Bettany Hughes on how Socrates could have solved Greece’s problems

publicerad 2 augusti 2015
- av NewsVoice

Socrates i Louvren - Wikimedia CommonsIndependent. Socrates would not have allowed the modern Greek state to get into this mess He had this great line: “Never pursue wealth at the expense of wisdom.Adam Jacques writes.

“Now, he doesn’t say you have to be a saint or hermit – he says enjoy life, but find a middle path between self-denial and selfish excess. But at some point – from the Greek politicians’ side and the lenders’ end – the way finances were structured to get that balance was wrong.”

Read more


Så här kan du stötta Newsvoice

  • En karamell att suga på.. från http://www.independent.co.uk/news/people/profiles/bettany-hughes-interview-the-historian-on-how-socrates-would-have-solved-greeces-problems-10428393.html “”The rain it raineth on the just, and also on the unjust fella; but chiefly on the just, because the unjust hath the just’s umbrella.””

    Själva stå vi med lånta fjädrar och politiska broilers lånande hej vilt sedan minnet av Bildts fornstora dagar bara kan blekna i berg av pengar hos fel personer. Då minnet av vår låneskuld tog sitt breda säte i vår verklighet. Storfiskarna fick sätta sin krok i vårt kött och sedan begynte slakten på välfärdsstaten med stövlarna på..

    Alliansen har dragit sina företrädare på ohyvlad långbänk medan folk fick betalt för den dystra underhållningen, att IMF vann, att ha möblerat om verkligheten när väl folk kom ut ur cirkusen.. Otack är världens lön och där stod SD med öppna famnen och hade likt kyrkan ett komplett syndabocksregister. Ny Demagogi? De fyra elementen har begåvats med ett kolossalt självbefruktande. Die Dumme Sweden… Nu är vi inte fulla och odrägliga av flytande övertygelse på bortaplan utan hemma också..

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *