Medicinhistoriker: ”Svenska landsting och cancerläkare är trumslagare åt vaccinindustrin”

Christer Nilsson - Foto: Johan ArvidssonChrister Nilsson (1941-) är historiker och författare (6 böcker), ledarskribent och recensent av facklitteratur. Han har skrivit för Läkartidningen, Axess, Ale - Historisk tidskrift, Finsk tidskrift, Expressen, Sydsvenskan, Helsingborgs Dagblad, Östgötacorren, Borås tidning och NewsVoice.
publicerad 19 augusti 2015
- Christer Nilsson
Christer Nilsson - Foto: Johan Arvidsson

Denna viktiga debattartikel skriven av medicinhistorikern Christer Nilsson refuserades av SvD Debatts redaktör Carina Stensson. När Nilsson begär en motivering vägrar Stensson att svara. Christer Nilsson menar att hans perspektiv är angeläget och representerar ett stort antal svenskar, men det får inte plats på SvD trots att Nilsson länge forskat om vacciner. Även Sydsvenskan refuserade artikeln. Debattartikeln innehåller graverande fakta om Gardasil. / NewsVoice kommentar.

Christer Nilsson - Foto: Johan ArvidssonDEBATT. På SvD:s Brännpunkt den 13 augusti 2015 pläderar ett antal cancerläkare och onkologer för att Sverige ska börja vaccinera även pojkar med Gardasil mot HPV, humant papillomvirus. Samtidigt vet vi att Sanofi Pasteur – via ägaren Merck i USA – som tillverkar Gardasil nu vunnit en upphandlingsstrid med konkurrenten Cervarix. Det är en rekordupphandling som sköts centralt av Stockholms läns landstingsgrupp, samtidigt är det bingo för vaccinindustrins jättelika kassako och sedan blir det bara för övriga 20 landsting att underordna sig.

Text: Christer Nilsson, medicinhistoriker, författare

Det märkliga är att offentlighetsprincipen är satt ur spel. Mångmiljonkostnaderna för Gardasil är sekretessbelagda. SKI, dotterdotterbolag som upphandlar åt SKL, Sveriges kommuner och landsting, har enligt dom i kammarrätten 2013 lyckats utverka en hemligstämpel, sannolikt efter ett fulspel med den mäktiga vaccinindustrin i kulissen. Gardasil är ju inte precis någon försvarshemlighet och således något som regeringen och demokratiministern borde titta närmare på.

Självklart får det inte gå till på det sättet, medborgare och medier måste få insyn och klart besked om hur skattepengarna används.

Kommuner, skolhälsovård och landsting ligger således i startgroparna för en intensiv kampanj att vaccinera hundratusentals flickor – och även pojkar med Gardasil. Men vet man vad man gör? Vilken är säkerheten? Vilka är riskerna och skadorna?

Läkarna är i allmänhet inte utbildade på vacciner. De litar på Socialstyrelsens rekommendationer, på Folkhälsomyndigheten, på Läkemedelsverket, vilka alla i sin tur litar på vaccinindustrins häpnadsväckande påstående att Gardasil ger ett näst intill hundraprocentigt skydd mot livmoderhalscancer. Ska vi lita på vaccintillverkaren Merck i USA?

En hemlig studie utförd av en större vaccintillverkare indikerade att bara 2 procent av Gardasils biverkningar avslöjas vilket betyder att nästan en miljon unga kvinnor skulle ha blivit skadade – en gigantisk underrapportering. Av det som trots allt rapporterats till CDC: s egen statistik – USA: s motsvarighet till Socialstyrelsen – framkom i december 2014 att 196 flickor har dött och att 34 500 fall av svåra biverkningar har anmälts.

Vilka är de rapporterade biverkningarna och hur många föräldrar tänker läsa bipacksedeln innan skolsköterskan ger de tre injektionerna?

  • Akut: yrsel kräkning, svimning.
  • Långsiktigt: Guillain-Barrés syndrom (allvarlig förlamning), epileptiska anfall, svullna lymfkörtlar, ledvärk, svaghet, stor trötthet, frossa, feber, kroniskt nedsatt immunförsvar, synstörningar, oregelbunden menstruation, genitala vårtor och – HPV-infektion (!) – det främsta skälet till att vaccinera sig.

Många läkare vet inte att Gardasil innehåller genetiskt modifierat DNA, det cancerframkallande polysorbat 80, farliga halter av aluminium och giftigt natriumborat(förbjudet i flera länder).

Effektiviteten då? Att Gardasil påstås vara 100 procent effektivt är falsk marknadsföring. Det är effektivt endast mot två stammar av det cancerframkallande papillomviruset, stam 16 och stam 18 och då ska man veta att det finns minst 15 andra olika cancerframkallande hpv-stammar. Forskarna är nu oroliga för att Gardasil kan förorsaka att dessa stammar väcks till liv och bli farliga.

Stam 6 och stam 11 är kopplade till genitala vårtor. Gardasil skyddar således endast mot 4 av fler än 100 olika stammar som kan orsaka hpv-infektion. Det nya Gardasil 9 – nyligen godkänt av EU –
gör det hela bara marginellt bättre; där ingår också stammarna 31, 33, 45, 52, och 58.

Gardasil har aldrig genomgått regelrätta placebokontrollerade studier och är inte heller evidensbaserat på ett vetenskapligt godkänt sätt och det har aldrig visat att det faktiskt kan förhindra livmoderhalscancer. Många av de kvinnor som utvecklar livmoderhalscancer har inte tagit cellprover. Men om man gör detta regelbundet upptäcks avvikelser i livmodern i ett tidigt skede.

Swisha Christer NilssonNär så sker är livmoderhalscancer en av de mest framgångsrikt behandlade cancerformerna. Gardasil är en umbärlig och – superdyr illusion framtrollad av vaccinindustrin och finansierad av kostymklädda herrar och damer på Wall Street, mer intresserade av kvartalsrapporter än av människors hälsa.

Text: Christer Nilsson, medicinhistoriker, författare

Relaterat

Inger Atterstam: Rekordstor vaccinnota är mörklagd – oacceptabelt

 


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq