Independent: US-supplied Syrian rebels handed over equipment to al-Qaeda affiliate

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 28 september 2015
- NewsVoice redaktion

British newspaper The Independent claims US military officials have admitted that Syrian rebels trained and supplied by American forces handed over weaponry to an al-Qaeda-affiliated group.

“It follows denials from the US Central Command (CENTCOM) earlier this week that the New Syrian Force (NSF) – a rebel military group sanctioned by the US – had exchanged arms with the al-Nusra Front, an al-Qaeda-affiliated group operating in Syria, in return for safe passage.”

Read more


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • Undrar hur Obama kan har mage att idag på UN kräver Assads avgång, med tanke på vad uza är skyldig till.
    Det liknar fallet med Kuwait, där en ambassadörs dotter gråtande anklagade Iraks arme att ha kastat barn ur kuvösen på golvet för att dö- Problemet var bara att hon har inte varit i Kuwait alls, men många trodde på hennes snyfthistorie. Har världen blivit klokare nu?

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *