet

“Till alla er som är bundna av olika tystnadslöften, som om ni läckte skulle riskera fängelse eller värre för er själva och era nära, vill jag säga att jag verkligen förstår den skitsvåra sits ni befinner er i.”
En ovanligt naiv kommentar. Chemtrails gör oss sjuka, och förstör miljön. Finns ingen som helst anledning att dalta med dem som har insiderkunskap om chemtrails men vägrar berätta vad de vet. Istället ska de hängas ut och betraktas för vad de är: Ynkryggar som förtjänar noll medkänsla och noll respekt.

arbetslaget
arbetslaget
Gäst
9 december 2015 kl 17:23

: CHEMTRAILS,som ofta besprutas över Sverige av usa.
1. Aluminum barium
2. Aluminum Oxide
3. Bacilli and Molds
4. Pseudomonas Aeruginosa
5. Pseudomonas Florescens
6. Bacilli Amyloliquefaciens
7. Streptomyces
8. Enterobacteriaceae
9. Serratia Marcscens
10. Human white Blood Cells-A restrictor enzyme used in research labs to snip and combine DNA
11. Enterobacter Cloacal
12. Other Bacilli and other toxic molds capable of producing heart disease and meningitis as well as acute upper
respiratory and gastrointestinal distress.
13. Carcinogen Zinc Cadmium Sulfide.

JR
JR
Gäst
13 september 2015 kl 08:43

Det gäller att få dem i positioner där dom direkt kan påverka att förstå att allt som sker styrs från anonyma tjänstemän utan koppling till själva gärningen. Man får då med ett penndrag en helt oskyldig kategori människor att utföra saker som kommer att bli deras egen undergång. Några uns civilkurage kan göra att en liten tuva kan stjälpa ett stort lass.

JR
JR
Gäst
12 september 2015 kl 22:14

Ska bli intressant att se om nya ÖB tänker själv och har stake att gå emot sosseregeringen som befinner sej under utländskt styre. De har redan nu börjat städa som om det vore dags för ett nytt blad i historieböckerna. Alliansen med Bildt drog fram natos fascistagenda så här långt med hjälp av bonnierpressen. Vad flygvapnet skulle behöva träna på är att ta prover efter chemtrails och tvinga ner plan som håller på med illegala kommersiella utsläpp av gifter över svenskt luftrum.
http://www.blt.se/din-asikt/hav-och-sag-upp-avtalen-med-nato/
http://www.dn.se/nyheter/sverige/flygvapenchefen-micael-byden-blir-ny-overbefalhavare/

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
Reply to  JR
13 september 2015 kl 01:00

JR
Det behövs fler med din vrede JR. Den utbredda likgiltigheten eller flykten från oroande info leder till att vi blir förslavade.

En; Allmänt kallad: LegeNet
Gäst
27 juli 2015 kl 22:46

Adam NätvÄrkselev, det är mig veterligen ej offentliggjort vad SWEDEN KINGDOM OF är för sorts entitet. Det som däremot är offentliggjort är hur denna entitet räknar, redovisar och deklarerar för alla fysiska och mänskliga tillgångar inom de gränser som på dagens kartor kallas “Sveriges gränser”. Detta sker i årliga deklarationer, som även deklarerar den förda politiken inom dessa gränser, till U.S. Securities and Exchange Commission. Du ser en redogörelse över detta i min text “Lösningen för frihet från slaveri“, från 2014-12-08. Jag spekulerar där även om möjligen SWEDEN KINGDOM OF skulle kunna vara någon slags stiftelse, för förvaltning av alla tillgångar inom nämnda gränser, dit tydligen även människorna hör. Dvs så länge människorna inte visar att de är vuxna att styra sig själva.

Hursomhelst deklarerar denna entitet SWEDEN KINGDOM OF genom ombud på Riksgäldskontoret, senast genom Thomas Olofsson och Charlotte Rydin, på Deklarationsblankett 18-K. Men din fråga är helt berättigad, för denna entitet SWEDEN KINGDOM OF tycks definitivt vara skild från envar offentlig eller privat svensk organisation, med unik identitet och säte registrerat lokalt i EN medlemsstat på den inre solidariska fria marknaden för person, vara, tjänst och kapital i EES och Europeiska unionen. Därför, tack för din fråga.

Adam NätvÄrkselev
Adam NätvÄrkselev
Gäst
27 juli 2015 kl 21:48

LegeNet, har Du i nutid och rum kvalitetssäkrat, att namnet/ordet/bereppet ”SWEDEN KINGDOM OF” är EN offentlig eller privat svensk organisation, med unik identitet och säte registrerat lokalt i EN medlemsstat på den inre solidariska fria marknaden för person, vara, tjänst och kapital i EES och Europeiska unionen?

Om namnet ”SWEDEN KINGDOM OF” inte äger rättskapacitet (enskild ägd rättsförmåga), att i EN svensk domstol i nutid, nära framtid och rum SKYDDA enskild person, husdjur och egendom, samt enskild ägd hälsa, miljö, säkerhet och ekonomiska intressen, i harmoni med den kvalitet och säkerhet i nutid och rum, som EU-domstolen tolkat i EU-rättens företräde och offentligt redovisat i rättspraxis, är namnet ”SWEDEN KINGDOM OF”, enligt varje enskild människa med rätt utvecklad och enskild ägd kunskap att i nutid och enskilt ägda mentala rum förstå när, var och varför EN ”nullitet” i nutid, nära framtid och rum saknar nytta, ansvar och risk.

Om JK som svenskt rättssubjekt och tillsynsmyndighet av EU-rättens företräde, rättssäkert i nutid och rum har producerat säkerhetsbrist som är fördragsbrott, är det upp till varje enskild medborgare med rätt utvecklad och enskilt ägd kunskap att kostnadsfritt klaga till EU-kommissionen och förvänta att EU-kommissionen vill, kan eller vågar överföra klagan om fördragsbrott till EU-domstolen för beslut om böter och skadestånd, för EN medlemsstat lokalt på den inre solidariska fria marknaden för person, vara, tjänst och kapital i EES och Europeiska unionen.

PS. Det är slöseri med humana resurser att klaga på ”tanten” till EN domstol med säte Strasbourg, om det i den sanna vÄrkligheten är EU-kommissionen som är EU-domstolens målvakt för att i nutid och rum kvalitetssäkra säkerhetsbrist som kan vara fördragsbrott, lokalt i EN medlemsstat på den inre solidariska fria marknaden för person, vara, tjänst och kapital i EES och Europeiska unionen. DS.

En; Allmänt kallad: LegeNet
Gäst
27 juli 2015 kl 17:55

Adam NätvÄrkselev, ja, i relation till de åtaganden SWEDEN KINGDOM OF ingått är ”förvaltningslagens 27 §” förstås en nullitet. EG-rätten ger ju rätt till skadestånd även för beslut av de högsta statsorganen, såsom regering, Högsta domstol etc. Anna Skarhed (nuvarande JK) om någon vet detta. Så hon bryter mot vad hon själv vet är tvingande lag. (SOU 1997:194, Det allmännas skadeståndsansvar vid överträdelse av EG regler / Medlemsstaternas skadeståndsansvar vid överträdelse av EG-rätten.)

Det blir väl i så fall att köra över tanten i European Court of Justice (ECJ) i Luxemburg. Jobbigt bara att alltid vara tvungen att gå hela vägen dit, eftersom det på hemmaplan obstrueras hela systemet igenom.

Adam NätvÄrkselev
Adam NätvÄrkselev
Gäst
27 juli 2015 kl 14:55

LegeNet, Jag har sedan 1989 dagligen lärt, tränat och kvalitetssäkrat enskild ägd kunskap att i nutid och mina mentala rum förstå när, var och varför, den svenska ”förvaltningslagens 27 §” är EN ”nullitet”, om Marknaden mentalt och fysiskt vill, kan och vågar FÖRSTÅ när, var och VARFÖR.

En; Allmänt kallad: LegeNet
Gäst
24 juli 2015 kl 18:11

Ang. det jag nämnde ovan 15 juli 2015, 00:20.

Nu har jag, tack vare Dagens Juridik, fått klarhet i att pga förvaltningslagens 27 § kan JK lämna alla fel obeaktade, om rättelse skulle innebära skadeståndsskyldighet för staten. (Professor Erik J Olsson, lektor Jens Stilhoff Sörensen och docent Magnus Zetterholm, Academic Rights Watch, “Farligt om JK uppfattas som maktens politiska instrument i juridiska fårakläder“, 2015-07-23 09:09.)

Smidigt. Staten har verkligen täckt in alla vinklar. De kan alltid gå fria. De har lagstiftat bort allt eget ansvar. Men de glömde därvid att de därmed lagstiftat bort grunden för sin egen legitimitet. Ett system som bygger legitimitet på makt, istället för makt på legitimitet, det har ingen annan legitimitet än det antal “batonger” det kan värva. Dvs samma legitimitet som Hells Angels indrivarverksamhet.

anders
anders
Gäst
22 juli 2015 kl 13:04

Foliehatt och konspirations-teoretiker kan ju, när konspirations-teorin visar sig vara mer konspiration än teori, titulera sig verklighets-detektiv.

Citat från Sherlock Holmes:
“”How often have I said to you that when you have eliminated the impossible, whatever remains, however improbable, must be the truth?”

eller på svenska:

“Hur ofta har jag sagt till dig att när du eliminerat det omöjliga, det som då återstår hur osannolikt det än verkar, måste vara det som är sant?”

En; Allmänt kallad: LegeNet
Gäst
22 juli 2015 kl 12:49

Mönster, var det. Det finns ett antal ämnen som av statliga myndigheter hanteras med irrationellt tryck, på gränsen till hysteri. Några exempel:

— Förnekande av aerosolbesprutningar
— Influensaepedemier och legala förberedelser för tvångsvaccinationer
— Förnekande av Morgellons (vanligast i USA)
— Införande av GMO mot befolkningarnas vilja
— Att många statliga myndigheter vägrar ta bort glyfosat från marknaderna, det är världens vanligaste ogräsmedel, som har visats blockera kroppens förmåga att avgifta sig själv och orsakar födelsedefekter och spontana aborter
— Nakenscanners vid flygplatser
— Förnekande av skador från mikrovågssändare, som i mobiltelefoner och smart meters

Kompartementaliserad kontroll förhindrar oss att se vad som pågår. Kompartementaliseringen är problemet, den måste bort.

Det handlar inte om att leta ‘bovar’ i de existerande kontrollstrukturerna, för de som arbetat och arbetar i dessa har överlag säkert försökt sitt bästa utifrån den förståelse de har, men problemet med kompartementalisering är att deras förståelse endast kan bli fragmentarisk, enögd. Denna kompartementalisering utgör nu den största säkerhetsrisken alla kategorier.

Jag upprepar, denna kompartementalisering utgör nu den största säkerhetsrisken alla kategorier. Med säkerhetsrisk avser jag säkerhetsrisk för människorna. Det är i första hand människorna som ska skyddas. Det är en stats hela existensberättigande. En stat har endast legitimitet i förhållande till hur den tjänar människorna. När en stat blir en säkerhetsrisk, då måste den bort. Vill du som läser detta att någon stat ska finnas kvar, då har du här motiven för att lösa de verkliga säkerhetsriskerna. En stat som skyddar det mänskliga, har genom detta en avsevärd legitimitet. Tips: Det handlar om värden, inte bara kvantitet.

En; Allmänt kallad: LegeNet
Gäst
21 juli 2015 kl 19:08

Ang. det här att myndigheter inte vill kommentera, det är samma visa i USA. Det kan finnas hemliga avtal som förbjuder statliga och andra aktörer att ge ut viss information. Vad man kan göra då är det som föranledde CIA att mynta begreppet konspirationsteoretiker, man kan alltså börja studera mönster.

Till alla er som är bundna av olika tystnadslöften, som om ni läckte skulle riskera fängelse eller värre för er själva och era nära, vill jag säga att jag verkligen förstår den skitsvåra sits ni befinner er i. Kreti och pleti har också ett stort enskilt ansvar att studera på djupet, för att bereda marken, så heroiska informationsinsatser från er sida verkligen kan göra skillnad. Ja, detta blev alltså även ett budskap till kreti och pleti.

Vad som händer när verksamhet kompartementaliseras är att “handen” vet inte vad det verkliga syftet är, med vad den gör. Detta gäller på alla nivåer. En hel stat kan på detta sätt vara “en hand”, som fått sig till livs “en nyttig lögn”, men inte egentligen vet det verkliga syftet. Jag avser här med “En hel stat” de som har tillgång till “den mest hemligstämplade informationen” (för den staten). Det har inte jag, men jag kan tänka.

Genom hierarkisk och kompartementaliserad kontroll över syften, med flera lager, som lager på löken, av “nyttiga lögner” (eller halvlögner), kan hela stater i god tro delta i ytterst livsfientlig verksamhet. Kanske för de djupare invigda, i tro att det är ett nödvändigt ont, men för ett gott syfte. Se upp med kompartementaliserad kontroll över syften!

Det enda motmedlet är att lösa folk från dessa olika tystnadslöften, och från juridiska eller andra (såsom akademiska) spärrar mot att gå utanför sitt eget fack. Kreti och pleti måste för mänsklighetens bästa ha full rätt att bedriva öppen underrättelseverksamhet, i syfte att få ihop helheten. Detta för att rädda oss alla från fragmentiseringens galenskap, som gör såväl enskilda som hela stater funktionellt schizofrena, eller galna. Den f.d. kanadensiske försvarsministern Paul T. Hellyer talade i våras om att lösa alla, som till regeringen svurit tystnadslöfte, från dessa löften. Det får inte betraktas som ett brott att avslöja ens de obetydligaste delmomenten i brott mot mänskligheten. Och vad som visar sig vara sådana brott kan inte visas innan pusselbitarna samlats ihop, så om vi ska kunna komma till klarhet får inget pusselsamlande förhindras.

En; Allmänt kallad: LegeNet
Gäst
20 juli 2015 kl 20:09

Tack, Adam NätvÄrkselev.

Ang. din fråga “Varför skrev Du ”Den som ser samband ”är ju foliehatt””?“:
— Notera fnuttarna. Jag skrev som jag skrev, för de som ser samband brukade i nära dåtid, och såvitt jag kan se, i nutid alltjämt ganska ofta, förlöjligas.

Jag fick förresten tipset att istället för foliehatt kan man vid högtidliga tillfällen bära en självpromoverande hedersdoktorshatt av möbiusmodell. Notera “själv-“. De rationella brukar få tuppjuck när man självrefererar, ser det som bevis för att man inte kan knyta an till annan kunskap. Men självreferens innebär förmåga till självorganisering, vilket är såväl negentropi; motsatsen till dödsdansen fragmentisering, som vad liv är, alltså självorganisering. Sedan behöver förstås organismer kommunikationskompetenser också, och då kan det ju vara bra med att knyta an till annan kunskap. Fast jag undrar om en sådan där självpromoverande möbiushedersdoktorshatt är självrefererande, självorganiserande, negentropisk och livsbejakande, ja, rentav leder till [evigt (möbius)] liv? Helt klart är att en del av de djupaste tänkarna är helt självrefererande.

Adam NätvÄrkselev
Adam NätvÄrkselev
Gäst
20 juli 2015 kl 09:27

LegeNet, tack för förståelse och information om att ”Den som ser samband “är ju foliehatt””, samt Din i nutid och rum producerade intressanta produkt ”Det var en gång en foliehatt”.

Varför skrev Du ”Den som ser samband “är ju foliehatt””?

”Foliehatt” är enligt min i livet enskilt utvecklade och ägda kunskap, varje enskild myndig medborgare, som i partipolitiskt riggat val, i nutid, nära framtid och rum blir lurad/blåst på enskilt ägda mänskliga rättigheter och möjlighet till skattefritt skadestånd av Regeringen som rättssubjekt, om svensk lagstiftare, domstol eller exekutiv privat eller offentlig organisation, som rättssubjekt producerat säkerhetsbrist i kvalitetssäkrad handläggning eller beslut, adresserat i brev/e-brev till EN myndig enskild medborgare och som EU-domstolen fastställt eller kommer att fastställa som ett fördragsbrott, lokalt i EN medlemsstat på den inre solidariska fria marknaden för enskild person, vara, tjänst och kapital i EES och Europeiska unionen.

En; Allmänt kallad: LegeNet
Gäst
19 juli 2015 kl 11:39

Adam NätvÄrkselev, det finns väldigt starka orsaker till att, som du skriver, Marknaden, inte vill, kan eller vågar. Det är avsiktligt skapat, se min text från i natt, som börjar med “en foliehatt” som hette Plato, som skrev en bok. Här är texten: “Det var en gång en foliehatt“. (Om Torbjörn vill lägga ut den texten på NewsVoice, så är det OK. Den ska i så fall undertecknas LegeNet Holistisk detektivbyrå.)

Adam NätvÄrkselev
Adam NätvÄrkselev
Gäst
17 juli 2015 kl 11:21

Bo Sonnsjö skrev: 14 Jul, 2015 at 22:24 och frågade: ”Är det inte dags att införa folkomröstningar; avskaffa verksamheter som landsting och SKL, samt återinföra tjänstemannaansvaret?”

Mitt svar blir: NEJ och VARFÖR förklarar mitt mentala Jag med:

Marknaden vill, kan och vågar i nutid och enskilt utvecklade och ägda mentala rum i sin enskilt ägda 4-rummaren, INTE förstå när, var och varför, det svenska partipolitiska skolsystemet lär, tränar och betygsätter enskild ägd kunskap att i tal eller skrift använda ord eller begrepp utan nytta, ansvar och risk, för säkerhetsbrist i producerat resultat i nutid, nära framtid och rum, lokalt i EN medlemsstat på den inre solidariska fria marknaden för vård, skola och omsorg i EES och Europeiska unionen.

Landsting och SKL upphör i nutid, nära framtid och rum, när EN efter EN drabbad enskild myndig medborgare eller rådgivare, med rätt utvecklad och enskild ägd kunskap, att i nutid och mentala rum FÖRSTÅ när, var och varför EN arbetsgivare, som lokalt i EN delstat i USA eller lokalt i EN medlemsstat på den inre solidariska fria marknaden för vård, skola och omsorg i EES och Europeiska unionen, bedriver näringsvÄrksamhet med STRIKT produktansvar och RISK för säkerhetsbrist (felbehandlad) i producerat resultat, i utförd vård, skola eller omsorg, till EN felbehandlad myndig medborgare med rätt utvecklad och ägd kunskap att i nutid och mentala rum förstå när, var och VARFÖR, det allmänna har skadeståndsansvar för säkerhetsbrist som är fördragsbrott, enligt EU-domstolens praxis.

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
Reply to  Adam NätvÄrkselev
17 juli 2015 kl 14:10

Adam
Din meningsbyggnad är lite svårläst – tycker jag. Använd gärna kortare meningar för tydlighet.

En; Allmänt kallad: LegeNet
Gäst
16 juli 2015 kl 15:40

I den här tråden berörs betydligt viktigare frågor än vem som ligger bakom en bild.

En sådan är exemplet med myndigheter som begår tusentals brott mot svensk författningssamling, hellre än att svara. En analys av detta plus hur myndigheter fungerar antyder att det finns hemliga direktiv. När jag har lusläst professor i rättsvetenskap — och expert på det som kallas intelligence — Dennis Töllborg, och då kanske särskilt “Den svenska säkerhetspolisen och dess arbetsmetoder” (1991), framgår att det finns hemligstämplade tillämpningsföreskrifter till myndigheter. I praktiken alltså “hemligstämplade förordningar”, eller om det rentav finns hemligstämplade författningar?

De ‘politiker’, i praktiken företagsrepresentanter som kallar sig ‘valda representanter’ (nog är de valda alltid, av någon… annan…), har alltså gett sig själva, och i ännu högre grad, ‘de hemliga’, rätt att hemlighålla skälen för vad de gör, och ens vad de gör. Helt utan all övervakning, för politikerna vill inte veta, det är övertydligt. ‘Övervakarna’ vill ha ‘plausible deniability’. Men om ‘övervakarna’ övergett det uppdrag de av folket fått fullmakt för, är det då inte dags att återkalla fullmakten på sätt som korresponderar mot dess utgivande? Dennis Töllborg återkommer ofta till, “fullmakt skall återkallas på sätt som korresponderar mot dess utgivande. Rätt svar på tentan skall vara rätt svar i verkligheten.” Så, för att applicera “Rätt svar på tentan“, “i verkligheten“, hur har fullmakten från folket utfärdats?, och hur ska den därför “på sätt som korresponderar mot dess utgivande” återkallas? Och hur ska vi istället stödja varandra, efter att sådan fullmakt återkallats?

Den riktigt brännande frågan är ju, hur ska övervakningen av ‘de hemliga’ implementeras av folket? Det är ju för närvarande i svensk författningssamling förbjudet att göra så. Så fullmakten måste till att börja med återtas.

Red
Red
Gäst
16 juli 2015 kl 12:54

Skribenten NewsVoicers kommentar idag till Per Larsen:

Per Larsen har helt fel.

1. Dessa bilder har aldrig tidigare publicerats på NewsVoice

2. De togs av en källa till NewsVoice som den….juni åkte mellan Göteborg och Krotatien

3. De är publicerade i en tidning i Kroatien efter att resan skedde. Fotot kommer från samma person som tog bilderna som även tipsade en tidning i Kroatien. Som bekant är det vanligt att bilder publiceras i flera tidningar.

4. Vi känner inte till den ryska sajt som påstås ha publicerat bilden men det uppges inte heller av Per Larsen, inte heller datum.

Återstår att se om fotografen vill uppge sitt namn. Frågan har ställts till denne.

Red
Red
Gäst
15 juli 2015 kl 18:53

Per Larsen skrev:

“Den 14 mars använder Newsvoice bilden i samband med ett inlägg om en militärövning, en kroatisk nyhetssajt och någon annan, rysk, använder bilden i andra eller liknande sammanhang med andra datum. Detta får man fram om man googlar bilden, hela det här inlägget är en hoax.”

Kommentar:

Jag kan inte hitta att NewsVoice använt exakt samma bilder tex den 14 mars 2015, 2014, 2013, 2012 eller 2011. NewsVoice lanserades 2011, men har äldre artiklar som återpublicerats tidigare, men inga som har dessa foton. Kontakta mig om du hittar en artikel.

Bildernas exakta källa är tyvärr ändå oklar. Skribenten NewsVoicer skriver i ett mail:

“Det stämmer att bilden även är publicerad i Kroatien men det är också nyligen dvs efter att bilden las ut på Facebook dagen efter att den påstods ha tagits.”

Det är olyckligt om det råder osäkerhet om fotonas exakta härkomst. I nuläget går det inte att bevisa varken det ena eller det andra.

Torbjörn Sassersson, red

En; Allmänt kallad: LegeNet
Gäst
15 juli 2015 kl 13:05

Red, det finns ingen låda. Lösningen är att tillräckligt många ser detta. Jmf. min kommentar 13 Jul, 2015 at 15:51, som även är återpostad längst ned på egen webbsida, där jag inlett den med: “Djävulens kontrakt“.

JR
JR
Gäst
15 juli 2015 kl 10:07

Systemet tystnar för att den inte har någon talan längre. Det som sker i Grekland nu skedde i Sverige 1994 då bolaget KINGDOM, SWEDEN OF började sin belåningskarusell på NYSE, New York Stock Exchange. Det skedde i all tysthet, utan större åthävor, bara med några pennstreck. Myndigheter, organisationer och statliga bolag har belånats och ägarskapet hamnar hos dem som kan ställa upp med kapital för tillfället. Enheter till huvudbolaget Sverige har alla ett organisationsnummer som belåningssubjekt.

Ägandet innebär också makt över respektive enhet med den blandekonomi som betecknat landet under många decennier. De har sedan ofta sålts ut för en spottstyver där de förutvarande kontoristerna plötsligt begåvats med fallskärmar och tjänstebil. En härskarklass har bildats av byråkrater som saknar etik, intelligens och framförhållning som tar order från nya herrar. Infrastruktur som arbetats ihop av folk under generationer såldes ut för att drivas kommersiellt i vinstsyfte.

Bakom dessa demokratiska potemkinkulisser sker fortfarande officiellt en pseudohandel och röstningsprocesser där folk inbillas att de med allmänna val kan påverka hur politiken sköts. Politiker och myndigheter bildar ett slags informationsfilter där de tar emot folkviljan och bordlägger frågan eller frågar ägaren om lov att genomföra projekt.

Ägarna av huvudbolaget Sverige liksom i andra västländer är en kombination av det som kallas MIK, militärindustriella komplexet, internationella knarkhandlare, multinationella bolag i alla former och mediabolag. Ägarna är alltså sådana som mest profiterar på det nuvarande globala politiska banksystemet.

Per Larsen
Per Larsen
Gäst
15 juli 2015 kl 09:47

Den 14 mars använder Newsvoice bilden i samband med ett inlägg om en militärövning, en kroatisk nyhetssajt och någon annan, rysk, använder bilden i andra eller liknande sammanhang med andra datum. Detta får man fram om man googlar bilden, hela det här inlägget är en hoax.