Franska journalister avslöjar koppling mellan Hollandes vapenförsäljning och terrorattacken i Paris

publicerad 16 november 2015
- Torbjörn Sassersson red.
François Hollande, 2015. Foto: COP Paris. Licens: CC0 (Public Domain)
François Hollande, 2015. Foto: COP Paris. Licens: CC0 (Public Domain)
François Hollande, 2015. Foto: COP Paris. Licens: CC0 (Public Domain)

WARZONE. Franska journalister avslöjar att Frankrike med ledning av president François Hollande sålt vapen till så kallade “mjuka rebeller” – rebelles modérés – för att störta Assad sedan 2012 trots att Assad varnat för att dessa rebeller när som helst kan vända sin aggression mot Frankrike och Europa.

Text och översättning av citat: Torbjörn resp. F. Sassersson, uppd. 6 juli 2016

Xavier Panon
Xavier Panon

Journalisten Xavier Panon som intervjuat en rådgivare till Hollande berättar att denne medgivit att Frankrike i hemlighet sålt vapen till rebeller i Syrien. I augusti 2014 sa Hollande i en intervju för Le Monde att Frankrike inte kan släppa relationen med rebellerna för att de hade möjlighet att leda Syrien till demokrati, skriver journalisten Guillaume Borel i sin artikel: “Attentats de Paris: la responsabilité écrasante de l’exécutif français”.

Det är ett erkännande av att Hollande är inblandad i samarbetet med rebellerna.

Försäljningen av tunga vapen till rebellerna har skett trots EU:s vapenembargo från 2011 mot Syrien. Försäljningen har skett i det tysta och därför varit helt olaglig.

Assad ska ha varnat Hollande för att om denna vapenförsäljning tillåts fortsätta kan vapnen säljas vidare till ISIS, vilket det nu finns indikationer på. Assad har enligt Guillaume Borel till och med offentligt framfört sin varning till François Hollande och världen att det inte finns rebeller som kan kallas “mjuka”, som det går att förhandla med.

“Alors que le président Syrien Bachar-al-Assad a déclaré à plusieurs reprises qu’il n’y avait pas de rebelles « modérés » sur le terrain, on peut s’interroger sur la véritable nature des groupes rebelles soutenus et armés par l’Etat français depuis 2012.”

Enligt flera vittnen till massakern i nattklubben Bataclan i Paris skrek terroristerna att terrorattacken är den franska presidentens fel och att Hollande inte ska sätta sin fot i Syrien och lägga sig i Syriens angelägenheter, skriver Borel.

“C’est la faute de Hollande, c’est la faute de votre président, il n’a pas à intervenir en Syrie!”

Terrorattacken är i så fall en personlig vendetta mot Hollande och Franrike. Det ger Hollandes ord att Frankrike nu befinner sig i krig mot ISIS, en ny innebörd.

Text och översättning av citat: Torbjörn och Fride Sassersson

Källa

Dans les coulisses de la diplomatie française

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • @peter g. ” om inte britter och amerikaner försåg båda sidor med allt de behövde. ”

  Administrationen hade bättre saker för sig än industrimagnaterna som gick Shitlers väg. Samma administration satte ju stopp för farfar Bush bankaffärer med Shitlers Tyskland. Vem försökte störta Roosevelt? Införa fasciststyre i UZ och låta krisen igen svälta ihjäl arbetarklassen..?

  Krigen mellan Iran och Irak var väl inget särskilt viktigt, men bägge sidor kunde skicka ut en stor del av oppositionen bland folket på självmordsuppdrag, just därför sponsrade Uz bägge sidor. Flera av de Afrikanska krigen har gått till på samma sätt. Lyder du inte krigsorder blir du skjuten, kanske rimmar med hela konceptet. Lyckas du inte hamna framför 10 gevärspipor som feg, landsförrädare, kommer du önska att du gjorde det när förnedringen brakar lös..

  Oliver North arbetade inte åt presidenten, utan en skuggadministration, men hoppades väl ha gjort både det förra och sin plikt..

  @plutten. Det är bättre att omnämna Rothschild som blott girig och strunta i dennes etniska tillhörighet.

  • castorpollux
   Roosevelt var lika mycket finanselitens verktyg. Att Smedley Butler värvades för att störta honom och vägrade var bara ett trick av eliterna för att underlätta den militärindustriella planekonomin som behövdes för kriget. Annars hade Butler mördats precis som Patton och kuppförsöket hade tystats ner. (Jag påstår inte att Butler spelade) Eliterna kontrollerade som alltid båda sidor. Iofs har Roosevelts svärson bekräftat hur R utnyttjades av dessa eliter, men även om man inte tror på det så medverkade han i högsta grad till att tvinga fram WW2 både i Europa och i Stilla havet. Troligen brydde sig R mer om vanliga amerikaners välstånd än hans motståndare men för Europa och övriga världen var han en ond aktör som medverkade till massdöden och lät Usa parasitera på alla andra.
   Usa har sen sin början varit styrd av ett gäng konspirerande oligarker och de politiska lägren har båda varit kontrollerade av dem hela tiden. Tom bevarandet av uppdelningen i delstater är ett trick för att hindra gräsrötter att organisera effektiv opposition. Kort sammanfattning finns i Richard K Moore, Escaping the Matrix, how we the people can change the world.

 • USA – EU – ISIS medel för Rothschildt att skapa en världsdiktatur genom att börja ta över europa genom söndring nu när USA är erövrat. Man får inte nämna denne R:s tillhörighet men det råder inget tvivel om att det är på väl vald plats i Mellanöstern dvs, Guds Utvalda Folk.

 • Per K
  Ryssland slåss verkligen mot Usas proxy IS. De övriga slåss mot Assad men ryssarna hoppas förmodligen på att det går att lirka lite med dessa galningar i väst.
  Usa har avstängningsknappen till kriget. IS liksom alla armeer någonsin är beroende av ekonomi och logistik. Andra och första världskrigen hade inte gått att realisera om inte britter och amerikaner försåg båda sidor med allt de behövde.

 • DN skrev: “Paris drabbades på fredagskvällen av sju samordnade terrorattacker. Minst 129 människor uppges ha dödats – däribland en svensk medborgare. En intensiv polisjakt på angripare och organisatörer bakom attackerna pågår. Frankrike ber andra EU-länder om militär hjälp efter terrordåden. DN rapporterar direkt.” http://www.dn.se/nyheter/varlden/polisen-jagar-ansvariga-for-daden/

  och GP: “Folkpartiledaren Jan Björklund tycker att Sverige ska besvara en eventuell fransk begäran om svensk hjälp positivt, även om det till exempel skulle handla om Gripenplan.” http://live.gp.se/Event/Terrordad_i_Paris

  Våra politiker funderar alltså på om Sverige ska gå ut i krig p.g.a. falsk flaggen i Paris. Om vi går ut i krig riskerar vi en falsk-flagg i Sverige och om vi inte går ut i krig löper vi precis samma risk, eftersom vi då inte är tillräckligt “engagerade”.

  Vi har en tråkig samhällsutveckling framför oss. Vi har under senare år haft ett stort inflöde av muslimer och nu när samhället är tillräckligt polariserat iscensätter de ett antal “terroristattentat”. Nu har vi en del av befolkningen som misstror den muslimska delen, som i sin tur är oroliga för vedergällning. Om/när det smäller i Sverige kommer de hjärndöda PK-människorna att, så fort de får klartecken uppifrån, vara de första att ge sig på muslimerna.

  Vid alla dessa påstådda “terrorattentat” är attentatsmännen alltid kända av säkerhetstjänsten, men ändå lyfts alltid utökad övervakning fram som lösningen. Om attentatsmännen redan är kända och detta ändå inte har förhindrat något av dessa attentat, så är ju inte övervakning det verkliga problemet. Utan de visar bara på en inkompetent säkerhetstjänst som trots utökade befogenheter och budget ändå inte lyckats lösa sin uppgift. Inkompetens eller att de medvetet låtit det hända är ju fan lika illa.

 • Nu slåss USA, Ryssland, Frankrike , Hezbollah, Assad och kanske även Sverige.
  mot ISIS.
  Förstår inte hur stor är ISIS ?

 • Betr “intellektuell terrorism”. Vetenskapen har traditionellt haft till uppgift att kritiskt granska olika förhållanden i samhället. Men det gäller inte längre då regeringens utredare nu föreslår att tredje rikets styrmodell ska gälla i högskolan. I tredje riket demonterades det vetenskapliga självstyret för att garantera en vetenskap i politikens tjänst.

  Vi kan nog inte vänta oss något större stöd från vetenskapssamhället för kritisk och analyserande forskning.

  “Vad är det då som är så viktigt att högskolan måste reformeras så på djupet? Denna gång är det givetvis inte rasbiologin som ska främjas utan näringslivets och arbetsmarknadens parter. Utredningen målar upp en situation där det blir allt viktigare att samarbeta med näringslivet, skapa jobb, konkurrera om resurser osv. Sådant som vi känner till sedan tidigare. I grunden är det inget nytt under solen: vissa kortsiktiga politiska intressen anses viktigare än demokratin och vetenskapen själva. Förr var det rasbiologi, nu är det kortsiktiga ekonomiska intressen, vem vet vad framtiden har i sitt sköte.”

  http://academicrightswatch.se/?page_id=46

 • En underlighet om Parisdebaclet? I danslokalen ligger folk och “blod” syns utspritt, men inte ett enda fotspår i blodet? Och inget folk som undersöker någonting?

 • SvD: Frankrike och USA trappar upp attacker mot IS

  Franskt och amerikanskt stridsflyg gick till vad som beskrevs som ”massiv” vedergällningsattack mot IS-mål i och kring Raqqa, Syrien, under söndagen och måndagen.

  Efter att – med språkbruk som ekade bekant från USA:s dåvarande president George Bushs deklaration i september 2001 om ”krig mot terrorn” – ha deklarerat undantagstillstånd, beslutade Frankrikes president François Hollande på lördagen om flygangrepp mot terrororganisationen Islamiska staten, IS, i Syrien.

  Vedergällningen efter fredagens terroristattack i Paris inleddes sent under söndagen och fortsatte in på måndagsmorgonen. Totalt över 30 attacker rapporteras ha utförts i och kring Raqqa, IS inofficiella huvudstad tio mil söder om Syriens gräns mot Turkiet i norr. Tolv franska plan användes, enligt franska försvarsdepartementet.

 • Journalisten James Corbett har på ett riktigt bra sätt redovisat utvecklingen och
  och den växande insikten om de terrorhandlingar vi ser idag.
  Rekommenderar hans korta med kraftfulla TV-inslag

  Det största hotet är inte den direktdödliga terrorism som regelbundet lamslår städer och nationer.
  Utan den “intellektuella terrorism” som vi alla dagligen utsätts för i media och politik.

  Personligen mår jag riktigt dåligt av att exponeras från alla håll med dessa terrorhandlingar i gammelmedia och av våra politiker.

  Vi måste inse att partipolitik är en del av problemet och att den är en förutsättning för det mentala förtryck vi lyder under.

  Ett mål bör vara att låta sverige/världen styras av kloka enskilda individer istället för grupperingar.
  Gaddaffi var något bra på spåren i det fallet.

  LeifB

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *