BBC: “From Turkey to Sweden: Syrian migrant’s perilous journey”

publicerad 2 september 2015
- av Torbjörn Sassersson red.

BBc reports: “The BBC’s James Reynolds follows the progress of a young Syrian migrant, as she makes a perilous journey from Turkey to Sweden to claim asylum.”

“I don’t want to be Syrian anymore,” says 20-year-old Nour Ammar. “Everything is hard for Syrian people. That’s why I decided I needed to go. I’m supposed to go. I don’t have any choice.”

Read more and watch video


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Mayne:
  Flyktingar brukar vara de som bryr sig om att ta sig UT ur ett land för att få skydd, inte som i detta fall, IN i ett land för att för alltid kunna leva på bidrag.
  Jag tycker för övrigt att de borde visa oss européer lite mer tacksamhet än att kasta bajs på oss för att vi vill ge dem en lagstadgad asylprocess.

  [censurerad länk]

  Är det så att de inte klarar av att uppföra sig så ser jag inte varför vi ska släppa in dem allihop så att vårt land blir förstört. Man måste kunna bete sig civiliserat.

 • Ett par uppslag för Stefan “svetsaren” Löfvens nästa djupt gripande tal i mänsklighetens tjänst.

  Photos of children killed by US drones

  https://www.google.de/search?q=Photos+of+children+killed+by+US+drones&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAWoVChMIr7qw0LzlxwIVzAoaCh3X8w-x&biw=1095&bih=698

  Photos of children killed by Israeli army in Gaza

  https://www.google.de/search?q=Photos+of+children+killed+by+Israeli+army+in+Gaza&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAWoVChMIz-Hm7rzlxwIVyrQaCh1Ppg3m&biw=1095&bih=698

  Här finns ju en uppsjö av uppslag för Stefan att ta ett steg framåt och visa vilken stor och godhjärtad statsman han verkligen är. Annars skulle man ju kunna tro att han bara är en hycklande marionett, precis som alla de andra nickedockorna.

 • http://tapnewswire.com/2015/09/this-drowned-boy-a-total-fabrication/
  Historien med barnet, även om den vore äkta, vore inget skäl att dölja att Usas massmördande via ombud är orsaken till problemen och att Usa och dess hantlangare är skyldiga att ta hela ansvaret. Nu när det tycks vara bluff hoppar medierna vidare till Syriska Barrel bombs som de kallar medeltida.
  Sverige borde bojkotta de stora nyhetsbyråerna i väst.
  Usas militära metoder skulle alltså vara mer humana? Sök på Basra babies…

 • Kalle 01 says: “Vi ska lära oss att känna sympati för alla miljoner flyktingar som skapas och inte ha en susning om varför deras hemländer trashas. Irak – Libyen – Syrien – vilket land står sen på tur?”

  Svar: Sverige

 • Fint skrivet Mayne. Och till er andra: man kan faktiskt känna medkänsla för dessa flyende familjer även om man anser sig veta orsakerna till att deras länder tasas samman.

 • VILKA tog hand om OLJAN i den arabiska världen? VILKA tog hand om GULDET i Afrika? VILKA låter kalhugga skogar i Sydamerika, Afrika, Indonesien, kort sagt JORDEN RUNT?

  VILKA tar hand om ALLA andra natur-resurser JORDEN RUNT och DÅ med VEMS eller VILKAS hjälp?

  Innan man börjar diskutera FLYKT UNDAN VÅLD OCH SVÄLT i termer, som “MIGRATION” måste SANNINGEN FRAM TILL BAKGRUNDEN till ALLA OTÄCKA HÄNDELSEFÖRLOPP, vilka ÅTERKOMMANDE presenteras under SKILDA RUBRIKER i alla VÅRA MEDIER!

  Där BRUKAR NÄSTAN ALDRIG NÅGRA NYANSER finnas med! ALLT blir högst FÖRENKLAT! – Nästintill PRESENTERADE bara i “SVART, VITT eller RÖTT AV BLOD” …

  Grundläggande ANALYS och verkliga orsakssammanhang UTEBLIR SOM REGEL, därför att SANNINGEN är OFTAST ALLTFÖR OBEHAGLIG och AVSLÖJAR ATT vad som SKETT och FORTGÅENDE sker – INTE bara HÄNDER bland VINSTGIVANDE STORA BOLAG – utan ÄVEN bland MYNDIGHETER, DOMSTOLAR och ledande POLITIKER jorden runt…

  ÄR ALLT SANNING SOM PRESENTERAS i t ex DN eller SVT? VILKA MEDIER GÅR DET ATT LITA PÅ IDAG?

  SENASTE TIDEN har OBEKVÄMA SANNINGAR ofta PRESENTERATS, som MEDIA-HAT!

 • Om BBC och andra public-service kanaler hade ägnat sig åt att kritiskt granska händelseutvecklingen i Syrien de senaste åren så hade betyligt fler människor insett att det som man nu väljer att kalla för “the Syrian war” är resultatet av en välplanerad och sedan länge pågående s.k. destabilisering av landet. BBC fortsätter på den inslagna linjen och riktar nu strålkastarljuset så långt bort från roten till flyktingproblemet som möjligt. Vi ska lära oss att känna sympati för alla miljoner flyktingar som skapas och inte ha en susning om varför deras hemländer trashas. Irak – Libyen – Syrien – vilket land står sen på tur?

 • Det diskuteras mycket i UK just nu pga gammelmedias (läs regeringens skamliga) ordval ‘Syrian migrants.’
  — Människor som flyr krigsdrabbade länder är FLYKTINGAR ..de emigrerar inte, de FLYR!! — Heja Island och Tyskland där så många mänskliga familjer nu erbjuder att ta emot dessa människor i sina hem!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *