Hans Sternlycke: “Flyktingarna gör oss rika”

106
696

Migration - Foto: "YouTube"

DEBATT. När flyktingarna väller in över Sveriges gränser och sådana som Wallenbergs och Bert Karlsson tjänar oskäligt stora pengar på att ge dem tak över huvudet har det blivit mer opportunt att uttrycka rasistiska åsikter medan Sverigedemokraterna vinner opinion på sin propaganda om hur mycket de kostar oss. Det stämmer inte. Invandrare gör oss rikare i stället för fattigare. Blir vi fattigare är det vi själva som skapar det med vår felaktiga ekonomiska politik med åtstramning på övriga budgetposter för att skapa medel för att ta hand om den.

Text: Hans Sternlycke | Foto: “YouTube”

Credit Suisse har gjort en analys publicerad i Eurostat som säger att med ung invandrad arbetskraft som tillförs till Europas åldrande befolkning kan regionen långsiktigt öka tillväxten. Mer än tre fjärdedelar av flyktingarna är i arbetsför ålder. Det ökade arbetskraftsutbudet kommer att ge större skatteinkomster än vad de får i bidrag. De har ofta god utbildning och litet behov av skolor och vård. Det som spenderas på att hjälpa dem med boende och mat den första tiden kommer att även kortsiktigt öka tillväxten och återföras till samhällsekonomin.

Europa får allt fler äldre med behov av skattefinansierade bidrag. Med invandrande unga får vi en stabilare arbetsmarknad med fler som kan hjälpa till och betala skatterna som behövs. För oss är flyktingarna en vinst. För länderna de kommer ifrån är de en stor förlust. Det kommer att dröja länge innan länder som Syrien, Irak och Afghanistan kommer att kunna bli fungerande samhällen.

Finansminister Magdalena Andersson borde se flyktingarna som investering i stället för kostnad. Hon borde föra keynesiansk tillväxtpolitik i stället för nyliberal åtstramningspolitik med krav att allt skall rymmas under budgettaket. Den politik som i Sverige och i Europa skapat arbetslöshet och svag ekonomi. Samtidigt som Riksbanken försöker få upp inflation och ekonomi med negativ ränta och obligationsutgivning motverkas det i budgeten när utgifterna för flyktingarna skall täckas krona för krona med att dra på annat, genom att minska samhällsservice och minska investeringarna.

Det är att blanda ihop privatekonomi och nationalekonomi. Som privatpersoner kan vi inte förbruka mer pengar än vi har, men en stat kan skapa pengar. Det är inte pengarna som är begränsningen utan om man överutnyttjar naturresurser och arbetskraft. Det är det som ger inflation, inte att överskrida budgeten. Om man lånar för att få bruk av oanvända resurser ökar det rikedom och skatteinkomster.

Ineffektiv användning av resurser kan ändå trots hög arbetslöshet skapa inflation. En åtstramande budget skapar sådan ineffektivitet. Om man inte utbildar för att fler skall kunna arbeta inom områden där det råder arbetskraftsbrist. Om man drar ner på anslagen till en järnväg som redan fungerar dåligt och ger stora förluster för företagen. Upprustning av de mindre banorna till helsvetsade spår på makadam och elektrifiering bör ses som en investering. Det kan dubbla persontågens hastighet, öka axellasterna för godset och minska underhållskostnadera. Investeringar skall inte som nu behandlas som driftskostnader och läggas under budgettaket. Bara räntor, underhåll och amorteringar är driftskostnader.

På samma sätt är vår invandrarförvaltning ineffektiv och byråkratisk. Långa handläggningstider i flera steg av flera icke samarbetande förvaltningar som gör att den kompetens invandraren hade gröps ut av tiden och riskerar att göra hen bidragstagande i stället för arbetande. Sverige arbetslöshet bland invandrare är högre än i andra länder. Högutbildade inom bristyrken som kör taxi och har invandraraffär. Yrkeskompetens som inte översätts till svenska förhållande. Att inte kunna komma i arbete direkt och lära sig svenska på arbetsplatsen utan först tvingas vänta i år på svenska för invandrare. Invandrarna är en tillgång för oss om vi låter dem vara det.

Text: Hans Sternlycke


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
106 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
MetalHeadViking
MetalHeadViking
Gäst
15 november 2015 kl 20:59

[RADERAD]

per
per
Gäst
15 november 2015 kl 21:18

Sternlyckes artikel kan säkert leda till en intressant debatt. Det finns inga problem med att olika åsikter får komma fram i NewsVoice, eftersom denna publikation är ute efter hitta sanningen, inte en specifik åsikt.

Torbjörn Sassersson red.
Torbjörn Sassersson red. (@confidencecontrol4845)
Admin
15 november 2015 kl 21:22

Det är så, olika åsikter kan komma ut via NewsVoice. Vi får alla facit ändå i framtiden. Red

ivanbjorn
Gäst
15 november 2015 kl 21:34

Jag vill inte reagera med åsikten om invandrare berikar oss eller ej.

Det som jag reagerar på är att man tar som preferens en undersökning av banken Credit Suisse. Det är nämligen banker som skapar ekonomiproblem genom att de ger ut pengar enbart som lån! Enligt Carl Norberg betalar idag Sverige 50 öre i räntor från varje skattekrona.

M.a.o. banken är ingen trovärdig källa att göra samhällsanalyser, eftersom bankerna inte har rent mjöl i påsen. Därför anser jag artikel byggd på bankens analyser för manipulation!

Peter K. Pettersson
Peter K. Pettersson
Gäst
15 november 2015 kl 22:34

Joakim Ruist – forskare vid Institutionen för nationalekonomi med statistik, Handelshögskolan, Göteborgs universitet – beräknade i början av 2015 att “flyktinginvandringen” i Sverige 2015 skulle innebära en nettokostnad (intäkt – kostnad = underskott) som motsvarade 1,35% av Sverige bruttonationalprodukt. Denna beräkning är baserad på en ökning av ”flyktinginvandringen” 2015 jämfört med 2014 års nivå på cirka 70 000.

År 2015 beräknas Sveriges bruttonationalprodukt uppgå till cirka 4 000 miljarder kronor, vilket innebär att ”flyktinginvandringen” 2015, utifrån denna beräkning och flyktingsinvandringsnivå, kommer att motsvara en nettokostnad på cirka 54 miljarder kronor.

Jag ser verkligen fram emot de effektiviseringar, avbyråkratiseringar och andra åtgärder som kommer att matcha denna nettokostnad.

Sverker
Sverker
Gäst
16 november 2015 kl 10:12

Artikelförfattaren avslöjar det stora hålet i sin argumentering när denne anför att “staten kan skapa sina egna pengar” när han viftar bort dem lilla detaljen att det trots allt kostar pengar att ta emot dessa “flyktingar”.
Det kan stater nämligen inte alls, alltsedan “våra” politiker skrev på Mastichtfördraget att stater måste låna pengar av privata banker!
Alltså är vi supertorsk med evig skuldsättning (som växer) som belöning för vår idioti, och Sternlycke är grundlurad!
Tyvärr är det fortfarande för få som är insatta i hur den globala bankirmaffian egentligen fungerar, och det får vi och kommande generationer sota för kopiöst.
Att nämnda bankirmaffia är den makt som skapat flyktingarna, av just denna anledningen att tvinga länder att låna pengar är ungefär så girigt och vämjeligt som det går att gå!

Torbjörn Sassersson red.
Torbjörn Sassersson red. (@confidencecontrol4845)
Admin
16 november 2015 kl 12:46

Obs. Nedsättande och personangripande kommentarer raderas. En kommentar kom inte igenom det filtret. /red

vardagstips
vardagstips
Gäst
16 november 2015 kl 13:03

Det han skriver är mycket felaktigt. Enligt dessa teorier skulle en större mängd människor skapa större välstånd? Tvärtom så har länder med många invånare det svårt med ekonomin. Det är fler som ska dela på resurserna. Kina, Indien?
Det enda som stämmer är att den totala mängden skattepengar, samt BNP kommer öka. Men att vi blir rikare, stämmer inte alls. Mängden resurser eller egna pengar för varje enskild person här i landet kommer istället att krympa. Det blir mindre med pengar för den enskilda individen. Ekonomer kallar det för BNP per capita. Märkliga teorier om att staten kan skapa obegränsat med pengar är inget som någon ekonom skulle hålla med om.

castoropollux
Gäst
16 november 2015 kl 14:01

Ett av felen med resonemanget Sternlycke för å bankernas vägnar är ju att Arbetsrätten, anställnings- o trygghets-avtalen o välfärden inte är till oigenkännlighet söndermald än. Var viss om att regin och manus i Tysklands svartbruna scenario inte nått full kraft förrän inga val längre fanns. När väl stöveln var etablerad på maktens taburett kom industrimagnaterna hem som hundar och kissade in sina gamla revir.. Med påståendet om de som strävat och kämpat under ekonomisk depression hade förstört landet. Att det sedan regnade pengar till allt gjorde ju trollslaget så välkommet att ingen funderade på hur det hängde ihop.. Lånta pengar kan vara som lånta fjädrar. Inget går på djupet.

En sak är tvärsäker, inte en enda rasist har lyckats berika mig av de som framträtt “in the swedish flesh”. Varken på lokal nivå eller i de mördande kommentarsfälten. Självhatet är enastående utbrett och det blir ju svårt att se värdet i någon annan, i kultur, i personlig utveckling, etnicitet, när mörkret, hopplösheten och framtiden i det egna sinnet är så kompakt.

Det är ingen konst för en slipad framtid att sälja ut det vi haft och har för en spottstyver, mala ner all implicit verksamhet som betalade sig själv till att istället bekostas, när flertalet av dessa inte kunde känna värdet eller möjligheterna de ägde och hade i sig själva. Så när valet tolkas som mellan två hötappar så lyckas situationen skapa fler åsnor än vad skaparen själv skulle komma på tanken att göra.. Att det nu saknas resurser skulle alltså bero på migrationen???? Ingrid Carlqvist kanske har rätt! Ingen märkte något. Inte ens Ingrid..

castoropollux
Gäst
16 november 2015 kl 14:03

En rad föll bort. Det kommer inte ske någon uppgång för kvarnen malt färdigt. Ingen kommer framstå som en tillgång förrän vi fått “slaveriet” och godtycket på arbetsmarknaden återinfört.

anders
anders
Gäst
16 november 2015 kl 14:13

Castor: Problemet är som du säger att generationer av svenskar har intalats att de inte kan något, är mindre värda, inte skall tro att de är något och så vidare. Detta föder en ond spiral där den egna känslan för rätt och fel ignoreras och individen letar efter moralen bland yttre ledare.
Vidare luras folk att tro att det saknas resurser, vilket i gemene mans sinne är likvärdigt med pengar. Men pengar är bara en måttstock, en sorts tumstock eller linjal.
Inget mer.
Och man slutar ju inte bygga hus för att man får slut på meter.
Det är kanske dags att fundera på hur man skall använda den nuvarande tumstocken, om den nu alls behövs. Kanske är det dags för begreppet hushållning istället, och efter hand fasa ut begreppet ekonomi?

vardagstips
vardagstips
Gäst
16 november 2015 kl 15:04

Det finns en myt om att Sverige skulle vara rikt eller gå bra ekonomiskt. Det stämmer inte alls. Sverige har istället den största husbubblan och lånespiralen av alla länder. När saker börjar vända neråt, kommer baksmällan att drabba oss hårdast av alla. Det är bara att titta på belåningsgraden på små och medelstora företag, eller hur mycket lån privatpersoner har för att förstå att vi snart är ett tredje världen land. Ja, så illa är det faktiskt. Det finns egentligen inget av större värde i detta land, som skulle medge dessa höga lånenivåer.

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
16 november 2015 kl 15:47

Hans Sternlycke är en entusiastisk förespråkare för att man skall utnyttja dem som imperiet förstört livet för på annat håll. Sternlycke är alltså en skamlig imperialistlakej.
Och SD mfl pekar på kostnader därför att argumentet är begripligt oavsett om man vet säkert. Jag är inte säker på långsiktiga konsekvenser ekonomiskt men imperialisterna plundrar de områden varifrån folk flyr så imperialisterna tjänar i vart fall storkovan.
Detta vill den nyttige idioten Sternlycke hjälpa till med.
Som Castropollux nämner är ett motiv som imperialisterna delar med Sveriges Usa-kramare att de vill rusta ner levnadsvillkoren.
Jag är säker på att det finns en djupt känd och naturlig önskan att bevara Sveriges ursprungliga befolkningsprofil, etniskt och kulturellt och det argumentet underkänns av mediaetablissemanget som definierar det som rasism, trots att det ju är en omvänd rasism som utövas av främmande och hänsynslösa eliter som nu påtvingas europa DÄRFÖR ATT DE HATAR EUROPEERNA och avser att radera ut dem. Rasblandning är de rikas uttalade program för massorna. Och målet är därefter att minska jordens befolkning kraftigt.
Men de rika eliterna själva vill inte rasblandas.
Invandrarmassorna är offer liksom europas länder. Lösningen är inte att göra som Usa och resten av den globala eliten vill utan i st att reversera det som nu pågår.
I am Hungary.

castoropollux
Gäst
16 november 2015 kl 15:54

Hej Anders. ” Problemet är som du säger….så vidare. ”

De enda som talat om för barn att de “inget duger till” är deras föräldrar. De enda besvikelserna över livets orimlighet har oftast formats av föräldrarna.. Därav finner de aldrig sin rikedom eller sina möjligheter heller och godheten blir en saga och kan misstas för skattesänkningar såväl som ett jobbskatteavdrag..

Varenda konflikt idag, även de som leder till grovt våld och död handlar om avundsjuka och missunnsamhet. Stockholmsdebaclet gör alla betraktare rörande eniga om att avundsjuka och missunnsamhet stod stämplat i pannorna på riksdagsföreträdarna.

Vi har bott i ett land där de flesta kunde lyckas, men om man förslösat sina resurser och möjligheter med skräpmat och kultur ur samma soptunna är ju ansvaret för det inte några utpekade syndabockar.. Inte multikulturen heller. De skaffar tydligen barn för bidragens skulle medan den ursinnige svensken inte ens kan det.. Negationerna hjälper iaf moralen att rasa.

Själv är jag åsyna vittne till hur mitt liv, min verklighet att lyckas, att ha förmåga, att vara nöjd, måste smutsas ner med förtal, med trakasserier, med sabotage av inga andra grupper än rasister och missnöjets blodtörstiga hyenor. Två våldsamma misshandelsförsök senare, tjugo års falsk tillvitelse och en polis som envisas med att utreda mig istället för brottslingarna och de ständiga brotten är jag säker på att Tarsys gjorde allt för att dölja ett digert systemfel och hur ett rasistiskt parti kan ha sådan framgång i denna värld om blott man ljuger.

Hur sedan vårdapparaten omhuldar 30 år gamla ineffektiva diagnoser adderar inte mindre till hjärtbesvär och sömnsvårigheter. Sökte jag hjälp och fann den för länge sedan, vill den inte ge mig erkännandet av att redan som svårt sjuk förstå vad jag bäst behövde.. Det skulle ju se ut som en oändlig skandal. Om den som söker verkligen finner måste ju de trista erfarenheterna döma ut fyndet som en lögn..

castoropollux
Gäst
16 november 2015 kl 16:56

..oavsett om akademiker eller pöbel dömer..

Inte oväntat gifter sig de två i många märkliga sammanhang.. Den maktmissbrukande bildningen ridande på andra och okunnigheten återkommer ju världen runt. Industrialismen och maffian som siamesiska tvillingar med vänstern som måltavla. Det är verkligen inte svårt att hitta skälen till att shitler fick pengar till sin kampanj och att “bankerna” var en stor del av det..

Om sedan de inkommande verkar rika, så kan de ju faktiskt varit det. Mest till livet och sin kultur. Att de jagas av krafter som vill utveckla fattigdom, med hjälp av religion i gamla förryckta kläder verkar gå rasisten helt förbi som all annan väsentlig information.. Det får dock växande fattigdom, sämre villkor och utsatthet att svida än mer.

“Öppna edra hjärtan” var verkligen ett effektivt salt i såren av den som släppt ut vattnet som höll det mesta flytande… SD tackade för röstvärvningen, mora(lra)set gick ännu “smidigare”..

Självklart vill bankerna verka givmilda i denna värld. De sänkte ju räntan när de korporativa bankerna gjorde succé och hotade deras ingrodda verksamhet. Då var riksdagen snabb med att införa regler som räddade både face och förtjänster på nolltid och gav straffräntan sina rätta anletsdrag. Undra på att troende muslimer utgör ett hot i denna bankvärld, de är ju lika säkra som vi på att ränta är ett brott och en synd.. Så leva vi alla i en slags religion trots allt och Sd odlar sina talibaner i den magra, torra jorden..

Rasisten har ju inget gemensamt med någon vilket ju är en såväl beklämmande existentiell position, som det sedan styr alla val. De känner inte igen sig själva i andra ens..

Förmågan att förlora allt är onekligen ingen tillgång när alla människor kunde enas mot de egentliga destruktiva vinstintresserade krafterna.. Att vara sin egen värsta fiende kan bara ses som en tillgång i kompakt mörker.

anders
anders
Gäst
16 november 2015 kl 17:50

Castor: Mark Passio Cosmic abandonment (speciellt första halvtimmen)

Julius
Julius (@gyula)
16 november 2015 kl 17:53

Flyktingar !!!! Kolla sidan http://www.w2eu.info så ska ni se om dessa är flyktingar (som flyr för sina liv) eller en attack mot Europa.

castoropollux
Gäst
16 november 2015 kl 19:45

@Julius. De organiserade strömmarna av kostbart och krävande folk är bara en skapelse av dem som vill krossa ekonomin och inte skyr några medel. Nyliberaler.. Komiskt nog röstar SD med dem allt som oftast.. De är säkra på att anhängarna aldrig kollar riksdagens omröstningar…

Fyra års stöd till alliansens vittnar om att hem och framtidslösa tror vad som helst om sitt parti trots att det ger dem fingret i omröstningarna..

Julius
Julius (@gyula)
16 november 2015 kl 20:44

Tyvärr @castropollux att så är fallet och det kvittar om man röstar höger eller vänster,alla är lika kålsypare och LANDSFÖREDARE.

Viveca Lammers
Gäst
16 november 2015 kl 21:16

Invandrare har sedan decennier genererat större välfärdsutgifter än de skatter gruppen som helhet i betalar in. Ingenting har ändrats sedan Jan Ekbergs expertrapport för finansdepartementet år 2009 annat än att flyktingströmmarna flerdubblats. Det finns fortfarande de som hävdar att flyktinginvandring är långsiktigt lönsamt. Men de har aldrig gett en förklaring till de senaste decenniernas misslyckanden annat än att förvirra bort allmänheten med floskler och påhitt.
http://www.tino.us/2015/11/folkhemmets-overlevnad-satsas-pa-en-mirakel-tvartemot-decenier-av-stabila-utfall/
https://www.youtube.com/watch?v=Rlk9a0ZBzps

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
16 november 2015 kl 21:46

Sd kan inte klandras för att de har svårt att se något bra hos de rödgröna. Mp och Vs inställning är oförenlig med SDs kärnfråga även om Sjöstedt lär ha vädrat lite kritik. Och SD är så nedsablade av etablissemanget så de som vågar företräda dem tillhör inte de mest kompetenta. Detta sagt utan nedvärderande avsikt.
Castro tycks antyda att SD är för Israelvänliga. Det stämmer nog att de vill eliminera det skälet att motarbetas av mäktiga krafter.
Castro anmodar mig titta på svts belysning(som alltid utelämnar USAs/Natos medvetna och planerade uppbyggnad av terror) men det är att slå in öppna dörrar. Jag klandrar ju inte invandrarna för att de tar chansen oavsett motiv men hävdar att vi likväl bör reversera det som nu sker och inte väja för problematiken med den elitstyrda rasblandningsagendan.
Och tro inte att de skämtar när de planerar att kraftigt minska jordens befolkning.

Hans Persson
Hans Persson
Gäst
17 november 2015 kl 03:21

Ivan Björn:

Vad Carl Norberg säger är irrelevant då han klart kan betraktas som radikal och högerextrem. Att leda partiet De Fria renderar inga pluspoäng för att man häcklar det som alla redan känner till. Partiet De Fria har förändrats från ett parti som hade hjärta och själ men blivit rånad av populistiskt svada av sällan skådad slag. Man letar i varje hörna efter åsikter och tankar som man gör till sina egna och får gehör från en sovande allmänhet som inte orkar fördjupa sig i frågorna. PDF är SD light. Ett smakprov på Carl Norbergs förmåga att uttrycka sig utanför syn och hörhåll. https://vimeo.com/108152465

Sverige behöver inte mer vänster, sossar eller högerpolitik. Vi behöver politik för människan. Vi behöver hjärta och omtanke. Vi behöver omsorg, vila och öppenhet. Vi behöver inte NATO eller mer krig och bevakning.

Emil Boethius
Gäst
17 november 2015 kl 10:20

Denna artikel verkar djupt oseriös redan från början då den påstår att stor del av “flyktingarna” skulle vara högutbildade med “litet” behov av skola och vård. Skrattretande. verkligen. Författaren borde göra ett besök till verkligheten istället för att beskriva sin egen dröm-värld.

Sture B
Sture B
Gäst
17 november 2015 kl 12:14

Världen ser inte ut som den gör främst p.g.a. av sociopaterna som styr. Den främsta anledningen till av världen ser ut som den gör beror på att hälften av mänskligheten befinner sig i den tråkiga delen av IQ-skalan. De intelligentaste av denna mänsklighetens hälft ligger mellan “normal” medianintelligens och korkad, vilket gör dem semikorkade eller tilldelar dem en halvnormal intelligens, om man ska vara snäll.

Detta semikorkade spann är elitens främsta rekryteringsbas för anhängare till påhittade politiska ideologier eller som lärjungar till fantasifulla religiösa dogmer. Då denna grupp är intelligent nog att förstå enkelt religiöst mässande och tunna partipamfletter, men saknar förmåga att dra egna slutsatser.

I detta IQ-spann hittar du t.ex. den rabiata feministen, den insnöade kommunisten, den “untermensh”-hatande nazisten, den kuffar-hatande muslimske terroristen eller den ideologiskt handikappade PK-människan som blint tror att en massiv invandring är en vinst och ingen kostnad. Bara för att någon har sagt till honom att det är så.

castoropollux
Gäst
17 november 2015 kl 13:23

@Julius. Det är en avgrundslik skillnad mellan att förstöra ekonomin med hjälp av flyktingar och försöka förbli human även om det kostar på..

@Emil Boethius. De högutbildade har varit Assadregimens bästa stöd. De har anat faran och hoten med terrorn av IS och rebeller långt före dem som saknar eller har låg utbildning. De förra har förstått att Assad aldrig skulle bomba sitt eget folk och därmed är de ju ett hot i västvärlden eftersom de kan berätta detaljrikt av vad som hänt och hur västvärldens fulspel faktiskt ser ut. De senare tror hellre sina ögon om sedan flygplan o helikoptrar ser målade ut. De tro iaf på propagandan att Assad skulle bomba sitt eget folk.

Det var trots allt enklare flerbostadshus som drabbades av oljefatsbomber. Ingen kan ju tro att Assad skulle använda garageteknik när de har ett utvecklat vapenförråd. Konstruerade fakta är inte till för de klokaste och logiska. Ingen kan heller tro att landets ledare skulle gasa ihjäl sitt eget folk. Det är ingen Saddam landet haft som ledare. Det är de som styrts och sponsrats av väst som varit grymma fascister utöver hela denna jord.

@Peter Pettersson G. “Och tro inte att de skämtar när de planerar att kraftigt minska jordens befolkning.”rasblandningsagendan” ? Paranoia kan vara symptom på en sjukdom.. Dret enda vinstintressen är intresserade av är billig arbetskraft. De skiter om folk bor uselt trångt och odrägligt. De skiter i vilken kultur folk utövar, är de bara mer tillgängliga för förtryck är det bättre och ger större förutsättningar för att solidaritet ska drunkna i rasism och hopkokade motsättningar. Konflikter baserat på rasism och konkurrens är bättre för maktens husfrid. Käkar vi upp varandra och tror att vi hotas av andra istället för att gemensamt bekämpa en stark fiende har den lyckats. Det pysslar SD med. Gå aktens ärenden och kollra bort arbetarklassens möjligheter till att bekämpa låglöneparadiset.

Hans Sternlycke
Hans Sternlycke
Gäst
17 november 2015 kl 15:20

“Sverre” påpekar att Maastricht-fördraget (och EU:s nuvarande grundlag som utgår från den och som inte kan ändras utan alla länders samtycke och som föreskriver vilken politik som skall föras, nyliberal, i motsats till en normal grundlag som bara behandlar formerna för styret) skulle förhindra att staten lånar av sig själv genom att ge ut obligationer (Vilket Riksgälden dock gör i stora mängder nu). Jag har inte tillräckliga faktakunskaper för att veta i vilken mån det gäller med själva EU-medlemskapet. I så fall vore det en anledning att gå ur. Vi kan i alla fall skatta oss lyckliga att vi inte är med i Euron. Greklands kris hade en grund i att man bara kunde bara låna via banker. ECB:s stödlån för någon procent blev många via dem för Grekland att betala. Skulle det vara att så EU genom sina regler stoppar keynesiansk politik är det illa. Men det förtar inte dess klokskap utan visar bara på hur folket inte kan bestämma sin egen politik.
Hans Sternlycke

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
Reply to  Hans Sternlycke
17 november 2015 kl 19:22

Hans Sternlycke
Frågan är om i vilken utsträckning det står Sverige fritt att ge ut obligationer som saknar säkerhet annat än den som eventuellt senare uppstår om man planerat väl. Ingves skriver någonstans i riksbankens dokument utan att ange detaljer att för bostadsobligationerna förekommer båda såna med och utan täckning(minns inte vilken term som användes) men de berättar alltså inte sanningen ens i det fallet.
Vår bindning till Bis liksom alla andra slavar till London och Wall streets skapelse med centralbanker begränsar oss men exakt hur tiger de sammansvurna finanskretsarna om.

Sture B
Sture B
Gäst
17 november 2015 kl 17:19

Om man trycker upp en massa nya sedlar urholkar man värdet på den egna valutan d.v.s. inflation, som är en form av dold skatt. Denna artikel uppvisar precis samma sorts ekonomiska naivitet som Magdalena Andersson gör med statsfinanserna.

Sofia
Gäst
17 november 2015 kl 21:49

Instämmer med Peter Grafström.

castoropollux
Gäst
17 november 2015 kl 22:29

@Peter Pettersson G.Vem är Castro i tråden? För inte menar du väl mig. Då är du löjligt barnslig..

@Julius. Men någon känsla för vänster och höger måste man ha annars ska man inte rösta..

Sverker
Sverker
Gäst
19 november 2015 kl 05:14

Till Sternlycke, och andra som inte vet hur penningskapande fungerar.
Fakta:
Att invadera landet med ”flyktingar” kostar pengar.
Det är finansministern som plötsligt fattat det, för nu måste Sverige låna pengar. Straxt innan hon förstod det, så formligen sprudlade bankmaffian av budskapet att ”det är inga problem med kostnader för flyktingarna, det är bara att låna, av oss!”
Hur kan det då komma sig att dessa bankirer så väldigt gärna vill låna ut pengar?
Är dom fantastiskt goda människor som bara vill väl?
Eller är dom patologiskt giriga?
Redan här borde Svensson inse att Sveriges stat inte skapar sina egen pengar själv.
Den måste alltså låna av någon.
Denne någon är, privatägd bank! Alltså inte Riksbanken!
Att det går till så, är tydligen det som Sternlycke och andra inte har kunskap om.
Det är onekligen bra om man vet hur man skall betala för dom enorma kostnader man drar på sig.
Speciellt illa är det att man i sin okunskap mutar in kommande generationers skattebördor.
Om man nu är så ivrig att ”hjälpa flyktingar”, så borde man ju stå för fiolerna själv, och inte vältra över kostnaderna på andra och t.o.m. ej ännu födda!
En analogi för att förtydliga.
Jag tycker synd om A.
Jag erbjuder A att få bo och äta mat, inte hos mig, utan hos Sternlycke.
Resultat: Jag framstår som snäll och god, medans en protesterande Sternlycke framstår som snål rasist.

anders
anders
Gäst
19 november 2015 kl 10:33

Sverker: rasist är i min mening ett kapat ord, som egentligen betyder att man värdesätter sitt eget folk mist lika mycket som andra folk. Ord får ju i vissa fall en omvänd betydelse, när det är en fråga om att skapa sociala konstruktioner och ändra tankemönster.

ruben
ruben
Gäst
19 november 2015 kl 13:32

Det är bara vissa, som blir rikare. Fastighetsägare t.ex. men det betalas från skattemedel.
Vi hade ju underbemanning på skolor, sjukvård, civilförsvar, inre och yttre säkerhet, äldrevård etc. Man lägger ned sjukhus pga. bristande resurser. Patienter ligger i korridorerna. Allt det redan innan rådande flyktingström. Sverige hade, tror jag, minst tusen miljarder i skuld redan innan.
Man jagar sjukskrivna för att avslöja fuskare, men underlåter samma kontroll av de som vill ha flyktingstatus. Man agerar rasistiskt, dvs. förtrycker en gruppering och favoriserar villkorslöst en annan. Sjukskrivna, som man nu vill skärpa kontrollerna för, arbetar normalt och är faktiskt skattebetalare. Kanske man skall ge sjukskrivna flyktingstatus först? Många flyr säkert från en nedbrytande arbetsmiljö, där underbemanning, underbetalning och hårdare arbetsscheman är vardag på många ställen. Kanske enda sättet att överleva är att sjukskriva sig ibland? De flyr alltså tillfälligt i många fall från en överutnyttjande och förtärande situation. Jag tror det är svårt motivera befolkningen acceptera den ordningen.

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
19 november 2015 kl 14:57

anders
Just det rasist är kapat. Angloamerikanernas rasism består i aggressioner mot främmande folk långt borta som svälts ihjäl avsiktligt och massmördas med militära och finansiella vapen. Europeiska nationalisters rasism är som du antyder en vilja att inte själv bli utplånad. På sin höjd en passiv och fullt legitim rasism. Men det är på grund av den mångtydiga innebörden mycket bättre att använda något annat uttryck och det saknas visst ett lämpligt ord. Det är i ngn mån synonymt med självförsvar. Behövs lite mer kreativa tankar kring detta.

Viveca Lammers
Gäst
19 november 2015 kl 19:07

Rasist är inte ett gammalt ord, som man har kapat och givit en ny betydelse. Det är ett nytt ord, som man hittade på under 30-talet i samband med nazisterna.
Tidigare hade man racialism (1871) och racialist (1917), men det var också nypåhittade ord när det handlade om England och Afrika. I USA sade man race hatred och race prejudice.
En -ist är en person, som är en anhängare / utövare av en -ism (en lära.)
Ex. en dentist håller på med tänder (dent- betyder tand) och en flörist sysslar med blommor (fleur betyder blomma).
De som mest aktivt sysslar med raslära är väl då rasforskarna och de ägnar sig åt dna-forskning. Jämför olika rasers dna. Och det är väl det vi menar med ordet “raser” i dag så man får gå efter det. Det finns ingen fast, gammal betydelse av ordet “ras” och vilka raser som finns. Det har varierat.

Invandrarfrågan handlar inte om några raser, inte om man går efter den senaste indelningen. Vi och majoriteten av invandrarna tillhör samma ras, kaukasoiderna.

Det handlar om en instinkt som alla varelser har: självförsvar och revirförsvar.
Även växter sysslar med sådant: gifter, taggar mm
Hunden som skäller. Katten som fräser. Ormen som hugger. Myran som biter.
Även vänsterpolitiker! Om de inte tar invandrarna och tiggarna hem till sig, förstås.
Att du låser din ytterdörr och din bil är ett uttryck för revirförsvaret.
Revirförsvaret brukar rikta sig mot alla, som känns främmande, i alla fall om de kommer för nära så att något känns fel.
Folk som grälar om olika idéer sysslar ofta med mentala revirförsvar. Man går till attack mot en idé, som känns främmande, och försvarar sin egen idé, som man identifierar sig med.

Det vore bättre att använda ordet “främlingsfientlig”, men det gäller väl egentligen alla. Det finns inte många, som öppnar sin dörr helt för dem, som känns främmande. Det räcker att det är en svensk som är “fel typ” eller inte har ett legitimt ärende.
Man öppnar ju knappt ens för försäljare.

http://mymindcircles.blogspot.se/2015/10/rasism-och-rasist.html

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
Reply to  Viveca Lammers
20 november 2015 kl 01:58

Viveca
Bra kommentar.
Dna-forskningen lär ha en vapentillämpning med avsikt att åstadkomma etniska vapen.
Man bör vara observant på vad som ligger bakom viljan att blanda europeer med en del etniska grupper även ur det perspektivet.
De angloamerikanska sk blåblodiga lär hålla på sina brittiska rasrötter, för att använda deras egna termer. Men utåt pläderar de för andras blandning.

Birgitta
Birgitta
Gäst
21 november 2015 kl 12:23

Även om Hans Sternlycke i sin artikel använder ekonomiska skäl för att skapa en positiv opinion rörande migrationen räcker dessvärre inte detta “smink” för att dölja skavanker i hans argumentation. Att säga att flyktingarna gör oss rika är ett argument som ingår i en diskurs om “kulturell berikningsprocess”; en “slogan” som saluförs av elitinstitutioner som Unesco, världsbanken, World Economic Forum och universitet. Varför har Hans Sternlycke “köpt” denna retorik. Vad är vinsten?

Läs boken “Exit folkhemssverige. En samhällsmodells förfall” som finns i fulltext på nätet för en intellektuellt berikande analys om vad mångkulturalitet egentligen handlar om. Syftet är naturligtvis inte att på något sätt berika oss utan göra oss alla SÅ mycket fattigare; såväl inhemsk som invandrad befolkning.

http://snaphanen.dk/upload/Exit.pdf

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
21 november 2015 kl 22:18

Det är inte svenska socialister som gör att företagen i Sverige försvunnit ett efter ett utan giriga och inkompetenta oligarker utan samhörighetskänsla med landet. Tyska företag sägs ha lite mer socialt ansvar inskrivet i sina styrande stiftelser med långsiktighet i st för max profit. Jag vet inte hur väl det stämmer men värt att tänka på. Borgerliga politiker är hjärntvättade med angloamerikansk banksterliberalism som gynnar dem och missgynnar alla länder som låter sig pådyvlas deras dåliga inflytande. Socialisterna är i stort lurade av angloamerikanernas eliter. Dessa anglos har designat all socialism för att förstöra andra länder och Kina har lyckats ta sig ur det nu. Deras nuvarande framgångar antyder att vi kanske har ett och annat att lära. Dom jobbar häcken av sig. Hur är det med studiefliten i Sveriges skolor och universitet??. Jag har hört sägas att kinesiska studenter utomlands är flitigare än västerlänningar på samma lärosäten. Vi skulle kanske behöva lite nationell pionjäranda. Konkurrensen hårdnar. Det är inte Brics vi skall klaga på. Dom påtvingar oss inte massinvandringen. Dom vill ha en värld stadd i utveckling. Angloamerikanerna vill ha kaos överallt. Kulturmarxister är deras omedvetna vapendragare.
Och jinge dvs numer Anders Romelsjö håller hög klass med sina artiklar oavsett om man håller med honom om hur världen bör förändras eller ej.

ruben
ruben
Gäst
22 november 2015 kl 00:42

Varför skall en nation, som Sverige betala villkorslöst för flyktingar från fjärran länder? Det lilla landet Sverige är populärast i Europa. Man kan ana varför. Nationen Sverige är en gemensam kultur och ekonomi, som invånarna betalt för och byggt upp i arbete och skatter. De flyktinströmmar av personer, som nu skall ha dagpenning har ingen Svensk räknat in i skatte kostnaderna.
Ur immigrationsverkets listor:
71 kr/dag för vuxna ensamstående
61 kr/dag och person för vuxna som delar hushåll
37 kr/dag för barn upp till 3 år
43 kr/dag för barn 4–10 år
50 kr/dag för barn 11–17 år (fr.o.m. tredje barnet halveras bidraget)
Om de får stanna i Sverige – vem har ansvaret då?
Då blir Arbetsförmedlingen huvudansvarig för att arbeta vidare med kvotflyktingar och andra flyktingar som fått uppehållstillstånd. Flyktingen får i detta läge en etableringsersättning som är cirka 6500 kronor per månad. Det gäller under två år. Är flyktingen därefter fortfarande arbetslös så räknas hen som övriga arbetslösa. Dessutom barnbidrag.

Så i väntan på asyl 200 000 gånger 60 = 1miljon tvåhundratusen per dag =
438 miljarder per år.
Inom ca: 8-10 veckor minst 400 000 som väntar på asyl = 876 miljarder per år. Dubbelt mot vad försäkringskassan betalar ut i av arbetande medborgares inbetalade, inarbetade och förtjänade försäkringar och bidrag per år.
När de fått asyl, så får de vuxna minst 6500/mån 400 000 personer per år = 15 miljarder 600 miljoner per år exclusive barnbidragen.
Vi hade inte råd med skola, barn, äldre och sjuka eller ens vägar och järnväg innan flyktingströmmen, hur tänker man egentligen?

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
22 november 2015 kl 03:06

Blå Led Kineser flitigare än genomsnittet är nog vanligare än under snittet efter vad jag hört. Det har nog inte så mycket med kommunism att göra utan med asiaters intellektuella inställning. Asiater lär dominera vid Usas universitet. Det moderna kinas karriärinriktade medelklass har nog bara fördel av att det finns en socialt ansvarstagande regim som påminner de gynnade om samhörigheten med de andra och inte låter individualismen leda till för mycket spänningar gentemot de mindre gynnade. Angloamerikanerna har orsakat allt skadligt i modern tid och allt du ogillar men tillskriver andra. Men de har dessutom förfalskat historieskrivningen så att du kan tro något annat. Britterna tillsammans med Usa är ensamma ansvariga för alla varianter av socialism, påtvingande av multikultur, islamisering medelst frimurargrenen muslimska brödraskapet som instiftades av brittiska spioner. Fabian society med början 1883/84 är ursprunget till multikulti och avsiktligt kaos för att slita sönder nationalstater och förbereda för världsregering under, just det, ANGLOAMERIKANSK kontroll. Allt som nu sker beträffande terrorism är falskflagg attacker organiserade av dessa anglos, förvisso med god hjälp av övriga väst. Natos operation Gladio är en ökänd gren av detta. Och Nato är till för anglos kontroll av Europa. Us in Sovjet out and Germany down har du kanske hört. Men Sovjet var aldrig ett hot. De var bara utfrusna och fruktade att bli krossade om de släppte garden under det kalla kriget. De hade erfarit hur angloamerikanerna avsiktligt hindrade tyskarna att störta Hitler och avsiktligt orsakade WW2 med 27 milj döda för Sovjet. Hade väst velat ha normala relationer med öst hade det varit lätt att ordna. Och all kommunistinfiltration i väst var styrd av väst själva. De ledande oligarkerna i väst stöder kommunism ända sen den skapades för att dels förstöra de drabbade ländernas konkurrenskraft – 4 västländers bankirer finansierade bolshevikrevolutionen tillsammans med angloamerikaners diplomater och dels för att underlätta för världsregering efter att först ha raderat ut nationella särdrag. Angloamerikanerna hindrade kapitalism i Kina och predikade bolshevism och antiintellektualism i Kina. Maoismen var starkt påverkad av sånt. (Socialister och borgare gillar inte att man tar upp det men ickedesto mindre är det sant) Brics utvecklingsbank gör själ för namnet det handlar verkligen om att låna till utveckling – inte till låneslaveri och utsugning som är fallet med det Usa-styrda IMF och världsbanken. Om dessa fakta känns främmande för dig beror det på att du till skillnad från kineserna verkligen är hjärntvättad på djupet.… Read more »

castoropollux
Gäst
22 november 2015 kl 10:03

@Blåa led. Jag förundras alltid över att fakta kan förbigå läsare som kritiserar Jinge.se eller öht ifrågasätter NewsVoice för att publicera inlägg därifrån. Vad gäller Sternlycke så är väl påstående tillåtna inom ramen för vår demokrati, medan argumenten retar varenda rasist. Det är djup tragik i motsättningarna vi nu se. Generationer av människor har blivit missgynnade utan att förstå att de själva ha mest grund i de orättvisa förhållandena. Vår skola har haft möjligheter till utveckling och framtidstro, men dessa grupper är nu de mest föraktfulla, högljudda och besvikna. Att som SD hela tiden spela på besvikelserna och bristen på status, ställa samhällsgrupper mot varandra är en dyster och fatal populism. Samma andas barn som i Tyskland. Det är intressant att “Tyska företag sägs ha lite mer socialt ansvar inskrivet i sina styrande stiftelser med långsiktighet i st för max profit.” Att detta är en frukt av företagsflykten under 20 och tidigt 30-tal kanske är för tydligt. Redan då var det alltså en fara i att företagen hade för mycket makt över försörjningen. De drog sig inte heller för att använda den. Skulle vi haft dessa regler (löntagarfonder) med ansvar, återbetalningskrav hade systemet varit självrenande. Ingen “mullerkraft” hade haft en chans att skinna eller sko sig.. När Sverige skrev på för EU var det en dödsdom över allt etablerat i livsmedels-, industri-produktion, arbetstillfällen, trygghet och framtid. Att SD inte är en opposition utan svans till kapitalet är en beklämmande konsekvens av sin “naturliga” fiendskap till vänstern och att vid varje tillfälle likna den vid extremister manar djuret, det lägsta och synnerligen sämsta i folkdjupen. Det grumliga hatet, det synnerligen osmakliga föraktet. Det tål att upprepas i oändlighet. Ingen rasist har berikat mig, kommer aldrig göra det heller. Det har däremot invandrad musik, med eller utan artist, författare osv och klandern mot dessa djupnar alltid i avund, svartsjuka och missunnsamhet. Den har ju alltid funnits där emot alla som lyckas, men blir ju bara tydligare när etniciteten ska målas på väggarna som en underliggande färgton. Som en följd därav föds intellektuella missfoster om att muslimer, afrikaner osv ska ta över landet. Ingen av de krafter som satt igång malströmmen är till syvende och sist intresserade av vad dessa människor är, förblir eller kommer att vara. Dessa krafter är ju inte intresserade av vårt välstånd heller annat än förstöra det och göra oss till lätta, rättslösa byten på arbetsmarknaden. Det gör de… Read more »

castoropollux
Gäst
22 november 2015 kl 11:27

Hade “rasisterna” gått hem till varandra för att enas om något, som gemensam kamp mot de sämre villkoren för 20, 30 år sedan, istället för att sitta och uppskatta reklamen (?), 100 kanaler, Aschbergs motsättningstv., supa skallen av sig inte bara varenda helg, utan lite oftare än så (!). Suttit och snackat skit om andra, sparkat nedåt och försökt ge sken av att man inte var en eftersläntande generation hade SD inte haft en chans. Hade inte de personliga besvikelserna och de egna misslyckandena fått forma en politisk övertygelse så grumlig som denna tidens hade SD inte haft den blekaste chans som de fått nu. Kunskap och vetande har aldrig varit sd-anhängarnas mål istället hatar de alla fakta som som slår hål på rasismens brist på logik. Precis som de hatar att aldrig ha lyckats i denna världen och när rollen som sämst ställda, statusbristen, försörjningen hotas är det bara tänderna och skallen som ljuder. Det visste även trettitalets maktmissbrukare att utnyttja. Sedan kunde folket arbeta på sin och andra människors undergång utan att undra… @Birgitta. Så varför röstar SD på jättelika skattebefrielser åt de stora, som minimala åt de små om de skulle utgöra en fyrbåk åt folket? Varför rösta de på partier som sänker skatten och drar undan den flygande trygga mattan för folket? De säger något annat men utgjorde ändå vågmästarna som höll Alliansens kurs spikrak åt helvete i fyra år. @Sture B. “den ideologiskt handikappade PK-människan som blint tror att en massiv invandring är en vinst och ingen kostnad.” Det logiska kullerbyttandet vet inga gränser. “Massiv Invandring” förespråkar ingen utom de som ser ut se en och odlar hotbilder.. Att vi ska behandla de som vill bo här med respekt har inte Alliansen eller medlöparna SD kunnat visa. Att sedan massinvandring blint en realitet är ju bara det bästa tecknet att olyckorna Alliansen och SD inte kommer ensamma. Vem hade kunnat tro att Zoros skulle ge dem mer vatten på sin kvarn, mer ursäkter till nedskärningar och utarmning av det sociala trygghetssystemet,s om inte utförsäljningarna bidrog med. Det är högerns och finansens intressen som påstår att kärnkraftsmotståndarna vill ha katastrofen / haveriet, men det vet vi ju att det inte är så. Istället visar bombhögern sitt rätta ansikte och sin cynism i att de jublar över att människor väller in eftersom det ger deras rasistiska argument rätt. Ja de ville ju tom att professorn skulle ge… Read more »

Birgitta
Birgitta
Gäst
22 november 2015 kl 12:42

Den kitschiga multikulturella ideologi som vi ser idag är politikens motsvarighet till den atonala, själlösa, musik som växte fram i början av förra seklet, vilken var en motreaktion mot skapande av musikaliskt harmoniska verk. Multikulti är ett mycket vådligt och högexplosivt experiment som aldrig tidigare skådats i världshistorien.

I en modern värld finns det inte plats för harmoni och besjälade musikverk utan bara krig, förstörelse och sekulära värderingar. När alla blomstrande livsformer har ödelagts, ska ur spillrorna byggas upp en ny brun, totalitär världsordning med artificiella livsmiljöer och nya syntetiska livsformer.

Mångkulturalism är inte fel utan helt rätt – mycket frodigt och kulturellt berikande – i den mån det får lov att växa organiskt. Den totala reformering som vi ser idag på alla nivåer är inget naturligt utan en effekt av att herrarna suttit vid ett ritbord med strikta tidsagendor. De vill nämligen se resultatet av sitt disharmoniska och demoniska livsverk innan de tuppar av.

Allt som de ställt till med under sina liv måste innebära att de omedelbart fjättras på ett riktigt varmt ställe där de kan sitta och mysa för all evig tid.

esamawuta
Gäst
22 november 2015 kl 13:28

@Anders Björk, håller med där och att detta är ett av systemfelen börjar ju framträda allt klarare. man slutar ju inte bygga hus för att metern tar slut. Nollränta eller till och med minusränta drar undan mattan för det ekonomiska systemet som bevisar att folk har noll nytta av den som sådan. Det är inflation i grejor som ingen vill betala pengar för och som därmed skänks bort, ibland mot att man tar emot pengar istället. Detta gäller vid till exempel begagnade bilar i USA som nu utgör en grund för en ny subprimesmäll. Alla plastkort med kredit utgör ju då också en gåvoverksamhet till dem som inte opponerar sej utan sliter i systemet. Moderna Flyktingar får ett ICA-kort att handla för som håller uppe denna kedja med sin lite högre prisbild. Där handlar också svenskarna med tillgång till kort. De andra handlar i parallellekonomin hos sina landsmän till ett helt annat pris. Vi har alltså redan infört en u-landsekonomi delad på olika grupper och man försöker samtidigt hålla uppe en prisbild i ett överflödssamhälle som faktiskt för sin egen överlevnad borde dela ut ett sådant kort till alla. Det skulle betalas genom att slopa 90% av all statlig parasiterande ekonomisk kontrollverksamhet och med ett högt karensbelopp för inkomstbeskattning.

castoropollux
Gäst
23 november 2015 kl 12:49

@Peter Pettersson g. Redan Mein Kampf tog upp rasblandning som ett hot. Du använder det alltsomoftast och här i denna tråd “elitstyrda rasblandningsagendan”. I vems intresse om inte vad det förstör på arbetsmarknaden ses importerade folk av alla slag som en tillgång annat än att förstöra arbetsrätten i industri och de LO-anslutnas värld?

Att samma krafter gärna importerar en bildad elit som försvarar klyftorna, eftersom dessa redan själva gynnats av förmånerna ska vi ju inte inbilla oss inte sker heller.Liberalerna har ju verkligen ansträngt sig för att undanröja alla hinder för den godvilligt inställda mellanklassen att etablera och utbilda sig här. För eliten och dess drängar har landet blivit var mans egendom.

Vad än Kalergi hade i sinnet så var det väl främst att motverka rasism. Själv son ur ett blandäktenskap kan det inte var svårt att klura ut i en värld som såg ner på allt som avvek. Att sedan korruptionen förvanskar humanism och gör det till sitt förvanskade verktyg är väl inget nytt. T.o.m Shitlers strateger kallade ju sitt parti för …socialister. Så det måsta ju haft en gedigen klang även om de urholkade grundtonerna i det. Precis som SD får trä klinga falsk. En ljudande cymbal har längre efterklang än detta hemska parti. Som lyckats så väl i att få opposition att se ut som ett unket skämt. Bronett var f.ö. duktigare på att dressera sina djur.

Dokumentären om Eugene Debs http://www.nationalreview.com/corner/425839/bernie-sanders-documentary-eugene-debs kan kanske kasta ljus över Socialism och lite över kommunism. De är då släkt precis som fascism, nazism, nationalism och korruption är blandbara vätskor. Personkemin är imponerande.

Om E. Debs lyckades få väljare trots att han satt i fängelse. Så lyckas ju Jimmy Å. Få frihet att se ut som ett fängelse och det måste ju bero på att han besitter ett… Vilken flykting som helst gör oss rikare än dessa självutnämnda och domesticerade politiker.

Angående presidentkandidater värda uppmärksamhet är storyn om Huey Long också ett bevis på att demokratin kan fungera om man låter bli att välja marschstövlar… https://www.youtube.com/watch?v=AbyMeMApC3U http://hueylong.com/ Huey Long som var utbildad advokat stämde stora bolag och vann. Tittar vi på vad SD hittills gjort måste man vara synnerligen okunnig om vad frihet är för att klicka gilla på allt de spyr upp.

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
Reply to  castoropollux
23 november 2015 kl 14:39

Rasblandningsagendan är som sagt ett elitprojekt. Eliterna var undantagna. Lyckas de går det att se skillnad på över och underklass. Med genetiska vapen kan överklassen selektivt rota ut andra grupper och själv vara skyddade. Och i vår tid med befolkningskontroll=massutrotning är detta en högst realistisk riskaspekt.
Ras är den term britterna använde för sitt angloamerikanska etablissemangs planer och dom planerna är helt intakta såvitt känt. Dom gömmer sig bakom judar som syns mycket mer utåt och belönas för det genom att Israel får ta sig stora friheter ostraffat.
Kalergi undantog aristokrater och judar från blandning. Orsaken var vid den tiden eugenisk dvs blandning sänker ur det perspektivet arvsmassans kvalitet. Eftersom de vill förstärka skillnaderna mellan styrande och styrda är målet analogt med det angloamerikanerna gjort med utbildningen – fördumning av massorna så att de får svårare att göra motstånd och vägen till global tyranni underlättas.
Jag avskyr det rasistiska förakt som exemplifieras av frasen “tjattrande somalier” och jag misstänker troll/provokatör bakom sånt.
Vad beträffar SD har jag spontant varit motståndare mot dem från början och samtidigt ogillat den intoleranta behandlingen de rönt och ansett att detta strider helt mot etablissemangets förfäktade liberala ideal. Men eftersom massinvandringen är ett elitstyrt projekt med onda avsikter både mot ursprungsländerna(det pågår en utrotning av araber) och mot Europa – europeernas särart håller på att medvetet raderas ut – kommer saken i en annan dager. De aldrig så tarvliga gräsrotsanhängarna blir då ett hopp för europeernas bevarande som etnisk grupp. Mindre tarvliga passiva anhängare vågar inte riskera att bli utfrusna av det tyranniska etablissemanget annars funnes det mer vältaliga företrädare.
Begreppet rasism är otillräckligt. Det är inte samma sak att försvara en grupp från uppblandning och successiv utradering som det är att plundra och mörda asiater och afrikaner som angloamerikanerna gjort. Angloamerikanerna, med Brzinzky som slug ideolog kommer ur fokus och ist blir det deras offer europeerna som skuldbeläggs.
Jag tror att de som nu drabbas av imperiets kaoskrig tjänar mer på en intakt folkstam.
Och betrakta tex hur det gick för den forna grekiska kulturen. Där finns inte den ursprungliga folkstammen kvar längre. En del greker är kluvna inför detta eftersom ett beklagande innebär ju att de ser ner på sig själva så man fattar att det inte är ngn angenäm sak att diskutera.
Hoppas Europa slipper den problematiken.

ruben
ruben
Gäst
23 november 2015 kl 15:04

Jag minns när Sovjet kollapsade. Då fanns en stor oro att miljoner forna Sovjet medborgare skulle vilja fly till Sverige. Vi skulle snart få ett kaos av flyktingströmmar, som skulle krossa vår modell av välfärd, men av någon anledning skedde det aldrig. Den oron var samma oro som nu besannats. Det var accepterat tänka så och ingen kallade det rasism. Det är oro att modellen av välfärd snart är utarmad och tömd, även om den börjat bli tömd och avvecklad långt innan.

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
Reply to  ruben
23 november 2015 kl 20:49

Ja ruben och Reinfeldt hade målet att rasera den för honom förhatliga skandinaviska modellen. Och hans kallelse var att väcka de nedsövda svenskarna och göra om dem till vad?: slavar under TTIP?. Avtalet som enligt en del kritiker skulle kunna ge CIA och IS såsom varande korporationer rätt att stämma EUs nationer av näst intill godtyckliga skäl.

castoropollux
Gäst
23 november 2015 kl 21:48

@Peter Pettersson g. “Sd kan inte klandras för att de har svårt att se något bra hos de rödgröna. ” Såge partiet något bra i sig själv skulle de lyckats bättre än dra till sig en sådan hop av gaphalsar.

“Rödgröna” är samma tema som begreppet “sjuklöver”. Det bidrar bara till fördumningen. Det kan ju inte vara något att skryta med att löpa kring med ett begrepp Krigsivraren Bildt uppfann. Man flyr sakfrågorna för att ägna sig åt personangrepp, syndabocksargument och hoppas att mobbsverige ska hugga på betet. Hela tangentbordskriget vore ett slag i den reellla luften om hatet aldrig fick näring.. Där gifter sig Allians, höger och det “värdekonservativa” SD, som de politiska fascister de är. Den inhemska husdjursmobben matas ständigt..

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
Reply to  castoropollux
24 november 2015 kl 01:20

castropollux
Håller med om att det är förtvivlad mycket låghet i debatten.
Beträffande blocken betraktar jag båda som inkompetenta men de borgerliga förlitar sig ju delvis på den privata sektorn medan de rödgröna inte har ngn motsvarande auktoritet.
Borgarna vill ju ta bort staten. De rödgröna kommer inte med ngt kraftfullt och KLOKT mot detta utan manövrerar defensivt.
Jag tror de är för okunniga för att komma på ngt bra.
Och jag tror det behövs en ideologi som förkastar både liberalism och den hittillsvarande formen av socialism. Det är vad Kina och Ryssland håller på med var och en på sitt sätt.

castoropollux
Gäst
24 november 2015 kl 14:35

ingen har kunnat förlita sig på den privata sektorn sedan de, tillsammans med Alliansen beslöt sig för att krossa välfärden. Vill man krossa den kan man inte undgå förgöra humanismen. Om vänsterkanten i S inget manöverutrymme har ska de väl tacka Persson o Co för deras manipulerande.. Jag vet inte hur man som du kan förkasta allt till vänster om dig.

Om okunnighet ska du nog inte yttra dig. Du ligggggggger ju platt på din egen planhalva, träffad av mer och bättre ammunition än MH17.

Vad är det de ska komma på som är bra i en riggad kris? Du är ju inte sen att leverera spik till kistan och drämma i några själv.. Brösttonerna är nog inte de du ska leverera nu.

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
Reply to  castoropollux
24 november 2015 kl 16:44

castorpollux
Du missförstår. Jag menar att näringslivet har mycket sakkunskap om rella ekonomiska omständigheter och kopplingar till utlandet medan de rödgröna tex mp har visioner som är mer osäkra. Det gör att de borgerligas egen (in)kompetens inte har samma betydelse när val avgörs eftersom medierna är helt i händerna på Usa-sympatisörer.
Att du anklagar mig för brösttoner är överdrivet. Jag syftar på att Marx klasskamp splittrar vanligt folk och skyddar finanseliten både från insyn och därför från att minska dess makt.
Jag tror att det hade kunnat finnas en mer nyttig vänster om de inte i så hög grad hade sin existens och utveckling knuten till Marx som var en tillgång för angloamerikanerna och manipulerad för att störta Ryssland mfl i fördärvet.
Jag noterar precis som Sture B att när du yttrade dig om VPN och andra IT-fakta lät du väldigt sober men nu är du så där känslomässig igen. Jag håller med Sture om att du verkar vara ngt av en dubbelnatur. Eller är det inte en person som skriver under ditt alias?

castoropollux
Reply to  Peter Grafström
24 november 2015 kl 21:40

Vänstern få aldrig bli eller vara mer än en röst. Snillet spekulerar.

Jag hade då rätt om din position.

Näringslivet gör inte mer än bankerna, räknar på sitt sätt. Hade det inte varit för “politikerna” hade vi inte haft en rejäl säkerhetsmarginal på kärnkraftverken. Den är borta nu till förmån för vinstintressenas Tepcolika roulette och du anser dem kunniga att ha hand om vår ekonomi??

Hade du varit uppvuxen på landet hade du vetat vad det betyder att sätta räven att vakta hönsen.

Von Oben är ett perspektiv utan briljans, inte något liv…

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
Reply to  castoropollux
24 november 2015 kl 22:40

castropollux
Du missförstår fortfarande. Jag försvarar dom inte. Jag menar att borgarna har ett mäktigt etablissemang på sin sida och är deras megafoner. De riskerar därför inte att göra bort sig i detta mediakontrollerande etablissemangs ögon. Medan de rödgröna, när de gör något av eget initiativ som avviker från det etablissemangets önskningar är lättare att kritisera, även från saklig grund eftersom ekonomi är komplicerat och politiker är väldigt dåligt utbildade.
Tvärtemot vad du säger påpekade jag ju att det finns behov av fler alternativ inom vänstern. Men jag pekar på de omständigheterna som innebär att de nuvarande varianterna av vänster är lurade. Det implicerar att mer insikt om detta öppnar för en mer intressant utveckling.

castoropollux
Reply to  Peter Grafström
25 november 2015 kl 01:09

Klart att jag missförstår. Du har bara spik i lådan.

Politikerna, de som då hade ansvaret, avhände sig makten över kapitalet. Det var ödesdigert, det också. Om vi har obildade politiker är det inget annan följd än att vi inte behöver bildade pålästa journalister heller. Krisen är som alltid ett praktiskt påhitt.

Som sagt det ärar dig inte att använda de “rödgröna”. Du säger väl inte n_g_r heller.

Med den utpressning som råder måste ju du med ditt förakt för “vänstern” vara nöjd. Med så många chanser att inte låta så har du begått många misstag.

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
Reply to  castoropollux
25 november 2015 kl 10:42

castropollux
Jag har aldrig uppfattat termen rödgröna som nedsättande utan träffande. Miljöpartiet har haft en tydlig roll och Reinfeldt har känt sig tvungen att samarbeta med dem så det gröna har verkligen märkts. De gröna är ett verktyg för angloamerikanernas försök att hindra de folkrika nationernas tillgång till billig energi. De accepterar stor orättvisa i per capita fördelningen av jordens resurser och tillsammans med den övriga kontrollerade oppositionen undviker de att kritisera Usa för dess infernaliska roll och vill i st täcka upp för dem genom massinvandring.
Och jag har ett maktanalytiskt betraktelsesätt medan du ser i termer av för och emot. Jag ser inte blocken som alternativ utan mer påminnande om kontrollerad opposition där den verkliga makten aldrig hotas. Som på många håll gäller Inte vänster eller höger utan Över och under.
När de borgerliga har någon egen ide som inte ingår i den utländska storfinansens program blir de ofta hårt angripna. Tex Björklunds skolreformer med större statligt inflytande och disciplin. Han blev hårt angripen av alla. Men i det fallet var han inte liberal utan personlig.
Privatiseringen däremot har fått mycket mindre kritik. Och där bevisas återigen att vi har kontrollerad opposition och inte verkliga alternativ. Nu när Björklund vill dra in Sveriges befolkning i livsfara genom inblandning i kärnvapenkrig tillsammans med Nato är han mycket mindre kritiserad.

ruben
ruben
Gäst
26 november 2015 kl 02:53

Röster i etern, som kan vara värda lyssna på.
“Ett särdrag i denna växande vurm för bokstavstroende är övertygelsen – som bekräftas av heliga skrifter – att muslimer har rätt att dra nytta av de otrognas produktivitet utan egna ansträngningar.”
http://sv.gatestoneinstitute.org/6934/europa-muslimska-berikande

castoropollux
Gäst
26 november 2015 kl 10:32

@Peter Pettersson g. Jag påstår inte att MP gör rätt i allt. Jag har röstat på dem för länge sedan men väljer en annan sida. Med Bildt som uppfinnare av småsinta och förnedrande uttryck kan “rödgröna” inte bli annat än det moment det skapades i. Om du tycker det är träffande är det ett problem du borde bli medveten om. Fast du är inte bekymrad över “vänster” heller.

Finns ingen MP som är för massinvandring. Roligt att du använder det uttrycket. Sitter n*g*rboll bra i mun också? Det är möjligt att både det ena och det andra kallar sig MP idag, Precis som S ockuperats av Rosengrenar, Vidar Anderssonska skallar. Det är ju blott en fråga om var man kan få utlopp för sina lustar. De hade kallat sig kommunister också om de tjänat på det. Korruption är väl sig lik precis över allt. Infiltration är att försöka bedriva kontrollerad opposition.

Jag har dock svårt för såväl din som andras förtröstan i att vi gott kan kasta ut barnen med badvattnet. Skrota hela vårt parlament trots allt vi uppnått med det. Förändringarnas vind har onekligen gjort vitt till svart, men din och andras metodik stänger faktiskt vägarna tillbaka.

“När de borgerliga har någon egen ide som inte ingår i den utländska storfinansens program blir de ofta hårt angripna.” Du ser inte den uppgjorda tuppfäktningen? Gu har tydligen inte förstått hur SD och Reinfeldt tuppfäktades i riksdagen heller men ändå röstade SD med Alliansen…

Har de borgerliga haft en enda idé på trettio år som gått emot den utländska storfinansen? Björklunds plötsliga vurm för skolan handlar ju enbart om att lasta utgiftskontot. Öka trycket på de kommunala och statliga inrättningarna. Lärarlicensen och bättre avtal för lärare om att tvinga kommunala skolor till högre löner osv osv. Björklund brydde sig inte alls om lärarna. Det vita rytteriet har tydligen imponerat på dig. De privata skolorna skattade inte ens i Sverige..

Det är med stor sorg jag konstaterar att du inte sett igenom maktspelet som tjänat storfinansen och de privata intressenas mål och mening. Att lasta kommun, stat så mycket som möjligt. Där flyktingkassan och migrationsindustrin också blev det bly som skulle sänka den svenska skutan.. SD har inte fått rätt ens nu, när Åsa och Stefan under sorg gör avkall på humaniteten. Men man kan ju se och höra skadeglädjen och föraktet.

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
Reply to  castoropollux
26 november 2015 kl 15:56

castoropollux
Det fanns ett dataprogram benämnt Eliza kring 1970, som var en primitiv form av AI. Det kommunicerade via tangentbord och skärm. Människor som använde det fick ett intryck av en vänligt inriktad medmänniska som kommunicerade till synes naturligt med motparten.
Som en terapeut. Dina kommentarer kommer mig att tänka på en algoritm, uppbyggd tvärtom mot Eliza. Den söker systematiskt förminska motparten.
Är det du sysslar med spontant så är du en människa som får stimulans av striden och som ser en hånfull polemik som självändamål. Genom den attityden förstör du debatten oavsett om man svarar dig eller inte. Svarar man och vänder andra kinden till betyder det att du definierar debattnivån. Svarar man mer proportionerligt stimuleras du till mer nedlåtenhet.
Alla förlorar utom dom som ser polemiken som ett egenvärde.
Den bok jag hänvisade till av R K Moore, tar i mjuka ordalag upp din typ av antimänniskor från alla politiska läger och resonerar kring hur samarbetsinriktade människor har mkt större möjligheter att uppnå ngt.
Över till innehållet i din kommentar. De som inte är emot massinvandring är för av väldigt uppenbara skäl. Jag gillar inte heller Bildt och inte Hitler men jag hatar inte hundar bara för att Hitler gillade dem, och rödgröna var fyndigt oavsett vem som uppfann det.

Nej det var ingen uppgjord tuppfäktning att Björklund ville ha ordning i skolan och hindra ungar att sitta med mobiler ist f att följa undervisningen och v måste naturligtvis ha motsatt uppfattning därför att dom är som du, dom tänder på sin egen indignation. Hans inställning om mer statlig makt över skolan var helt emot fps tidigare politik. Han erkände att det varit fel. Försök inte hitta ngn konspiration, han använde helt enkelt sunt förnuft i det fallet och det uppskattades inte helt i den rådande parlamentariska situationen även om det också fick positiva effekter. Men castor, du och jag är nog överens om att privatiseringarna och den övriga förda politiken är skadlig så min bedömning av Björklund gäller bara en attityd inte ett ekonomiskt trovärdigt program i sin helhet. Han vill tro att Sverige får det bättre om man lyder utländska finanseliters råd.
Fattar inte varför du påstår att jag inte förstår att de vill lasta staten. Det är ju det jag sagt flera gånger. De hatar den europeiska välfärdsmodellen. Dom som programmerar dig får leta buggar… 🙂

castoropollux
Reply to  Peter Grafström
26 november 2015 kl 17:29

Om Björklund gjorde något åt mobilmissbruket så var väl det en välgärning , men det var ju inte där du började…

F.ö. har väl lärare haft ett helvete med elever, minskande resurser osv Tillika har ju elever i den kommunala skolan fått bära sig åt hur som helst.. Det är ju givetvis en följd av att skolpengen försvann och med den alla resurserna till kommunal skola.

Du ska ge f_n i att analysera mig. Du ser tydligen inte dina egna bjälkar i något av dina två ögon. Det är bara dagar sedan du på din egen mammas gata, fysiken fick ge med dig och inse att ditt vetande blott gick i förutbestämda cirklar…

Med ditt oförblommerade förakt för och inskränkta sätt att kalla allt du ogillar för “vänster” klär inte vackra föresatser dina tankar särskilt väl. Du har ju ändå kniven i fickan. Det ser faktiskt inte klokt ut.

Vad du fick stimulans av kring fysiken förstår ingen.. Men du stod på dig ändå.. och glömmer fort. Tror du på mikrovågsmanipulation av folks tänkande låter det givetvis spännande. Du ska kanske finna bättre sätt att dramatisera ditt liv.

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
Reply to  castoropollux
26 november 2015 kl 18:45

castoropollux
Vad är det jag ändrade mig om för några dagar sen – påstår du? Menar du för att jag i motsats till dig ber om ursäkt för att jag kanske sårar folks känslor utan att ha ändrat mig i sak? Detta med vanföreställningar om fri energi anser jag vara värt att ta strid om och när tonläget blev alltmer uppskruvat insåg jag att det vore klokast att inte driva det längre eftersom man inte längre når fram oavsett fakta. Att du tolkar ödmjukhet som ett misslyckande säger en del om vad som driver dig. Och jag kallar inte allt för vänster som jag ogillar. Men vp kallar jag vänster och tex hon Di Marco var ursinnig över att man vågade föreslå att mobilanvändning under lektioner skulle begränsas. Det förslaget skulle mycket väl ha kunnat vara vänsterpolitik om de tänkte på allmänhetens bästa. Och bekämpas av liberaler som ju vill att alla skall spelas ut mot varandra.
Du skriver: “Du skall ge f-n i att analysera mig” – Annars vaddå? Det blir värre och värre med dig. Jag ser det som antydan till hotelse från din sida.
Du är en bitter människa och om du slutade spy galla omkring dig skulle du kanske få mer tid åt att kolla upp detaljerna så att du slipper bemänga dina kommentarer med missförstånd. Exempel: Jag har konsekvent tagit avstånd från att man ‘mikrovågsstimulerar’ folks tankar. Men det ämnet är OT här.

castoropollux
Reply to  Peter Grafström
26 november 2015 kl 20:05

Du har ju bevisat att din ursäkt inget var värd.. I övrigt struntar jag i att läsa ditt inlägg. Det finns ingen overunity i något du står för.

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
Reply to  castoropollux
26 november 2015 kl 23:24

castoropollux
Att gjuta olja på vågorna kan vara motiverat när känslor rörs upp men det innebär inte garantier för framtiden.

castoropollux
Reply to  Peter Grafström
27 november 2015 kl 13:53

@Peter Pettersson g.

Min kommentar. “Du har ju bevisat att din ursäkt inget var värd.. I övrigt struntar jag i att läsa ditt inlägg. Det finns ingen overunity i något du står för.”

“castoropollux
Att gjuta olja på vågorna kan vara motiverat när känslor rörs upp men det innebär inte garantier för framtiden.”

Allt handlar som sagt bara om dig. Vi är blott små obetydliga himlakroppar i ditt begränsade universum…

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
Reply to  castoropollux
27 november 2015 kl 14:04

castropollux
Det handlar om din bitterhet (och självhat?) som kräver ett skålpund kött av alla som vågar invända ngt mot dig.

castoropollux
Gäst
26 november 2015 kl 10:57

@Ruben.

Annars kan man ju läsa det som att vi krossar inhemsk produktion, industriell som livsmedel med att konkurrensutsätta allt. Målet är inte migration. Målet är att krossa välfärden. Målet är att krossa självständigheten i alla beslut inom ett land, försvar, beredskapslager av olja, utsäde, livsmedel, dess ekonomi och politik. Människorna är inte målet utan medlet. Att EU lyckats är en olycka men hela marknadsföringen har ju varit falsk. Vi har inget vunnit, vi har inte fått lägre priser utom att kvaliteten på de flesta varor har sjunkit.

Om sedan Islam består av mer förtryck är det blott för att i länder utan rättigheter har storägarna använt religionen för att hålla människor i schack. I västerlandet och dess sekularisering har värdegrunden inte handlat om religion längre men vi har ändå fördelat resurser på ett sätt man inom Islam tydligen vägrar och brukar som ett skräckvälde bara oändligt rika kan gilla och de som gillar våld.

Muslimsk tro är inte ond, det är inte kristendom heller trots korstågen. För de senare hade ju inget med gud eller religion att göra annat än som Islam förvränger tro till ett grymt instrument för politisk kontroll och ekonomisk makt, med religiösa förtecken mer eller mindre tydliga.. Vi ska ju kallas ett kristet land fastän folk bara döps, gifter sig och begravs med kyrkans försorg. Vår lag bygger en hel del på guds bud.

Ingen har blundat för polygami eller könsstympning. Det är blott otroligt svårt att kontrollera.

De flesta troende muslimer flyr Islam. Tyvärr är det ju så att Islam inte kan acceptera att gud inte gör ont och vill väl därmed bekämpa sin bättre hälft inte bara i sitt land utan också i de länder muslimer fly till och här inträder ju paradoxen att rasismen inte kan skilja på god religion eller ond utan ser dem som samma onda ting främst för sin brist på insyn i vad tro är. Har vi vridit vår religion rätt på 50 år från trångsynthet och inbilskhet så har ju LO onekligen vridit klockan tillbaka..

Visa gärna var i FN-stadgan detta står. “Redan år 2000 förespråkade FN att man “ersätter” Europas befolkning med muslimska migranter.”.

ruben
ruben
Gäst
27 november 2015 kl 00:03

castoropollux 26 Nov, 2015 at 10:57! Håller med om det.
Man kan säga att den “gyllene regeln” är ett förhållningssätt som nog borgar för ett fungerande samhälle. Det betyder inte att man skall hjälpa den ene genom att dra undan mattan för sig själv eller någon annan som redan lever på marginalen. Ingen blir hjälpt av det i längden. Jag vet inte var man hittar att FN förespråkade ersättande av Europas befolkning. Det lät extremt, men ser man verkligheten just nu, så kan man nästan tro att det förespråkats av något internationellt organ? Jag vet inte vart skribenten hittat det. Det låter som ett missförstånd?

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
Reply to  ruben
27 november 2015 kl 00:46

ruben
Det handlar inte om att byta ut utan blanda upp.
Peter Sutherland uppmanar EUs medlemsstater att undergräva den etniska enhetligheten i sina befolkningar.
https://bojkottaaftonbladet.wordpress.com/2013/02/18/peter-sutherland-ar-en-av-manga-globalister-bakom-mangkulturen/
Redan på 20-30 talet ingick rasblandning som mål för Fabian Society som var eliternas styrkrets för all socialism med världsregering som mål. Ledaren för fabians sade Framtiden tillhör blandrasen inte den unge junkern. Men junker åsyftade tyskar. Den brittiska aristokratin var inte tänkt att blandas upp.