Noam Chomsky’s thoughts about the US intervention policy and alternative media

4

RT.com: While the International Criminal Court investigates and sentences African dictators, any of the crimes the US commits like the invasion of Iraq, which has destabilized an entire region, go unpunished, philosopher Noam Chomsky tells RT.

Noam Chomsky about US interventions

“That’s kind of as if, in 1943, the Nazi press had criticized England because it was destabilizing Europe for supporting partisans who were killing German soldiers. In other words, the assumption is, when the United States invades, it kills a couple hundred thousand people, destroys the country, elicits sectarian conflicts that are now tearing Iraq and the region apart, that’s stabilization. If someone resists that tact, that’s destabilization.”

Noam Chomsky about alternative media

Russia Today: Our network has come repeatedly under attack, even from State secretary John Kerry. Recently, he said, “RT’s influence is growing,” while his very own deputy, Victoria Nuland, said that nobody watches RT in America, which is probably not true. Do you think this is about money? Because we know that the BBG — the Broadcasting Board of Governors — has a budget of $750 million as opposed to RT’s $250 million, which has never been a secret. Or is it something else?

Noam Chomsky: I think it’s something else. I don’t think they care about the money. The idea that there should be a network reaching people which does not repeat the US propaganda system is intolerable.

Complete script of full interview

Noam Chomsky
Noam Chomsky – Photo: RT.com, 2015

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

4 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
castoropollux
Gäst
11 september 2015 kl 20:52

Intolerable och control det är begrepp Uz hårdföra använder i sin retorik och hets åt fotfolket om fienden. De bekämpar “ondska” men är likadana “kommunister” “terrorister” själva…. Likheterna med Tysklands mörka politiska gärningar är slående . Om nöden en gång var uppfinningarnas moder så nog har terrorn gett musklerna alla ursäkter de vill ha för sina hiskeliga krig. Frågan kan ju bli hur desa skulle få som de vill om de inte var terrorns allra hetaste smedjor. För lebensraum, politisk och ekonomisk makt och totalitär kontrol har man översatt och övertagit på ett så skamligt sätt att arv, miljö och själva genetiken bleknar.. Så slutar dessa aldrig värpa sina ruttna ägg som hönan alltid förblir arier och boren rasist. Unter- och uber-mensch…

Noam Chomsky är klippa av kunnande och perspektiv.

Mayne Sundewall Hopkins
Gäst
11 september 2015 kl 20:11

Tack NewsVoice för denna intressanta intervju. En man som tål att lyssnas på ..flera ggr!!

natureblogg
Gäst
11 september 2015 kl 15:52

Har läst en knippeböcker av den gode Chomsky och trodde i min enfald att jag därför läst flertalet av hans alster; tills jag kollade upp hans produktion: över 100!

Men den bok som väl sammanfattar dem alla (som rör samhällsdebatten …) var “Understunding Power” som fritt finns att ladda ner på: https://www.google.se/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CCAQFjAAahUKEwjxpLqzjHAhVF3SwKHfPUD7E&url=http%3A%2F%2F50.30.47.15%2FEbook%2FEnglish%2FUnderstanding_Power_The_Indispensable_Chomsky.pdf&usg=AFQjCNFFLA_fU-67vqeJqOaOIhpA0YKTcQ&sig2=qoPxjqyt6m7OE8aeiTmlXA

På svenska: “Att förstå makten” http://www.bokus.com/bok/9789170373572/att-forsta-makten/

Rekommenderas varmt.

Agneta Norberg
Gäst
10 september 2015 kl 17:02

Tack till News Voice redaktör för denna oerhört viktiga intervju med Noam Chomsky. Se den alla som har möjlighet! Agneta