Nu släpps Mats Sederholms och Linda Bjuvgårds nya bok: Kollision

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 13 november 2015
- Torbjörn Sassersson red.

"Kollision" av Mats Sederholm och Linda Bjuvgård,  2015Mats Sederholms och Linda Bjuvgårds nya bok “Kollision” är efterlängtad och nu ska den läsas, synas och debatteras, om den håller måtten. NewsVoice kommer att intervjua författarna och ställa svåra frågor. Undertecknad smygläser den redan nu, innan den nått ut i landet på papper. 

Sederholm Bjuvgård beskriver en kollision mellan den gamla världen och en ny, bättre värld.

Den gamla världen har satt strukturerna, normerna och alla begränsningarna får vårt nuvarande västerländska samhälle. Vi vet att politiken, media, myndigheterna, kontrollsamhället och kapitalism är tätt sammanflätade, men här ser lyckligtvis författarna inga konspirationer bara kausalitet och olika grupprocesser som producerar, konsumerar, övervakar, splittrar och tär på energier.

Boken handlar också om det nya, om en oberoende våg av folkliga protester som chockar etablissemangen till tystnad och författarna vill skissa på en bättre framtiden för alla resenärer.

NewsVoice återkommer snart med en eller flera intervjuer med författarna.

Torbjörn Sassersson

Bokens hemsida: Kollision.humancreations.se

 


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Hej

  Det du refererar till är 3 – 6 år tillbaka i tiden och består dessutom av en del gissningar.

  Här lite konkret:
  1 Vi söker inte andra förlag för utgivning
  2 Kollision är granskad av såväl, provläsare, rutinerade lektörer samt professionella korrekturläsare.
  3 Varken Vaken, Nya dagbladet , möjligtvis Newsvoice för det budskap som Kollision bär på. Vår kärna bygger på egna slutsatser, eget researchat material, egen logik. Det budskap som Kollision står för, är ENDAST tillgängligt i den boken. Upp till andra att låta sig inspireras.

  Läs gärna boken och återkom

  Mats Sederholm
  Författare Kollision

 • Jag har köpt och läst alla deras tidigare böcker och förstår, inte på grund av innehållet, att de inte fick dem utgivna på ett traditionellt förlag. Boken: “Det enda rätta” var väl ok men “Robotfolket” skulle ha tjänat på ha gått igenom en lektörs kritiska blick. Idén att föra ner och samla Vaken, Nya dagbladet och Newsvoice slutsatser i bokform är bra. Känns inte som om Mats Sederholm är en bokälskare, som läst så värst mycket, utan drivs mer av idéer. Jag skulle säga att “Robotfolket” är i klass med Fredrik Reinfeldt‎ kvalité – fast på motståndarens planhalva då förstås. Vi får hålla tummarna att den litterära kvalitén har höjds.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *