Gerald Celente: Migrant crises to worsen: Geopolitical and economic fallout to follow

publicerad 11 september 2015
- av NewsVoice
Gerald Celente, TrendsJournal

Gerald CelenteThe current wave of migrants flooding into Europe is the worst since World War II. The Trends Research Institute forecasts that migrant crisis will dramatically escalate. Both the cause and effects are trend lines leading to a humanitarian calamity, social unrest and geopolitical conflict that will destabilize governments worldwide.

By Gerald Celente | Republished with permission by Celente

For some two years, shiploads of desperate refugees attempting to reach Europe have been drowning while Brussels bickered over how to handle the human tide washing up on their shores. In virtually all media coverage of the migrant crisis – which had begun its ascent in 2012 and has now dramatically escalated – there are virtually no specifics explaining why conditions have deteriorated so badly that hopeless millions risk their lives to flee their homeland.

Indeed, as evidenced by Monday’s front page New York Times headline (and similarly repeated in Western media), the oft-cited question is, “As Europe Grasps for Answers, More Migrants Flood Its Borders.”

The answers sought are how do deal with the refugee tide. The question barely broached is “who is responsible for creating the catastrophe?”

What has finally put the migrant crisis into mainstream focus was the heart-wrenching photo of a dead Syrian baby boy lying face down on a beach in Turkey.

Prior to the 2011 Arab Spring that swept much of the Middle East, Syria was a relatively peaceful nation. However, after the United States, its Western European allies and the Arab League demanded regime change and supported rebel factions to overthrow the government, a bloody civil war ensued that has destroyed the once prosperous nation, leaving some 300,000 dead, 11 million displaced and 4 million migrants seeking safe haven.

But Syria is just one of the many war-torn nations from which countless millions are fleeing.

As we wrote some two months ago in the Summer Trends Journal:

“The global implications of more war are not only costly regarding mass destruction and lives and money lost. The destabilization throughout Africa — and wars waged by the US and its coalition that have destroyed Iraq, Libya, Afghanistan, Yemen and Syria — have created a migration surge into Europe that will prove the greatest in world history.”

From Somalia, Sudan, Nigeria, Mali, Eritrea, Burundi, Ivory Coast … civil wars, cross-border wars, insurgencies and uprisings are tearing apart nations and forcing millions to flee for their lives.

Banner-NewsVoice-BenstarkAnd beyond the human instinct to fight to survive, are the everyday economic realities. Around the world emerging markets that were once booming when commodity prices were hitting new highs are now, along with their currencies, crashing as commodity prices sink to 16-year lows. From Ghana to Venezuela, from Indonesia to Brazil, many millions more will be escaping poverty searching the globe to earn a living.

By Gerald Celente

Gerald Celente, född den 29 november 1946, är en amerikansk trendanalytiker, futurolog, företagskonsult, författare och skribent. Han gör förutsägelser om den finansiella ekonomin, såsom finanskrascher, och andra stora omvälvningar i samhället. Celente beskriver sig själv som politisk ateist. Han driver The Trends Research Institute.


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Vi är så skolade att bara hitta ett rätt svar. I realiteten tror jag eliten kör ett spel där “alla vägar leder till Rom”; att de har flera strategier som leder åt samma håll, även om vi oinformerade stackare upplever dem som helt åtskilda. När vi hittar flera olika rätta svar och börjar strida om vilket (rätt) svar som är det rätta förlorar vi tid och kraft. Vilket i sin tur gynnar dessa gynnare.

  Bilderberg är en sida och det går att lista många fler. När vi släpper behovet av att hitta Ett rätt svar faller också behovet av att debattera för att övertyga omgivningen om att vi har rätt. En mer undersökande attityd och acceptans där vi tillsammans kan avslöja alla möjliga facetter av ett problem, det skulle vara intressant och det mer intelligenta. Absolut. Hoppas den här tråden kan dra till sig “undersökande medborgare”.

  Krisens yttersta källa är ju att någon tjänar på att det blir så här. Någon eller några når vissa mål med att mänskligheten befinner sig i konstant konflikt. Man behöver knappast lägga pussel med alla detaljer, då drunknar man. Om man börjar se mönstret och de återkommande strategierna har man kommit lång väg.

 • Läs gärna “Bilderberggruppen” av Daniel Estulin så förstår ni. Decenniers efterforskningar har börjat avslöja maktcirklarna, kommando-ordningen, i västvärlden.
  Det visar sig att vår s.k. statsminister har fingrarna alldeles för djupt i den syltburken. han tar direkt order från Wallenberg och Rockefeller. Minns vad som hände i Saudi-affären?
  När jag frågade en bekant inom Försvarshögkvarteret när den s.k. ubåtsaffären var på gång förra hösten, om Det var Ryssland som låg bakom, så blev svaret, “du bör söka betydligt längre väster ut”.

  Men ni kanske inte vill förstå? Roligare att “debattera”?
  Den intelligente vill förstå, de andra nöjer sig med en öl på fredag kväll och att
  snacka skit.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *