Passagerare: Misstänkt militärflygplan gör massivt utsläpp – Försvarsmakten och FOI vill ej kommentera

79
236041

High Altitude airplane 7 juni 2015 nr 3

Den 7 juni 2015 åkte en svensk flygpassagerare från Landvetters flygplats i Göteborg kl 16.09 mot Rejka i Kroatien. Efter en dryg timma (bilderna är tagna 17.31) observerades ett flygplan som gjorde massiva utsläpp. Passageraren lyckades ta flera bilder som visar hur planet byter kurs och börjar stiga.


Passageraren misstänker att det rör sig om ett militärflygplan eftersom farkosten plötsligt ändrade kurs och gjorde en stigning i riktning mot passagerarens plan, vilket syns på ett par bilder.

Passagerarens kommentar:

”Det var så tydligt eftersom det skilde sig så markant från de andra planen till och med i sitt beteende. Det kändes en kort stund som att det var en stridsplan när det svängde upp mot oss. Det skulle inte förvåna mig om den ställde sig ovanför vårt plan och fortsatt bespruta i samma rutt som vi flög. Det har jag filmat många ggr, när det gömmer sig ovan civila plan”, berättar fotografen.

Varken Försvarsmakten eller FOI kan kommentera bilderna

Det ställdes två frågor.

 1. Vad är detta för flygplan och vad är det för utsläpp?
 2. Är detta militär verksamhet?

Försvarsmaktens svar löd:

”Den här bilden är inget som Försvarsmakten kan kommentera. Du kan ställa frågan till Försvarets forskningsinstitut eller Försvarshögskolan som har experter som kanske kan avgöra vad som syns på bilden.” – Med vänlig hälsning, Försvarsmakten, Högkvarteret, Informationsstaben

FOI, Försvarets forskningsinstituts svar:

”De frågorna har vi tyvärr ingen kunskap om eller möjlighet att svara på. Har du försökt med de olika luftfartsmyndigheterna?” – Maria Hugosson Bygge, Pressansvarig /Press Officer, FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut

News Voice efterlyser besked från experter inom flygindustri och försvarsmakten om vad det är som syns på bilderna och vad det är för verksamhet.

Text: K. Reporter


 • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
 • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
 • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

79 KOMMENTARER

 1. Lyssna på denna kvinna, Leuren Moret (som jag har förslagit som kandidat till att få The Right Livelihood Award, men de arroganta skitstövlarna där gav mig ingen respons, för jag är ju ingen), okänd för minst 95 % av svenskarna. Som talar om bland annat Chemtrails och HAARP och mycket mycket annat. https://www.youtube.com/watch?v=5bWcYoUZeWM
  Alla inom ”vår” Försvarsmakt och alla våra myndigheter och politiker tjänar herrarna i Världsregeringen FN.

 2. Om det gäller de två bilder jag kan se här ovan i artikeln så ser det bara ut som det ofta gör efter en B747. Helt normal k-strimma enligt min mening.
  Lätt att Googla på fler plan av samma typ och med massiv k-strimma.

  Ang att planet svängde och steg. Svårt att säga på rak arm naturligtvis men vi svänger ibland och stiger när vikten så tillåter samt beroende på turbulens och annat väder. Detta i allmänhet då.

 3. Sverige tjänar UN, som I detta fallet e organisationen bakom sprutet av kemikalier över allt och alla. Har själv gjort regnprov. Naturskyddsföreningen trodde det var toavatten! Aluminium orsakar alla demenssjukdomar vi ser en sådan ökning av och 2025 kommer 1/2 Sverige få cancer. White skies are not safe skies. Dom ljuger som vanligt och gör vad eliten säger och e en del av UNs agenda 21 program. Skulle sitta fint med lite riktig demokrati, fast det e nog en önskedröm. Folket har inget att säga om alla hemliga avtalet med usa.

 4. Är bilderna som publicerats på sidan de samma som togs av passageraren och visades för Försvarsmakten och FOI?

 5. Inte så konstigt att vissa tycker detta känns normalt när man även lyckats få folk tycka att bomba oljeländer för ”frihet och demokrati ”är helt normalt det med …..

 6. Well, jag antar att passageraren satt på styrbordssidan av Limited Airways flight LIM261 mellan Landvetter och Rijeka. Då är det nog Emirates EK16 mellan London och Dubai som man ser. Mötet skedde ungefär 15:32:43 UTC över skogen mellan Horni Dubenky och Ridelov i södra Tjekien.

  LIM261 låg på FL390 och EK16 på 370 så Emirates låg ungefär 2000 fot lägre (~660m) vilket stämmer med bilderna.
  EK16 var en Airbus A380 som är fyrmotorig, vilket stämmer med bilderna. Klockan 15:30UTC borde EK16 vara fotad i motljus, vilket verkar stämma med bildena.

  Påbildena ser jag inga tecken på att flygplanet på bilden skulle ha manövrerat.

  Historisk radarspår går att titta på här: http://planefinder.net/flight/LIM261/time/2015-06-07T15:31:00%20UTC

  Closest point of approach, CPA var ungefär 3000 meter, vilket statistiskt är nära, men fortfarande väl inom säkerhetsmarginalerna. Däremot kan det förvränga perspektivet för den som inte är van att att spana efter flygplan från ett annat flygplan.

  (cred till Tomas Melin för texten)

 7. Den som vill kan ju fördjupa sej i bifogad artikel om det nya manhattanprojektet chemtrails. Sedan att man kunnat få mera ekonomi genom utsläpp av kemiska sopor och miljörfarliga ämnen på stora ytor är en annan sida av det hela. Huvuduppgiften för det lite överambitiösa militära målet var dock att få kontroll över jordens väder. Skrivbordsgeneraler ihop med nördar och andra troll bollar med andras pengar och hälsa som vanligt.http://www.activistpost.com/2015/02/chemtrails-exposed-history-of-new.html

 8. Det är dyrt att destruera biologiskt avfall idag, speciellt om det kontaminerats via försök på laboratorier. Då blandar man istället ut det med flygaska i dispersion, blandat med med aktiva komponenter för väder och radarkontroll. Det har sprayats över stora ytor i världen sedan 1998, här ett sammandrag av analyser på innehåll gjorda av Cliff Carnicom på http://www.aircrap.org/. Innehållet i vissa tester kan med fog betraktas som ett utdraget mordförsök.
  1. Aluminum barium
  2. Aluminum Oxide
  3. Bacilli and Molds
  4. Pseudomonas Aeruginosa
  5. Pseudomonas Florescens
  6. Bacilli Amyloliquefaciens
  7. Streptomyces
  8. Enterobacteriaceae
  9. Serratia Marcscens
  10. Human white Blood Cells-A restrictor enzyme used in research labs to snip and combine DNA
  11. Enterobacter Cloacal
  12. Other Bacilli and other toxic molds capable of producing heart disease and meningitis as well as acute upper
  respiratory and gastrointestinal distress.
  13. Carcinogen Zinc Cadmium Sulfide.
  Kan med fog kallas för innovativ affärsverksamhet i dagens kommersialiserade världsbild. Man kanske inte ens överhuvudtaget behöver använda konventionella vapen snart. Samtidigt kan man tömma pensionsfonderna, de kommer ju inte att behövas.

 9. Videon av Harold Saive tog på slutet upp en varning om att de kommer att se till att producera falska versioner av litteratur där skenbart äldre bilder tycks bekräfta den varaktiga formen av k-strimmor. Tummade slitna böcker etc så att det verkar äkta.
  Björn Lindholm skrev en kommentar om att han kollat äldre bilder och sett att den omfattande sprayningen över Sverige bara tycks ha pågått några få år.
  Jag kommer inte ihåg själv när det senast såg normalt ut. Men vi bör nog vara på vår vakt mot förfalskad äldre dokumentation som Harold sade i videon.
  Det lät övertygande det han sade om att moderna high bypass turbo fan jet engines har en mycket stor mängd OFÖRBRÄND luft dvs med låg halt av vattenånga som blandas med den förbrända delen och därför har en stor förmåga att motverka contrailbildning.

 10. Varifrån kommer påståendet om medvetna utsläpp från flygplan dold bakom de normala kondensstrimmorna?
  Med avstamp i ”Kalla kriget” där öst stod mot väst då misstänktes alla som protesterade mot något att vara ”femtekolonnare”, värvad och betalt av fienden. Aktiva i Fredsrörelsen, FNL och Atombombsmotståndarna var alla överlöpare och ett hot mot vårt rika goda demokratiska samhälle.
  Det finns fortfarande en öst-väst problematik, den härjar för fullt på internet där båda sidors propaganda flödar lätt förklädda till nyhetsbyråer.
  Min gissning är att kondensstrimmorna har demoniserats i öst, propagandan sprids därefter i communities i väst som har en stark angelägenhet att anamma dessa undergångstoner om vårt samhälle. Här får hotet bakom kondensstrimmorna tränga sig med elallergiernas farsoter och mobilstrålningens alstrande av spöktumörer i hjärnan.
  I det globala perspektivet förtalas bankväsendet i väst, sjukvården beskylls för att vara i det närmaste kriminell och vår livsstil hotar världen med en klimatkatastrof. Välståndet, hälsan och vår levnadsstandard är alltid föremål för omvärldens intresse, det finns många som gärna vill överta dessa rikedomar.
  Att tro att vi är fjärrstyrda av främmande makt eller av Sveriges egna propaganda är i sig helt verklighetsfrämmande, men det är fullständigt absurd att bortse ifrån det. Regeringstalesmän i USA har ondgjort sig över Rysslands propagandakanaler, Margot Wallström har också beklagat sig över framgångarna hos andra makters mediasatsningar.
  Vi måste ändå ha rätt att protestera, peka på hoten och visa vår motvilja mot fenomen i dagens samhälle och vår kultur. Vi måste ha kvar den rätten utan att den utnyttjas av andra eller den egna statsmakten, hur skall vi behålla den integriteten?

 11. Per Larsen, jag kan i och för sig förstå Margot Wallströms beklagande, med tanke på att andra makters mediasatsningar måhända inte är lika behjälpliga med att täcka upp för hennes egna propagandasläpp som uppenbarligen de inhemska är. Som exempel på de inhemska mediernas ”medborgerliga pålitlighet” härvidlag kan t.ex. nämnas att svensk media ö.h.t. inte har gjort mediaskandal av bakgrunden till Dnr UF2015/25151/UD/RS och UF2015/32775/UD/RS på UD. En del av den här — tack vare svensk medias ”medborgerliga pålitlighet” — ännu svenska icke-skandalen, kan du ta del av via en liten YouTube kanal, kallad ”Erik Johansson”.

  Det är givetvis besvärligt för makthavare, när andra länders medier inte är lika ”medborgerligt pålitliga” som de svenska. Nu är redan Sverige så nedsvärtat i utländska ögon att det inte finns någon mening med att publicera bakgrunden till nyssnämnda diarienummer i andra makters mediasatsningar, de har ju ändå redan fattat hur det står till.

  Själv anser jag med JFK att The very word ”secrecy” is repugnant in a free and open society”, och blotta faktum att det finns hemlig information vars giltighet inte får skärskådas BEVISAR bortom allt tvivel att vi för närvarande INTE lever i ett öppet och fritt samhälle.

 12. Ingen ska tro att det inte finns bevis mot varken regeringar, politiker, militärer, tjänstemän eller privata företag idag gällande olagliga utsläpp eller andra oegentligheter gällande det man kan kalla kemisk krigföring via chemtrails. Den förs ju mot helt ovetande människor för att företag ska kunna maximera vinster. Det som kan bli intressant är hur uppsåtsbegreppet kommer att formuleras vid åtal. http://www.nuremberg-tribunal.org/
  http://www.bariumblues.com/nsa_ct.htm
  http://www.teoti.com/wtf/63748-government-admits-chemtrails-real.html

 13. Per Larsen
  Det är vanliga amerikaner som fått mest erfarenhet av en enormt omfattande partikelsprutning och de märker också tydligt hur enormt mycket lögnaktigare väst är i alla avseenden. Dvs de märker hur det du kallar propaganda från tex Ryssland gång på gång visar sig mycket mer sanningsenligt. Skälet är lätt att förstå. Väst är en ohygglig parasit och har därför mycket mer att dölja. Kålsuparteorin är totalt missvisande eftersom Ryssland tjänar på att sanningen kommer fram. Så även om Ryssland kan tänkas stödja opinionsbildare i väst, så innebär det en tillgång för oss att den röststarka Orwellska lögnpropagandan möter mer motstånd. De som är i underläge vill ha renhårigare utbyte. Den som är i överläge fn, väst, vill trampa på de andra. EU skapades enligt amerikanska insiders efter Usas intressen. Det märks.

 14. Contrails uppstår vid olika typer av luftfuktighet och höjd och varar bara en kort stund
  Vad är det som gör att dessa contrails ligger kvar i flera timmar???
  Hur kommer det sig att vi inte tidigare sett dessa kvarliggande trails utan de har uppkommit de senaste åren? Är det skillnad på flygbränslet nuförtiden eller vad händer?
  Det verkar ju finnas kunnigt folk härinne..så jag ställer frågan/frågorna och hoppas få svar …av någon som vet vad de pratar om…tack på förhand…

 15. Agent Orange, det är min första tanke, en trivial del av krigföringen blev helvetet på jorden för det redan hårt drabbade Vietnam. Ett avlövningsmedel tillverkad av Monsanto Corporation och Dow Chemical för amerikanska staten, så mycket som 150 miljoner liter spreds över Vietnam med resultatet att nästan en miljon barn har dött, skadats eller fått missbildningar. Att alla människor som exponerades för medlet, Vietnameser och amerikaner, dessutom drabbas av en lång rad svåra åkommor gör detta till en av historiens värsta katastrofer där människan har spelat en aktiv roll.
  Det är denna första tanke som kommer när jag hör uttrycket Chemtrails, mina aversioner mot Monsanto, Dow och gifter spridda från luften väller upp till ytan. Jag delar säkert dessa känslor med många andra från min generation, inte så att jag pekar ut någon skyldig för det var mest omständigheternas tyranni som var orsaken till katastrofen. Tanken tydliggör mina underliggande värderingar, dessa påverkar mig att välja bort allt som associeras med Monsanto, Dow och färgen orange.
  Där Agent Orange är en historisk realitet så är Chemtrails en helt annan konstruktion, jag tror att det är propaganda. Det kan vara propaganda mot flyget, USA och västerlandet i allmänhet. Det finns en stark politisk opinion för att vi skall åka tåg men allt fler tar flyget, just nu sitter det mer än en halv miljon människor på tiotusen meter höjd. Flygtrafiken kommer dessutom att öka enormt med tanke på produktionen av nya flygplan, det är en del av globaliseringen där vi bokstavligt talat flyttar bort från våra egna politiker och deras makt. USA är förknippad med Agent Orange katastrofen och därför lätt att misskreditera för allehanda övergrepp mot andras befolkning såväl som den egna.
  Jag håller fast vid tanken att Chemtrails är manipulativ propaganda men det är mitt förslag till tolkning av fenomenet Chemtrails. De första vetenskapsmännen i västvärlden på Joniska kusten, cirka sexhundra år före Kristus, kallades meteorologer det betyder ”män som ser ting i skyn”. Det är inga vetenskapsmän som ser på Chemtrailsen i skyn, personligen kan jag ändå beröras när kondensstrimmorna efter två flygplan bildar ett jätte kors mot en klarblå himmel som välver sig över det vackra sommarlandskapet. Ett betydelselöst järtecken som gör mig glad över just ingenting.

 16. @Per Larsen
  Som framgår av artikelrubriken vägrar FOI att överhuvudtaget kommentera ärendet. Samma gäller den svenska regeringen som fått likadana förfrågningar och sopar allt under mattan som vanligt. Detta har intet att göra med propaganda utan visar på en svag, närapå obefintlig kontroll från det politiska etablissemanget över vad som händer i Sverige. De har inget att säga till om eftersom det pantsatt landets folk och tillgångar på utländska börser. Sedan kan ju folk med trefaldiga skygglappar försöka meditera bort detta bäst de vill. De har själva i ett halvsovande tillstånd satt sej i denna situation.

 17. Är det inte dags att införa folkomröstningar; avskaffa verksamheter som landsting och SKL, samt återinföra tjänstemannaansvaret? – Inte minst när det gäller våra myndigheter och deras Vetenskapliga Råd! Eftersom dessa till viss del tycks få delar av sin avlöning från de stora företagen – oavsett om det rör läkemedel, vaccinationer eller livsmedel!

  Eftersom det är partiledningarna, som ändå bestämmer vad som skall gälla, behövs inte de övriga riksdagsmännen längre – de har ju ändå inte fått ta egna initiativ – utan skall göra vad partiledaren bestämt … Konceptet presenterades i statsvetaren AnneMarie Pålssons bok ”Knapptryckarkompaniet” …

  Mycket talar för att försäkringsindustrin med hjälp av FörsäkringsJuridiska Föreningens styrelsemedlemmar ser till att styra i regeringskansliet så att lagstiftningen blir formulerad för att passa dess önskningar! Hur ser det ut i övriga områden i vårt land? Är det inte även där som de stora företagen styr allt i deras önskade inriktning?

  Press och TV styrs tydligen mer eller mindre av Bonnier och Shibstedt – vilka tycks ha nästan 100% kontroll över vilka teman svenska folket skall få ta del av – på deras order!
  När politikers karriär är över verkar det som om vissa av dem får tacket från storfinansen i efterhand. Fina välbetalda tjänster, som inte ens socialdemokrater kan tacka nej till – oavsett vad de sagt tidigare, medan deras politiska karriär ännu pågick.

  Motiveringarna att de visat sig kapabla att regera, och nu därför behövs för att hjälpa företagen till ännu bättre framgångar framöver …

  Blev försöket till sammanfattningen ovan en nidbild utan anknytning till den verklighet många medborgare idag upplever när cancerpatienter inte får nödvändiga mediciner i vissa landsting; sjukvården inte hinner ta hand om drabbade i tid när administrationen blivit alltför omfattande; Statens Järnvägar inte fungerar när flera bolag samtidigt skall konkurrera på samma spår; polisen inte hinner ta hand om brottsligheten trots att de aldrig varit så många som nu; medicinskt okunniga domare avgör rättsprocesser gällande medicinska problem orsakade av trafikhändelser, samtidigt som försäkringsläkare under sanningsförsäkran manipulerar sambanden mellan skador och besvär; Försäkringskassan omtolkar EUdomstolens domar! – Sverige 2015!!!

 18. Tack JR, för sunt förnuft.

  Givetvis är det ett reellt problem när Anna Skarhed 2014-05-15 i egenskap av Justitiekansler (JK) hellre än behandlar ärendet skriver ”AD ACTA UTAN ÅTGÄRD” i ett ärende där regeringen och dess myndigheter, nu inklusive JK, sedan 2014-02-11 vid över fem tusen tillfällen brutit mot Förvaltningslagen och satt sig över offentlighetsprincipen.

  Eftersom Anna Skarhed 2014-05-15 skrev ”AD ACTA UTAN ÅTGÄRD” i ärende Dnr 2636-14, där det till sist fanns 566 anmälare, innebar detta att de anställda på myndigheten inte ens kunde ge anmälarna en bekräftelse på att deras anmälan nått myndigheten. Först flera månader senare kom vi underfund med vad som hänt.

  Som 376’e anmälare anmälde jag därför 2014-07-28 Justitiekansler Anna Skarheds agerande till Konstitutionsutskottet (KU) i Sveriges riksdag. Jag skrev därvid bl.a. ”Mot bakgrund av hur f d statsråd under våren 2014 vägrade inställa sig till KU-förhör insisterar vi på att KU kallar till offentligt förhör om aeroslobesprutningen innan valet hösten 2014”, men har sedan dess inget hört. När den uppropssida som samordnade KU-anmälningarna stängdes 2015-05-06 pga stridsåtgärder från Stockholms stads kommunfullmäktige, hade 1638 anmälare anmält Justitiekansler Anna Skarheds agerande till KU.

  Det här med u.p.a. politiker som med jämna mellanrum byts ut är helt förödande för övervakningen av de som sitter på systemets nyckelpositioner. Ingen vanlig människa styr dem. Inget ansvar tar de. Utom i så fall inför icke-demokratiska grå eminenser.

  (Man kunde ju tycka att Anna Skarhed genom sitt ”AD ACTA UTAN ÅTGÄRD” tagit enskilt ansvar för skadeståndskraven för myndigheternas brott, så under det antagandet skickade jag även för säkerhets skull mitt eget skadeståndskrav direkt till henne själv istället, men inte ens den fakturan har hon svarat på. Säkert har hon vänner på kronofogden och andra u.p.a. nätverk, så hon räknar antagligen med att inte kunna utmätas. Eller så resonerar hon att ansvaret via riksdagsmän u.p.a. egentligen ligger på alla dem som röstat på någon av dessa u.p.a..)

  Det viktiga här är dock inte skadestånd hit eller dit, utan att detta bevisar att somliga anser sig stå över alla lagar, och vad det innebär för vad de kan tänkas ta sig till gentemot sina medmänniskor — särskilt om de alltså inte ser medmänniskorna som just medmänniskor.

 19. Intressant LegeNet. Detta visar att när allmänheten försöker tränga igenom betongväggen av intetsägande svar sker något. Systemet tystnar. I det läget vad ska allmänheten göra när systemets självförsvarsmekanismer byter taktik? Fortsätta antar jag, urholka.

 20. Den 14 mars använder Newsvoice bilden i samband med ett inlägg om en militärövning, en kroatisk nyhetssajt och någon annan, rysk, använder bilden i andra eller liknande sammanhang med andra datum. Detta får man fram om man googlar bilden, hela det här inlägget är en hoax.

 21. Systemet tystnar för att den inte har någon talan längre. Det som sker i Grekland nu skedde i Sverige 1994 då bolaget KINGDOM, SWEDEN OF började sin belåningskarusell på NYSE, New York Stock Exchange. Det skedde i all tysthet, utan större åthävor, bara med några pennstreck. Myndigheter, organisationer och statliga bolag har belånats och ägarskapet hamnar hos dem som kan ställa upp med kapital för tillfället. Enheter till huvudbolaget Sverige har alla ett organisationsnummer som belåningssubjekt.

  Ägandet innebär också makt över respektive enhet med den blandekonomi som betecknat landet under många decennier. De har sedan ofta sålts ut för en spottstyver där de förutvarande kontoristerna plötsligt begåvats med fallskärmar och tjänstebil. En härskarklass har bildats av byråkrater som saknar etik, intelligens och framförhållning som tar order från nya herrar. Infrastruktur som arbetats ihop av folk under generationer såldes ut för att drivas kommersiellt i vinstsyfte.

  Bakom dessa demokratiska potemkinkulisser sker fortfarande officiellt en pseudohandel och röstningsprocesser där folk inbillas att de med allmänna val kan påverka hur politiken sköts. Politiker och myndigheter bildar ett slags informationsfilter där de tar emot folkviljan och bordlägger frågan eller frågar ägaren om lov att genomföra projekt.

  Ägarna av huvudbolaget Sverige liksom i andra västländer är en kombination av det som kallas MIK, militärindustriella komplexet, internationella knarkhandlare, multinationella bolag i alla former och mediabolag. Ägarna är alltså sådana som mest profiterar på det nuvarande globala politiska banksystemet.

 22. Per Larsen skrev:

  ”Den 14 mars använder Newsvoice bilden i samband med ett inlägg om en militärövning, en kroatisk nyhetssajt och någon annan, rysk, använder bilden i andra eller liknande sammanhang med andra datum. Detta får man fram om man googlar bilden, hela det här inlägget är en hoax.”

  Kommentar:

  Jag kan inte hitta att NewsVoice använt exakt samma bilder tex den 14 mars 2015, 2014, 2013, 2012 eller 2011. NewsVoice lanserades 2011, men har äldre artiklar som återpublicerats tidigare, men inga som har dessa foton. Kontakta mig om du hittar en artikel.

  Bildernas exakta källa är tyvärr ändå oklar. Skribenten NewsVoicer skriver i ett mail:

  ”Det stämmer att bilden även är publicerad i Kroatien men det är också nyligen dvs efter att bilden las ut på Facebook dagen efter att den påstods ha tagits.”

  Det är olyckligt om det råder osäkerhet om fotonas exakta härkomst. I nuläget går det inte att bevisa varken det ena eller det andra.

  Torbjörn Sassersson, red

 23. Skribenten NewsVoicers kommentar idag till Per Larsen:

  Per Larsen har helt fel.

  1. Dessa bilder har aldrig tidigare publicerats på NewsVoice

  2. De togs av en källa till NewsVoice som den….juni åkte mellan Göteborg och Krotatien

  3. De är publicerade i en tidning i Kroatien efter att resan skedde. Fotot kommer från samma person som tog bilderna som även tipsade en tidning i Kroatien. Som bekant är det vanligt att bilder publiceras i flera tidningar.

  4. Vi känner inte till den ryska sajt som påstås ha publicerat bilden men det uppges inte heller av Per Larsen, inte heller datum.

  Återstår att se om fotografen vill uppge sitt namn. Frågan har ställts till denne.

 24. I den här tråden berörs betydligt viktigare frågor än vem som ligger bakom en bild.

  En sådan är exemplet med myndigheter som begår tusentals brott mot svensk författningssamling, hellre än att svara. En analys av detta plus hur myndigheter fungerar antyder att det finns hemliga direktiv. När jag har lusläst professor i rättsvetenskap — och expert på det som kallas intelligence — Dennis Töllborg, och då kanske särskilt ”Den svenska säkerhetspolisen och dess arbetsmetoder” (1991), framgår att det finns hemligstämplade tillämpningsföreskrifter till myndigheter. I praktiken alltså ”hemligstämplade förordningar”, eller om det rentav finns hemligstämplade författningar?

  De ’politiker’, i praktiken företagsrepresentanter som kallar sig ’valda representanter’ (nog är de valda alltid, av någon… annan…), har alltså gett sig själva, och i ännu högre grad, ’de hemliga’, rätt att hemlighålla skälen för vad de gör, och ens vad de gör. Helt utan all övervakning, för politikerna vill inte veta, det är övertydligt. ’Övervakarna’ vill ha ’plausible deniability’. Men om ’övervakarna’ övergett det uppdrag de av folket fått fullmakt för, är det då inte dags att återkalla fullmakten på sätt som korresponderar mot dess utgivande? Dennis Töllborg återkommer ofta till, ”fullmakt skall återkallas på sätt som korresponderar mot dess utgivande. Rätt svar på tentan skall vara rätt svar i verkligheten.” Så, för att applicera ”Rätt svar på tentan”, ”i verkligheten”, hur har fullmakten från folket utfärdats?, och hur ska den därför ”på sätt som korresponderar mot dess utgivande” återkallas? Och hur ska vi istället stödja varandra, efter att sådan fullmakt återkallats?

  Den riktigt brännande frågan är ju, hur ska övervakningen av ’de hemliga’ implementeras av folket? Det är ju för närvarande i svensk författningssamling förbjudet att göra så. Så fullmakten måste till att börja med återtas.

 25. Bo Sonnsjö skrev: 14 Jul, 2015 at 22:24 och frågade: ”Är det inte dags att införa folkomröstningar; avskaffa verksamheter som landsting och SKL, samt återinföra tjänstemannaansvaret?”

  Mitt svar blir: NEJ och VARFÖR förklarar mitt mentala Jag med:

  Marknaden vill, kan och vågar i nutid och enskilt utvecklade och ägda mentala rum i sin enskilt ägda 4-rummaren, INTE förstå när, var och varför, det svenska partipolitiska skolsystemet lär, tränar och betygsätter enskild ägd kunskap att i tal eller skrift använda ord eller begrepp utan nytta, ansvar och risk, för säkerhetsbrist i producerat resultat i nutid, nära framtid och rum, lokalt i EN medlemsstat på den inre solidariska fria marknaden för vård, skola och omsorg i EES och Europeiska unionen.

  Landsting och SKL upphör i nutid, nära framtid och rum, när EN efter EN drabbad enskild myndig medborgare eller rådgivare, med rätt utvecklad och enskild ägd kunskap, att i nutid och mentala rum FÖRSTÅ när, var och varför EN arbetsgivare, som lokalt i EN delstat i USA eller lokalt i EN medlemsstat på den inre solidariska fria marknaden för vård, skola och omsorg i EES och Europeiska unionen, bedriver näringsvÄrksamhet med STRIKT produktansvar och RISK för säkerhetsbrist (felbehandlad) i producerat resultat, i utförd vård, skola eller omsorg, till EN felbehandlad myndig medborgare med rätt utvecklad och ägd kunskap att i nutid och mentala rum förstå när, var och VARFÖR, det allmänna har skadeståndsansvar för säkerhetsbrist som är fördragsbrott, enligt EU-domstolens praxis.

  • Adam
   Din meningsbyggnad är lite svårläst – tycker jag. Använd gärna kortare meningar för tydlighet.

 26. Adam NätvÄrkselev, det finns väldigt starka orsaker till att, som du skriver, Marknaden, inte vill, kan eller vågar. Det är avsiktligt skapat, se min text från i natt, som börjar med ”en foliehatt” som hette Plato, som skrev en bok. Här är texten: ”Det var en gång en foliehatt”. (Om Torbjörn vill lägga ut den texten på NewsVoice, så är det OK. Den ska i så fall undertecknas LegeNet Holistisk detektivbyrå.)

 27. LegeNet, tack för förståelse och information om att ”Den som ser samband ”är ju foliehatt””, samt Din i nutid och rum producerade intressanta produkt ”Det var en gång en foliehatt”.

  Varför skrev Du ”Den som ser samband ”är ju foliehatt””?

  ”Foliehatt” är enligt min i livet enskilt utvecklade och ägda kunskap, varje enskild myndig medborgare, som i partipolitiskt riggat val, i nutid, nära framtid och rum blir lurad/blåst på enskilt ägda mänskliga rättigheter och möjlighet till skattefritt skadestånd av Regeringen som rättssubjekt, om svensk lagstiftare, domstol eller exekutiv privat eller offentlig organisation, som rättssubjekt producerat säkerhetsbrist i kvalitetssäkrad handläggning eller beslut, adresserat i brev/e-brev till EN myndig enskild medborgare och som EU-domstolen fastställt eller kommer att fastställa som ett fördragsbrott, lokalt i EN medlemsstat på den inre solidariska fria marknaden för enskild person, vara, tjänst och kapital i EES och Europeiska unionen.

 28. Tack, Adam NätvÄrkselev.

  Ang. din fråga ”Varför skrev Du ”Den som ser samband ”är ju foliehatt””?”:
  — Notera fnuttarna. Jag skrev som jag skrev, för de som ser samband brukade i nära dåtid, och såvitt jag kan se, i nutid alltjämt ganska ofta, förlöjligas.

  Jag fick förresten tipset att istället för foliehatt kan man vid högtidliga tillfällen bära en självpromoverande hedersdoktorshatt av möbiusmodell. Notera ”själv-”. De rationella brukar få tuppjuck när man självrefererar, ser det som bevis för att man inte kan knyta an till annan kunskap. Men självreferens innebär förmåga till självorganisering, vilket är såväl negentropi; motsatsen till dödsdansen fragmentisering, som vad liv är, alltså självorganisering. Sedan behöver förstås organismer kommunikationskompetenser också, och då kan det ju vara bra med att knyta an till annan kunskap. Fast jag undrar om en sådan där självpromoverande möbiushedersdoktorshatt är självrefererande, självorganiserande, negentropisk och livsbejakande, ja, rentav leder till [evigt (möbius)] liv? Helt klart är att en del av de djupaste tänkarna är helt självrefererande.

 29. Ang. det här att myndigheter inte vill kommentera, det är samma visa i USA. Det kan finnas hemliga avtal som förbjuder statliga och andra aktörer att ge ut viss information. Vad man kan göra då är det som föranledde CIA att mynta begreppet konspirationsteoretiker, man kan alltså börja studera mönster.

  Till alla er som är bundna av olika tystnadslöften, som om ni läckte skulle riskera fängelse eller värre för er själva och era nära, vill jag säga att jag verkligen förstår den skitsvåra sits ni befinner er i. Kreti och pleti har också ett stort enskilt ansvar att studera på djupet, för att bereda marken, så heroiska informationsinsatser från er sida verkligen kan göra skillnad. Ja, detta blev alltså även ett budskap till kreti och pleti.

  Vad som händer när verksamhet kompartementaliseras är att ”handen” vet inte vad det verkliga syftet är, med vad den gör. Detta gäller på alla nivåer. En hel stat kan på detta sätt vara ”en hand”, som fått sig till livs ”en nyttig lögn”, men inte egentligen vet det verkliga syftet. Jag avser här med ”En hel stat” de som har tillgång till ”den mest hemligstämplade informationen” (för den staten). Det har inte jag, men jag kan tänka.

  Genom hierarkisk och kompartementaliserad kontroll över syften, med flera lager, som lager på löken, av ”nyttiga lögner” (eller halvlögner), kan hela stater i god tro delta i ytterst livsfientlig verksamhet. Kanske för de djupare invigda, i tro att det är ett nödvändigt ont, men för ett gott syfte. Se upp med kompartementaliserad kontroll över syften!

  Det enda motmedlet är att lösa folk från dessa olika tystnadslöften, och från juridiska eller andra (såsom akademiska) spärrar mot att gå utanför sitt eget fack. Kreti och pleti måste för mänsklighetens bästa ha full rätt att bedriva öppen underrättelseverksamhet, i syfte att få ihop helheten. Detta för att rädda oss alla från fragmentiseringens galenskap, som gör såväl enskilda som hela stater funktionellt schizofrena, eller galna. Den f.d. kanadensiske försvarsministern Paul T. Hellyer talade i våras om att lösa alla, som till regeringen svurit tystnadslöfte, från dessa löften. Det får inte betraktas som ett brott att avslöja ens de obetydligaste delmomenten i brott mot mänskligheten. Och vad som visar sig vara sådana brott kan inte visas innan pusselbitarna samlats ihop, så om vi ska kunna komma till klarhet får inget pusselsamlande förhindras.

 30. Mönster, var det. Det finns ett antal ämnen som av statliga myndigheter hanteras med irrationellt tryck, på gränsen till hysteri. Några exempel:

  — Förnekande av aerosolbesprutningar
  — Influensaepedemier och legala förberedelser för tvångsvaccinationer
  — Förnekande av Morgellons (vanligast i USA)
  — Införande av GMO mot befolkningarnas vilja
  — Att många statliga myndigheter vägrar ta bort glyfosat från marknaderna, det är världens vanligaste ogräsmedel, som har visats blockera kroppens förmåga att avgifta sig själv och orsakar födelsedefekter och spontana aborter
  — Nakenscanners vid flygplatser
  — Förnekande av skador från mikrovågssändare, som i mobiltelefoner och smart meters

  Kompartementaliserad kontroll förhindrar oss att se vad som pågår. Kompartementaliseringen är problemet, den måste bort.

  Det handlar inte om att leta ’bovar’ i de existerande kontrollstrukturerna, för de som arbetat och arbetar i dessa har överlag säkert försökt sitt bästa utifrån den förståelse de har, men problemet med kompartementalisering är att deras förståelse endast kan bli fragmentarisk, enögd. Denna kompartementalisering utgör nu den största säkerhetsrisken alla kategorier.

  Jag upprepar, denna kompartementalisering utgör nu den största säkerhetsrisken alla kategorier. Med säkerhetsrisk avser jag säkerhetsrisk för människorna. Det är i första hand människorna som ska skyddas. Det är en stats hela existensberättigande. En stat har endast legitimitet i förhållande till hur den tjänar människorna. När en stat blir en säkerhetsrisk, då måste den bort. Vill du som läser detta att någon stat ska finnas kvar, då har du här motiven för att lösa de verkliga säkerhetsriskerna. En stat som skyddar det mänskliga, har genom detta en avsevärd legitimitet. Tips: Det handlar om värden, inte bara kvantitet.

 31. Foliehatt och konspirations-teoretiker kan ju, när konspirations-teorin visar sig vara mer konspiration än teori, titulera sig verklighets-detektiv.

  Citat från Sherlock Holmes:
  ””How often have I said to you that when you have eliminated the impossible, whatever remains, however improbable, must be the truth?”

  eller på svenska:

  ”Hur ofta har jag sagt till dig att när du eliminerat det omöjliga, det som då återstår hur osannolikt det än verkar, måste vara det som är sant?”

 32. Ang. det jag nämnde ovan 15 juli 2015, 00:20.

  Nu har jag, tack vare Dagens Juridik, fått klarhet i att pga förvaltningslagens 27 § kan JK lämna alla fel obeaktade, om rättelse skulle innebära skadeståndsskyldighet för staten. (Professor Erik J Olsson, lektor Jens Stilhoff Sörensen och docent Magnus Zetterholm, Academic Rights Watch, ”Farligt om JK uppfattas som maktens politiska instrument i juridiska fårakläder”, 2015-07-23 09:09.)

  Smidigt. Staten har verkligen täckt in alla vinklar. De kan alltid gå fria. De har lagstiftat bort allt eget ansvar. Men de glömde därvid att de därmed lagstiftat bort grunden för sin egen legitimitet. Ett system som bygger legitimitet på makt, istället för makt på legitimitet, det har ingen annan legitimitet än det antal ”batonger” det kan värva. Dvs samma legitimitet som Hells Angels indrivarverksamhet.

 33. LegeNet, Jag har sedan 1989 dagligen lärt, tränat och kvalitetssäkrat enskild ägd kunskap att i nutid och mina mentala rum förstå när, var och varför, den svenska ”förvaltningslagens 27 §” är EN ”nullitet”, om Marknaden mentalt och fysiskt vill, kan och vågar FÖRSTÅ när, var och VARFÖR.

 34. Adam NätvÄrkselev, ja, i relation till de åtaganden SWEDEN KINGDOM OF ingått är ”förvaltningslagens 27 §” förstås en nullitet. EG-rätten ger ju rätt till skadestånd även för beslut av de högsta statsorganen, såsom regering, Högsta domstol etc. Anna Skarhed (nuvarande JK) om någon vet detta. Så hon bryter mot vad hon själv vet är tvingande lag. (SOU 1997:194, Det allmännas skadeståndsansvar vid överträdelse av EG regler / Medlemsstaternas skadeståndsansvar vid överträdelse av EG-rätten.)

  Det blir väl i så fall att köra över tanten i European Court of Justice (ECJ) i Luxemburg. Jobbigt bara att alltid vara tvungen att gå hela vägen dit, eftersom det på hemmaplan obstrueras hela systemet igenom.

 35. LegeNet, har Du i nutid och rum kvalitetssäkrat, att namnet/ordet/bereppet ”SWEDEN KINGDOM OF” är EN offentlig eller privat svensk organisation, med unik identitet och säte registrerat lokalt i EN medlemsstat på den inre solidariska fria marknaden för person, vara, tjänst och kapital i EES och Europeiska unionen?

  Om namnet ”SWEDEN KINGDOM OF” inte äger rättskapacitet (enskild ägd rättsförmåga), att i EN svensk domstol i nutid, nära framtid och rum SKYDDA enskild person, husdjur och egendom, samt enskild ägd hälsa, miljö, säkerhet och ekonomiska intressen, i harmoni med den kvalitet och säkerhet i nutid och rum, som EU-domstolen tolkat i EU-rättens företräde och offentligt redovisat i rättspraxis, är namnet ”SWEDEN KINGDOM OF”, enligt varje enskild människa med rätt utvecklad och enskild ägd kunskap att i nutid och enskilt ägda mentala rum förstå när, var och varför EN ”nullitet” i nutid, nära framtid och rum saknar nytta, ansvar och risk.

  Om JK som svenskt rättssubjekt och tillsynsmyndighet av EU-rättens företräde, rättssäkert i nutid och rum har producerat säkerhetsbrist som är fördragsbrott, är det upp till varje enskild medborgare med rätt utvecklad och enskilt ägd kunskap att kostnadsfritt klaga till EU-kommissionen och förvänta att EU-kommissionen vill, kan eller vågar överföra klagan om fördragsbrott till EU-domstolen för beslut om böter och skadestånd, för EN medlemsstat lokalt på den inre solidariska fria marknaden för person, vara, tjänst och kapital i EES och Europeiska unionen.

  PS. Det är slöseri med humana resurser att klaga på ”tanten” till EN domstol med säte Strasbourg, om det i den sanna vÄrkligheten är EU-kommissionen som är EU-domstolens målvakt för att i nutid och rum kvalitetssäkra säkerhetsbrist som kan vara fördragsbrott, lokalt i EN medlemsstat på den inre solidariska fria marknaden för person, vara, tjänst och kapital i EES och Europeiska unionen. DS.

 36. Adam NätvÄrkselev, det är mig veterligen ej offentliggjort vad SWEDEN KINGDOM OF är för sorts entitet. Det som däremot är offentliggjort är hur denna entitet räknar, redovisar och deklarerar för alla fysiska och mänskliga tillgångar inom de gränser som på dagens kartor kallas ”Sveriges gränser”. Detta sker i årliga deklarationer, som även deklarerar den förda politiken inom dessa gränser, till U.S. Securities and Exchange Commission. Du ser en redogörelse över detta i min text ”Lösningen för frihet från slaveri”, från 2014-12-08. Jag spekulerar där även om möjligen SWEDEN KINGDOM OF skulle kunna vara någon slags stiftelse, för förvaltning av alla tillgångar inom nämnda gränser, dit tydligen även människorna hör. Dvs så länge människorna inte visar att de är vuxna att styra sig själva.

  Hursomhelst deklarerar denna entitet SWEDEN KINGDOM OF genom ombud på Riksgäldskontoret, senast genom Thomas Olofsson och Charlotte Rydin, på Deklarationsblankett 18-K. Men din fråga är helt berättigad, för denna entitet SWEDEN KINGDOM OF tycks definitivt vara skild från envar offentlig eller privat svensk organisation, med unik identitet och säte registrerat lokalt i EN medlemsstat på den inre solidariska fria marknaden för person, vara, tjänst och kapital i EES och Europeiska unionen. Därför, tack för din fråga.

 37. Ska bli intressant att se om nya ÖB tänker själv och har stake att gå emot sosseregeringen som befinner sej under utländskt styre. De har redan nu börjat städa som om det vore dags för ett nytt blad i historieböckerna. Alliansen med Bildt drog fram natos fascistagenda så här långt med hjälp av bonnierpressen. Vad flygvapnet skulle behöva träna på är att ta prover efter chemtrails och tvinga ner plan som håller på med illegala kommersiella utsläpp av gifter över svenskt luftrum.
  http://www.blt.se/din-asikt/hav-och-sag-upp-avtalen-med-nato/
  http://www.dn.se/nyheter/sverige/flygvapenchefen-micael-byden-blir-ny-overbefalhavare/

  • JR
   Det behövs fler med din vrede JR. Den utbredda likgiltigheten eller flykten från oroande info leder till att vi blir förslavade.

 38. Det gäller att få dem i positioner där dom direkt kan påverka att förstå att allt som sker styrs från anonyma tjänstemän utan koppling till själva gärningen. Man får då med ett penndrag en helt oskyldig kategori människor att utföra saker som kommer att bli deras egen undergång. Några uns civilkurage kan göra att en liten tuva kan stjälpa ett stort lass.

 39. : CHEMTRAILS,som ofta besprutas över Sverige av usa.
  1. Aluminum barium
  2. Aluminum Oxide
  3. Bacilli and Molds
  4. Pseudomonas Aeruginosa
  5. Pseudomonas Florescens
  6. Bacilli Amyloliquefaciens
  7. Streptomyces
  8. Enterobacteriaceae
  9. Serratia Marcscens
  10. Human white Blood Cells-A restrictor enzyme used in research labs to snip and combine DNA
  11. Enterobacter Cloacal
  12. Other Bacilli and other toxic molds capable of producing heart disease and meningitis as well as acute upper
  respiratory and gastrointestinal distress.
  13. Carcinogen Zinc Cadmium Sulfide.

 40. En; Allmänt kallad: LegeNet

  ”Till alla er som är bundna av olika tystnadslöften, som om ni läckte skulle riskera fängelse eller värre för er själva och era nära, vill jag säga att jag verkligen förstår den skitsvåra sits ni befinner er i.”
  En ovanligt naiv kommentar. Chemtrails gör oss sjuka, och förstör miljön. Finns ingen som helst anledning att dalta med dem som har insiderkunskap om chemtrails men vägrar berätta vad de vet. Istället ska de hängas ut och betraktas för vad de är: Ynkryggar som förtjänar noll medkänsla och noll respekt.

 41. Chemtrails och HAARP är vad det är sk försvarsmakten ska naturligtvis koll på detta,men vi har även förfall inom det området,

 42. LJJ, tycker du själv att din attityd är inbjudande för potentiella visselblåsare?

  JR har klart för sig att allt som sker styrs från anonyma tjänstemän utan koppling till själva gärningen.

  Några uns civilkurage kan göra att en liten tuva kan stjälpa ett stort lass, som JR skriver.  Varför inte hjälpa detta uns på traven?  Men det sagt, det har gjorts alla möjliga anmälningar i ämnet, och alla tillsynsmyndigheter hela vägen upp till JK mörkar och blockerar.  Adam NätvÄrkselev har en utmärkt poäng i att skadestånd i enlighet med EG-rätten för dessa säkerhetsbrister i handläggning kan krävas vid säte för REGERINGEN som rättsubjekt, dvs vid Stockholms tingsrätt.  Ja, Adam NätvÄrkselev skrev inte ut hela receptet, för han ville väl att det skulle vara jag som skrev ut det.

  Sådan hantering skulle dock riskera utsätta Stockholms tingsrätt för de sammansvurnas särskilda ’omsorger’ så det bästa vore om de som vet med sig att de med små medel kan välta ett stort lass nu använder sig av detta.

 43. Maskiningenjören svarar:

  Hur skiljer man på contrails och besprutning? Det är inte enkelt. Båda existerar bevisligen. Ett exempel är Agent Orange under Vietnamkriget eller besprutningen med LSD i Frankrike. Båda militära.

  Contrails uppstår vid olika typer av luftfuktighet, temperatur och höjd.
  Hur länge de varar eller utbreder sig beror på luftfuktighet, temperatur och höjd.
  Det är därför contrails kan ligga kvar i flera timmar och växa.

  Hur går detta till?
  Vita moln kyler luften vilket lätt kan leda till mer moln. Mellan sådana moln tenderar luften att stömma uppåt och under dessa vita kylande moln tenderar luften att strömma nedåt.

  Jag antar att det flyger fler flygplan i våra luftrum nu än tidigare och att vi därför uppfattar det som märkvärdigt. Det kan även vara selektiv varseblivning. Det är heller inte uteslutet att det pågår besprutning i syfte att ex. påverka vädret. Det kan vara svårt att bevisa vetenskapligt om man inte vet exakt vad man letar efter eller inte vill presentera vad man finner.

  Jag tror inte det är någon signifikant skillnad på just flygbränslet för vanliga jetflygplan nu eller förr.

  Att lägga upp bilder på flygplan som har contrails eller moln bildade av contrails är ett bra sätt att bli betraktad som en fullkomligt vettlös konspirationsteoretiker även om det bevisligen funnits helt vettlösa konspirationer som avslöjats. Balans i allt alltså!

 44. För det första vill jag poängtera att detta är en av de mer läsvärda trådarna jag läst här på NewsVoice.

  Sen om KINGDOM, SWEDEN OF drivs i någon sorts bolagsform och då är alla våra myndigheter endast filialer underställda detta utlandsägda bolag. Plus att vi själva är reducerade till juridiskt bolagiserade papperskonstruktioner via våra födelseattester d.v.s. att vi inte betraktas som människor, utan mer är något av panter för ”vår” statsskuld.

  Våra politiker och tillsatta myndighetspersoner arbetar inte för oss, utan de förvaltar oss bara för våra verkliga ägare och det är hos dessa ägare deras lojalitet ligger.

  Ur Regeringsformen kan man utläsa följande: ”All offentlig makt i Sverige utgår från folket och riksdagen är folkets främsta företrädare. Det står i regeringsformen – den grundlag som utgör grunden för vår demokrati.”

  Våra ägare har onekligen ett anlag för en smått bisarr ironisk humor.

 45. @Martin Gustavsson

  Du propagerar för balans i allt och ändå skriver du ett sådant obalanserat inlägg, där chemtrails både är en möjlighet som en omöjlighet. Hur ska du ha det egentligen?

 46. @Sture B. Varför ska politikerna låtsas som om regeringsformen fortfarande gäller ”folket” i singularis, vilket för tankarna till en homogen grupp. I dag talar väl alla ”politiker” om människor hellre än folk. Att råka säga ”folk” i ett politiskt sammanhang vore väl nästan lika pinsamt som att råka säga ”banlonpolo” eller att kissa på sig offentligt? Nej, det är pinsamt med en regeringsform som avviker så kapitalt från de verkliga maktförhållandena. Vissa människor är mer värda än andra och får då höras och synas mer i media än de mer ovärdiga.

  @Åke i Sörmland. Tack för denna ruggiga länk. Har nu förstått vad de konstigt rosa moln och ibland hela skyar på min himmel beror på.

 47. För protokollet:
  Nu är det midsommar 2016 och himlen har varit tämligen ren från chemtrails sedan april månad över Sörmlandskusten.
  Andra fenomen kan ha något sammanhang här och det är minskningen av insekter och fåglar. Svulten strömming! Varför?

 48. LegeNet: kan du fråga justitiedepartementet om det är lagligt att släppa ut kemikalier och aerosoler från flygplan/luftfartyg oavsett dess påverkan på människors hälsa och på miljön?
  Sverige saknar kontroll av utsläpp från flyg, se https://newsvoice.se/2014/06/21/sverige-saknar-kontroll-av-utslapp-fran-flyg-fritt-fram-att-slappa-ut-kemikalier-fran-flygplan/.
  Man hänvisar alltså genomgående till att detta inte behöver utredas eftersom det påstås ”inte finnas vetenskapliga bevis för att chemtrails existerar”. Tankeblockeringen kan jämföras med att du lämnar över misstankar om brott till polis eller miljöåklagare och de svarar : det finns inga vetenskapliga bevis för att brottet har begåtts. Vi tänker därför inte utreda…..
  Här har vi alltså allvarliga, omfattande och trovärdiga misstankar för mycket allvarliga brott mot miljö och mot människor (inklusive att människor dör en förtida död) och det utreds inte. Uppmärksamma och insatta medborgare som pekar på det misstänkta brottet smutskastas och hånas.

 49. För protokollet: Idag förmiddag 22/6 2016 har det ritats rejält i skyn över Sörmlandskusten. Molnformationerna har mycket sett ut som långa utdragna utspridda dimfält. Solen har varit skärmad i ett dis med halofenomen.
  Normalt flyger här många plan och de flesta lämnar inga dimstreck alls.

 50. Tack Mona för tipset.  En skrivelse har kl. 15:19 sänts som nedan.  Det intressanta är ju att om det inte betraktas som olagligt, då kan det inte heller betraktas som en försummelse att inte utreda då det ju i så fall inte ses som ett brott…

  ”Begär svar av Regeringen, Justitiedepartementet, om det enligt svenska författningar är lagligt att släppa ut kemikalier och aerosoler från luftfartyg oavsett dess påverkan på människors hälsa och på miljön?

  I fråga diarieförd som Dnr M2016/01481/Brev, Miljö- och energidep. (se även M2016/01396/Brev) noterar jag att miljölag ej är tillämplig på luftfartyg medan Luftfartslag (2010:500)  3 kap. 1 § 1 st.  om luftfartygs miljövärdighet såvitt jag förstår ej är tillämpbar för avsiktliga extra utsläpp, utöver för fall där sådana avsiktliga utsläpp skulle vara kända för de normala brukarna då lagen ifråga nämligen stadgar brukarens ansvar för att snarast anmäla sådana förhållanden som har betydelse för miljövärdigheten.  Sådan rapportering förutsätter dock att de normala brukarna känner till vad som pågår, och att de dessutom rapporterar det.

  Luftfartsförordning (2010:770) 8 kap. 3 § handlar om föremål som kastas ned.  Definitionsmässigt är inte en aerosol ett föremål.  I 3 st. samma paragraf handlar det om spridning av bekämpningsmedel från luftfartyg, med hänvisning 14 kap. 18 § andra stycket miljöbalken, där det handlar om tillverkarens upplysningsskyldighet om sina produkter.  Visserligen gäller denna upplysningsskyldighet även andra produkter om det kommer fram nya uppgifter om vissa angivna hälsoeffekter, men såvitt jag förstår är tillverkaren inte skyldig att rapportera något innan det finns bevis för att produkten orsakat skada.  Om en väldigt begränsad krets ens känner till vilka produkter som sprids är det inte sannolikt att sådana bevis tas fram.

  Finns det därför någon författning som förbjuder avsiktliga extra utsläpp av kemikalier och aerosoler från luftfartyg oavsett dess påverkan på människors hälsa och på miljön?”

 51. Justitiedepartementet ville inte ta i det.  Passade tillbaka till Departementssekreterare Viktoria Chlot på Miljö- och energidepartementet, som refererade tillbaka till sitt eget förhandsbesked där hon hänvisat till SMHI:s webbplats för att ”Det finns inga belägg för existensen av så kallade chemtrails”.

  Slutsats:  Det är uppenbart inte stridande mot riksdagens och regeringens författningar att speja oss.

 52. Lustigt att ingen ännu kan visa ens ett av alla dessa tusentals plan som måste vara inblandade i chemtrailsbesprutningarna. Alla jetplan kan lämna kvarliggande k-strimmor om de flyger på rätt höjd och i luft med rätt fuktighet.
  Noll seriösa bilder och de som presenteras visar sig vara misstag då många har dålig koll på flygplan.

  Kanske någon här har en bild på ett chemflygplan att visa upp?

 53. För protokollet: Juli 17 2020 har det sprayats rejält parallellt med Sörmlandskusten. Höga molnslöjer helt slumpmässigt korsade och många med skarpa avgränsningen från horisont till horisont.

 54. Göteborgsområdet likadant, igår fredag 17.e, himmelen såg ut som ett spindelnät, hörde flera idag lördag, att man hade drabbats av oförklarlig hosta igår kväll…säkert ett samband med chemtrails, det var plan som sprutade sent i går kväll också, så nu är planen igång igen…vi fick uppleva några fina veckor med ”gammaldags moln” när planen stod parkerade på marken…Miljöpartiet och MiljöGreta var är dom? Dom ska ta i denna ”skiten”!

 55. idag 19:de 2020, solen skiner från klargrå himmel. Inte ett sant moln och den klassiska blåa himlen saknas helt.
  50-talets klart mörkblåa himmel har inte synts på flera år och nu är flyget igång igen.

 56. [Kommentarerna från Austin har inte godkänts eftersom inget korrekt för- eller efternamn lämnats. Mail-adressen som Austin lämnat var en påhittad adress. Kommentarerna lades i papperskorgen av admin.]

 57. Det kommer alltid att finnas medlemmar av samhällskollektivet som inför sej själva och andra förnekar hur blåsta de är. Väderkontroll via utsläpp av kemiska produkter har pågått i +70 år, numera kan man också inkludera utsläpp av skadliga föroreningar som inte får grävas ner i jord eller släppas ut i hav. Istället tillverkas dispersioner som antingen blandas i flygbränsle eller släpps ut från separata tankar från luftfartyg. Kriminella organisationer kommer alltid att ligga före eller styra utvecklingen i världen när deras sanslöst korkade kolleger inom politik styr. Lite juridik som belyser problemet https://www.bitchute.com/video/LpUGrGB4tJnM/

 58. Jag läste en massa om Chemtrails redan ca år 2002 och framåt och var väl inte helt övertygad om sanningshalten i allt jag läste. Men år 2008 hände följande, som gav mig en annan insikt (jag spred följande text till mina listmedlemmar 2014):

  Den 1 juli 2008 – en mycket vacker dag – satt jag och solade mig på kullen uppe vid vårt lusthus. Jag råkade titta upp mot himlen och såg då ett fantastiskt välgjort rutmönster med tjocka vita streck. De perfekt fyrkantiga rutorna bedömde jag till ca 2×2 kilometer och det fanns 3 farkoster som ritade detta mönster. De åkte fram och tillbaka och ritade allt fler rutor.

  På grund av avståndet hördes inget ljud från dessa plan. De såg ut som små blanka prickar framför strimmorna de ritade och jag uppskattade höjden till mellan 12 och 15 kilometer. Hastigheten var mycket hög, mycket snabbare än reguljärflyget, som har en korridor över oss på mellan 7 till 10 kilometers höjd i sin färd mellan Göteborg och Stockholm.

  Eftersom jag alltsedan 2002 läst en massa om Chemtrails fick jag givetvis en aha-upplevelse om att här ser jag detta med egna ögon. Jag gick in och ringde till Landvetter och fick tala med en operatör i flygledartornet. Efter min beskrivning om vad som sker över mig så fick jag svaret: ”Där finns inga plan för tillfället, jag ser inget här på min skärm”. Han såg tydligen bara på en skärm med transponder-ekon och dessa plan hade nog inga transpondrar.

  Jag ringde då till en av försvarets luftförsvarscentraler i Skåne (jag har jobbat med radar inom försvaret i flera år, så jag har en del kontakter). De måste ju kunna se på en vanlig radarskärm dessa plan, men svaret jag fick där var att några flygplan som spred rutmönster med vit dimma hade han ingen aning om eller ens hört talas om.

  Jag kontaktade då SMHI via mail, men fick samma svar, Chemtrails hade personen aldrig hört ens till namn. ”Vad är det?” Ändå såg jag detta på himlen samtidigt som jag talade med de personer jag kom i kontakt med. Vid 16-tiden på eftermiddagen hade de vita strecken flutit ut och bildade nu ett dis över den tidigare klarblå himlen och detta dis låg kvar ända fram till mörkrets ankomst.

  Detta ter sig ju löjligt, tänkte jag, här flyger man kors och tvärs och sprider moln med okänt innehåll, och ingen vet något om detta. Inte undra på att de flesta inser att det ”ligger en hund begraven”.

  En kompis i Skåne, som hade en mycket avancerad kikare, hade tittat på dessa plan vid annat tillfälle, när de spred dessa strimmor i hans trakt. Han påstod att planen var mycket smala och långa, färdades med mycket hög hastighet och de hade inga beteckningar på flygkroppen, som var ”helt blanka”.

  Här kan man se alla plan som har transponder, i realtid http://www.flygradar.se/ .
  Många vittnar om att när de ser att dessa utsläpp sker ovanför sig så finns på denna transponderbild inga plan på det ställe spridningen sker.

  Under hela vintern, våren och sommaren 2014 så har spridningen av Chemtrails ”exploderat” över södra Sverige. I klart väder ser jag detta nästan dagligen över oss och det framgår av vissa länkar på Internet, att man numera blandar in dessa nanopartiklar av bland annat barium och aluminium i flygbränslet som reguljärflyget använder. Spridningen blir därigenom enorm. Vet inte om detta stämmer.

  Men flygplanen jag såg den 1 juli 2008 följde inga flygkorridorer. De vände flera gånger för att kunna sprida dessa rutor över ett bestämt område och det råkade vara över mina hemtrakter i Västsverige.

  Självklart vet man inom försvaret att dessa främmande omärkta plan finns i svenskt luftrum och att de har tillstånd till detta. Annars är det ju intrång och då ska de skjutas ner, om de inte avviker eller landar frivilligt.

  • Har också kontaktat SMHI ett antal gånger om chemtrails och alltid mottagit svar i stil med ” Goddag yxskaft”.

   Numera har jag aldrig tv:n på men då jag hade det så noterade jag ett mönster när jag följde väderprognosen ; Om prognosen förutsåg ”Tunna , höga slöjmoln” var det ofelbart plan som sprayade chemtrails dagen efter , men då jag gjorde SMHI uppmärksamma på detta så vart svaret ungefär som jag skrev ovan.

 59. Har hört att Göran Persson, förut statsminister, har skrivit på ett avtal 2003, att detta skulle vara tillåtet att sprida sådan här ”skit” över vårt land, detta avtal ska det inte finnas någonstans att kunna få tag på? Första gången jag såg chemtrails var tidigt 2000 tal…

  • 2002 var det som Pandoras ask öppnades. Göran Persson var då statsminister.

   ”Treaty Status: The treaty entered into force on January 1, 2002, and currently 34 states are party to the treaty while a 35th, Kyrgyzstan, has signed but not ratified it. Twenty-six of the treaty’s initial 27 signatories have ratified the accord and are now states-parties. Since the treaty entered into force, Bosnia and Herzegovina, Croatia, Estonia, Finland, Latvia, Lithuania, Slovenia, and Sweden have become states-parties.
   Territory: All of a state-party’s territory can be overflown. No territory can be declared off-limits by the host nation.”
   https://www.armscontrol.org/factsheets/openskies

   Här finns många fler dokument:
   https://geoengineeringsverigebild.wordpress.com/fakta-1/

 60. I samband med ’Covid-epidemin’ tycker jag det verkar som om storebror har börjat straffa en del frispråkiga kritiker av hanteringen av denna och terminerat dom med den officiella förklaringen att det var covid-viruset som var dödsorsak. Såvida inte dödsfallen var bluff.
  Som en följdverkan har en del andra tidigare frispråkiga drabbats av attacker mot de egna gamla föräldrarna och sig själva där symptomen var allvarliga och dom därefter blev mkt mer och aktivt anpassliga vad beträffar både Covid, chemtrails och andra ämnen.
  Jag tvivlar på att dom snabba dödsfall som inträffat på det viset orsakades av samma virus om det nu överhuvudtaget var ett virus men samtidigt tror jag att dodshotet uppfattades mkt klart och att det inte vore klokt att avslöja om man eventuellt misstänkte att det var sarin eller ngt speciellt spetsat virus. För den person jag har i åtanke har bra försänkningar i underrättelsevärlden och hade skäl att se det som en sista varning.
  Skälet att jag inte tror på att dessa dödsfall orsakades av det vanliga viruset är att det är uppenbart att storebror hade starka motiv och därför kan förmodas ha förbättrat sina odds med icke redovisade metoder.
  På detta vis får storebror åter med sig allmänheten som poliser mot olydiga medborgare. Efter det att det nu är fler som tror att klimatförändringen är tillräckligt långsam för att det ska gå att iaf resonera lugnt och sansat om vilka prioriteringar som ligger närmast.
  Covid och vad dom mer har för varianter kan nog vara en bra täckmantel för att komma åt samhällskritiker.

  Vad beträffar chemtrails har jag sett uppgifter om att Usa tillåter mkt mer svavel i flygbränsle än på andra håll. Svavelföreningar är en metod att reflektera bort solljus men jag vet inte om mängden är så stor att det skulle märkas. Och det finns åtskilligt nonsens som felaktigt påstås vara chems.
  Men det utesluter inte att det finns äkta fall också. Nonsensinfo tjänar som en ganska vanlig metod att dölja.

  • ”Nonsensinfo tjänar som en ganska vanlig metod att dölja.”

   – Ja, eller hur! Tillika med halvsanningar och lite grövre… som avrundning på en i övrigt initierad och sanningsenlig kommentar.

   Raffinerat och sofistikerat som vanligt!

Comments are closed.